AMH DÜŞÜKLÜĞÜ DOĞAL YOLLA GEBELİK

Aslında yumurta dönorü var düşünülebilir bisey ama ailece düşünüp verilecek bir karar siz hiç düşündünüz mu

Benim yaş 34. Doktorun demesine göre rezervlerim az, sınırda. Yarınım meçhulmus. O nedenle hemen tüp bebeğe başlamam gerektiğini asilama ile vakit kaybetmemem gerektiğini söyledi. Oranının düşük olduğunu söyledi. Yani şimdiye kadar hiçbir doktor böyle konusmamisti ama benim uzmanlık alanım fln dedi doktor. Oylelikle başladık. Ben kendimi Eylül gibi başlamaya alistirmistim ama birden girince işin içine bı afalladim açıkçası. Takviye ve beslenmemi ( bir süredir oldukça dikkat ediyorum) tam rayına oturtmayı düşünüyordum ama hazirliksiz oldu biraz. Ben arı ürünleri kullanıyorum. Arı sütü ve propolis günlük tüketiyorum. Arı sütünü günde 1 gram kadar çay kaşığının çeyreğinden bir tık daha az olacak şekilde. Fazlası zarar veriyormus. Arı ekmeği (parga) başlayacaktım. Maalesef yetişmedi. Burada bir üreticiden sipariş verdim. Ama opuya kadar yetismeyecek. Sonraki süreçte kullanmayı düşünüyorum. Multi vitamin çok fazla tükettim. Ben en iyisinin Solgar marka olduğunu düşünüyorum. Male ve female olarak aldım. female i yutamadim male e devam ediyorum. İçerik hemen hemen aynı. Ekstra bir denir hapı alıyorum. İçinde demir folik asit c vitamin magnezyum var. Aç karnına günlük alıyorum. İki üç günde bir de spiruluna içiyorum. Çok sebze tüketmeyen kişiler için aynı demir takviyesi için öneriyorlar. Günde bir fincan da matcha çayı içiyorum. Aklımda tek nad nmn gibi maddeler içeren takviyeler kaldı. Bu maddeler mitokondriyi destekleyerek hücre gelişimini destekliyormus. Hücrenin en önemli organı mitokondriymis. Hatta bazı merkezlerde yumurta donasyonu değilde sadece mitokondri donasyonu yapıldığını duydum. O yüzden tüp bebek sürecinden önce mutlaka bir kutu bitireyim istiyordum. Nasip olmadı. Ama sonraki süreçlerde mutlaka iyi bir marka edinicem.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Bildiklerimi size aktarmak istedim belki bir yardimim dokunur. Ben sağlıkçı değilim, sadece kendimce arastirdiklarimi aktardım. Siz akliniza takilani araştırabilirsiniz.
Organik yemek önemli de organik ürünü nereden bulacağız ki. Ama organik yemeğin dogurganligi etkilediği bence doğru. Genelde buyuk şehirlerde yaşamayan ürünlerini kendi yetiştiren insanların dogurganligi daha fazla dogal yerlerde yaşayan insanların. İleri yas dogal yol ile hamile kalan çok insan da duydum 47 48 yaşında bile hamile kalabiliyorlar .

aslında ticari çıkar için olduğunu sanmıyorum daha çok amh yeniden yerine gelecek bir değer olmadığı için hemen çocuk sahibi olunsun ki ileride kalan yumurtalar ile tekrar çocuk yapma şansı kalsın diye acele ediyorlar bence. benim arkadaşımın da amh düşüktü tüp bebek sürecinde doğal yolla gebe kaldı. ki ilk yumurta toplanacağı vakit hiç yumurtası yoktu diye kız mahvolmuştu üzüntüden. sonraki ay kendiliğinden gebe kaldı şimdi oğlu 3 yaşında
Şimdi şöyle soyleyeyim izah etmeye çalışayım. Bir yerde güzel paralar dönüyorsa o yerde birşeyler dönme ihtimali oldukça yüksek oluyor. Bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Tüp bebekte ise ilaclar pbasli başına güzel bir meblağ, folulikul takibi, toplaması dondurmasi aşılaması hepsi ayrı ayrı para. Ve hepsi de güzel meblağlar. İlaçlar niyeyse Kara borsa. ozellikle ovitrelle. Bu ilaç mevzusu başlı başına ayrı bir tezgah. Onu geçiyorum.
Doktorlara gelirsek amh sürekli azalan bir rakam değil. Amh dalgalı seyrediyor ve gebelik için tek kriter amh da değil. Ayrıca yorumlara senelerdir bakıyorum. Amh ile yumurta sayısı arasında doğrusal bir baglantida net bir şekilde yok. Amh yüksek olup 3 yumurtası olan da var. Amh i düşük olup 11 yumurtası olan da var. Yani doktorların bak amhin düşük acil tüp bebek diye hastayı yönlendirip derin üzüntülere sevketmesi oldukça saçma. Siz de diyorsunuz tüp bebek surecinde yumurta olmamasına rağmen doğal yolla gebe kalınmış. Yazık değil mi o hanımın gozunden dökülen yaşlarına?? Tabiki çabuk hamile kalınması istenebilir. Ama yöntemleri komple yanlış, tüp bebek dışında çocuk sahibi olamayacaklarını ifadeleri yanlış, yumurta kalitesinden başka parametrerelerinden hiç bahsetmemeleri yanlış. Bunca yanlış arasında da düzgün ve etik çalıştıklarını düşünmek çokta doğru bir bakış açısı değil.

Öncelikle çok teşekkür ederim . Bende arı sütü, propolis, multi vitamin , folik asit , d , b vitamini , magnezyum v.s herseyin denedim fakat ben biraz egsozom ve prp nin iyi geldiğini düşünüyorum. Çünkü o işlemden bir süre süre sonra hamile kaldım fakat bebek down sendromu çıktı. Söylenen seyb35 den den sonra yumurta rezervi ve kalitenin düştüğü bu yüzden de hamile kalmakta zorluk çekildiği. İnşallah güzel haberleri yazarsınız buraya. İhtiyacımız olan sağlam bit yumurta oda insallah denk gelir . İlk tüp bebek denemesimi olacak sizin
Evet benim ilk tüp Bebek olacak. Yaş 34 amh 1.37

Benzerini ben doktorumla konuştum. Neden bilmiyorum ama konu sahibine yapılan açıklamaların aynısını bana yaptılar. Yumurta sayın az, rezervin az, bir sonra ki ay daha çok azalacak.. Hatta aynı doktora geçen sene gittiğimdeki muayenede yumurta sayım şuan ki sayıma göre 2 adet daha fazla olmasına rağmen " evet artmış ama azaladabilir" oldu. Yani eğer tüm bu psikolojik baskıyı sırf para için ticaret/ müşteri için yapılıyorsa ( genel konuşuyorum) hepsini Allah CC. Ye havale ediyorum. Çünkü gerçekten çok zorlu bir surec. Parasını geçtim yaşanılan duygular, alınan hormonlar, pskolojin o sıkıntılar gerçekten çok yıpratıcıymis.. Rabbim isteyen herkese versin..
Gerçekten cok zor canim 1. Tüp bebek negatif 2. Baslicam amh 0.04

Rabbim yardımcınız olsun. İnşallah bu sefer son kez olur.
İnşallah rabbim isteyen herkese nasip etsin neyi. Çok istersek onunla sınanıyoruz ama insanın içine doğuyor evlenmeden önce sanki hissetmisim gibi eşime çocuğumuz olmazsa ne yaparsın falan diyordum cok istiyordum ama belki olmazsa diye düşünce vardi neyi düşünürsek neyi söylersek onu kendimize çekiyoruz kardeşim anne olmak istemiyor 4 kez bebek aldırdı düşürttürdü rabbim istemeyene veriyor

İnşallah rabbim isteyen herkese nasip etsin neyi. Çok istersek onunla sınanıyoruz ama insanın içine doğuyor evlenmeden önce sanki hissetmisim gibi eşime çocuğumuz olmazsa ne yaparsın falan diyordum cok istiyordum ama belki olmazsa diye düşünce vardi neyi düşünürsek neyi söylersek onu kendimize çekiyoruz kardeşim anne olmak istemiyor 4 kez bebek aldırdı düşürttürdü rabbim istemeyene veriyor
Rabbim bize neyi nasıl nasip etti bilemeyiz. İnşallah sinavimizi kolaylaştırır da bizi rahmetiyle ödüllendirir. Benimde çok fazla bir ümidim yok. Çok düşünmek seytandandir derler. Artık hayırlısı nasip deyip akışına saldım kendimi. Bir aşama ötesini dahi düşünmüyorum vakti gelmedikçe. Kim ne plan yaparsa gebelik için hayırlısı nasipte ne varsa o olsun diyorum. Çünkü şöyle bir duruma şahit oldum: vaktiyle türbe türbe gezip evlat sahibi olmak isteyen bir tanıdık şimdi alın bunu başımdan diyecek kadar illallah etmiş durumda. Öyle bir hayırsız ki insanın kanı donuyor. O günden beri bende evlata dair büyük bir hasret kalmadı. Evet olsun isterim, anneliği yaşamak çok isterim. Ama Rabbim ne verecekse hayırlısıni versin.

Rabbim bize neyi nasıl nasip etti bilemeyiz. İnşallah sinavimizi kolaylaştırır da bizi rahmetiyle ödüllendirir. Benimde çok fazla bir ümidim yok. Çok düşünmek seytandandir derler. Artık hayırlısı nasip deyip akışına saldım kendimi. Bir aşama ötesini dahi düşünmüyorum vakti gelmedikçe. Kim ne plan yaparsa gebelik için hayırlısı nasipte ne varsa o olsun diyorum. Çünkü şöyle bir duruma şahit oldum: vaktiyle türbe türbe gezip evlat sahibi olmak isteyen bir tanıdık şimdi alın bunu başımdan diyecek kadar illallah etmiş durumda. Öyle bir hayırsız ki insanın kanı donuyor. O günden beri bende evlata dair büyük bir hasret kalmadı. Evet olsun isterim, anneliği yaşamak çok isterim. Ama Rabbim ne verecekse hayırlısıni versin.
Cok güzel konuştun canim evet haklisin

Bu yazdıklarınızı embriyo transferimden negatif sonuç aldığım gün okuyorum benimde amh düşük 0.59 ne yapacağımı bilmiyorum elimde başka embriyomda yok sizin adınıza çok mutlu oldum ama tüp bebekle bile olmuyor normal nasıl olacak düşünceleri içindeyken yazınıza denk geldim umut oldunuz darısı bize 🥹
Merhaba bende birşey paylaşmak istiyorum arkadaşım tüp bebeğe yönlendirildi yumurta toplandı ama transfer yapılmadı yaparsak tutmaz düşük yaparsın demişler dört beş ay geçti kendiliğinden hamile kaldı ama 25 haftalıkken plasenta kanaması nedeniyle erken doğum bebeğin durumu stabil bunu şunun için yazdım tüp Bebek sırasında kullandığımız iğneler ilaçların etkisini daha sonra görüyoruz ben de Ağustos ta başlıcam tüp bebeğe
bu süreçte olan herkese tavsiyem çok sakin olalım stres yapmayalım tutarsa Allah'tan tutmazsa da Allah'tan
Biz elimizden geleni yapalım gücümüz yettiğince deneyelim gerisi Allah tan
Bir de başarısız tüp Bebek sonrası eş paketleri kullanın 😊

Merhaba arkadaslar
mart ayında korunmayı bıraktım testlerde silik cıkdı hatta bıtanesı hbayaga kırmızıydı cızgısı sonra bı gece sıddetlı sekılde agrım oldu kanamam geldi beta vermemısdım ama sanırım kimyasal oldum
Bu bı kac ay boyle devam ettı testlerde silik cızgı cıkıyordu ama adet oluyordum sonra doktora gıdeyım dedim benden amh ve dıger hormon testlerı istedi hormon testlerıme doktor gayet ıyı gozukuyor sonuclar dedı ama amh degerım 0.63 cıktı moralim cok bozuldu halıyle yasım 35.
Doktora yazdıgımda biraz düşük ama hersey degıl yazmıs cumartesi doktora gıdecegım
Yazdıklarınız umut oldu bana hıcbızaman umudumu yıtırmedım yıtırmem Allah ol derse kımse engel olamaz ama insanız nefsimiz var uzuluyoruz
Yazdıklarınız kalbımi ferahlattı bi nebze Allah isteyen herkese nasip etsin en hayırlı ve kolay zamanda

Merhaba bende birşey paylaşmak istiyorum arkadaşım tüp bebeğe yönlendirildi yumurta toplandı ama transfer yapılmadı yaparsak tutmaz düşük yaparsın demişler dört beş ay geçti kendiliğinden hamile kaldı ama 25 haftalıkken plasenta kanaması nedeniyle erken doğum bebeğin durumu stabil bunu şunun için yazdım tüp Bebek sırasında kullandığımız iğneler ilaçların etkisini daha sonra görüyoruz ben de Ağustos ta başlıcam tüp bebeğe
bu süreçte olan herkese tavsiyem çok sakin olalım stres yapmayalım tutarsa Allah'tan tutmazsa da Allah'tan
Biz elimizden geleni yapalım gücümüz yettiğince deneyelim gerisi Allah tan
Bir de başarısız tüp Bebek sonrası eş paketleri kullanın 😊
Ah o stres elimizde olmadan oluyor maalesef.Eş paketi dediğiniz doktor mfk ürünleri falan mı acaba

Back
X