Amh düşüklüğü hakkinda

Acquaa

Y❀
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
5.263
5.181
398
Merhaba kizlar, amh değerim 0,36 çıktı devlet hastanesi beni tüp bebek tedavisine yönlendirdi özelde. Ben bu konuda pek bilgi sahibi değilim tüp bebek öncesinde başka bir tedavi uygulanabilir mi diger testlerin için doktor iyi demişti fakat asistanı iyi olmadığı söyledi. Beni korkuttu bu durum. Tek çare tüp bebek mıdır? O süreçten çok korkuyorum. Başka yöntemler var mıdır? Şimdiden teşekkürler

AMH nin düşük olması ne tek başına infertilite göstergesidir ne de gebeliğe engeldir.Diger değerleriniz nasıl?FSH,TSH gibi.Esinize tetkik yapıldı mı,rahim ne durumda?Bir çok parametre var.

AMH nin düşük olması ne tek başına infertilite göstergesidir ne de gebeliğe engeldir.Diger değerleriniz nasıl?FSH,TSH gibi.Esinize tetkik yapıldı mı,rahim ne durumda?Bir çok parametre var.

Bu sürece yeni girdigim için bilemiyorum işte nerden başlayacağımı doktorda direk tüp bebeğe yönlendirince ve yıkıldım. FSH 7 lerdeydi e nabiza şuan görmediğim için bakamıyorum. Sadece kan testinden bu sonuçlara ulaşmaları normal mi sizce smear alınmadı bende eşimde bir test vermedi

FSH değeriniz gayet güzel.Esinize hiçbir kontrol yapılmadan direk tüp bebek denmesi de aşırı saçma geldi bana.Yasiniz kaç?

FSH değeriniz gayet güzel.Esinize hiçbir kontrol yapılmadan direk tüp bebek denmesi de aşırı saçma geldi bana.Yasiniz kaç?
27 yaşındayım biraz baştan savma davrandılar sonuçta devlet hastanesi ve eğitim araştırma ama ne doktoru nede asistanin tavrını beğendim özelde de para için saçma tedaviler uygularlar diye korkuyorum. Medikal Park ta testleri tekrarlatsam nasıl olur sizce bu konu hakkında bilgi sahibi birine benziyorsunuz

Doktor değilim ama FSH in neresi kötüymüş.10 ve altı FSH iyi demektir.Bastan savma yapilmis haklısınız.Yasiniz da çok genç.Diger tetkikleri mutlaka yaptırın.Sigortaniz varsa özel hastaneye gidin adetinizin 2 veya 3.gunu.Sizden istediği testleri işaretleyip çıktısını versin.Onlari devlet Hastanesi'nde yaptırın eğer sigortanız yoksa.Boylece sadece muayeneye ücret ödemiş olursunuz.Esinizin de sperm testi yaptırması gerek.Oyle AMH düşük diye tüp bebek olmaz ki direk.

Eklentiler

• Screenshot_2022-04-01-01-04-23-597_com.android.chrome.webp
    80,6 KB · Görüntüleme: 198

Öyle yapacağım çok teşekkür ederim. Banada çok saçma geldi direk tüp bebeğe yonlendirilmek. Bilgilendirme içinde ayrica teşekkür ederim özel sigortam yok malesef medikalparktada fiyatlar uçmuş baya şimdi özelde güzel bir doktor arayışına gireceğim. Bol şans bana

Merhaba

Benim yasim 39 ve amh 0.50
Amh düşüklüğü icin devlet tüp bebek raporu veriyor. Amh düşük olması tek başına gebe kalmaya engel teskil etmiyor fakat yumurta rezervi düşüklüğü ve yaşa bagli faktorler yumurtanin kalitesiz olmasina sebebiyet veriyor , kalitesiz yumurtaniz olusuyorsa belki dolleniyor fakat tutunamiyor.

Istanbul da yasiyorsaniz sayet reglinizin ikinci günü zeynep kamile gidin infertilite bölümüne
Onlar zaten sizi rapor icin yonlendirirler.

Ben 19 martta transfer oldum
Suan hamileyim.

Rabbim size de nasip etsin inşallah.

Merhabalar bende 27 yaşındayım 1.5 yıllık evliyim amh 0.11 1 düşük 1 kürtajım var iki defa doğal hamile kaldım ama sağlıklı olmadı adetimle tüp bebeğe başlayacağım

Rapor için başka neler yaptırmak lazım, öncesinde gitmeden elimizde hazır olsun diye soruyorum. Tedaviniz Zeynep Kamilde mi oldu? Ben de 39 yaşındayım 0,34 AMH , çikolata kisti ameliyatı geçirdim, ilk tüp bebek denemem özeldeydi negatif oldu.

Ben raporu Zeynep kamil den aldım ama farklı bir özel hastanede tedavime başladım.

Size direk verirler raporu amh düşüklüğü sebebi ile.

İlk önce reglinizin ikinci günüde infertiliteden randevu alın , ilk kez orada ultrason muayeneniz olacaktır. Ve akabinde istenilen kan testleri var. Sonrasında zaten sizi yönlendiriyorlar tüp bebek için. Meme ultrasonu , rahim filmi sanırım bunların son 1 yıl içinde yapılmış olanı var ise kabul ediyorlar. Dahiliyeden , psikiyatriden, genel cerrahiden ( meme ultrasonu göstermek adına) ve anesteziden randevu alıyorsunuz , ilgili raporu hepsi tek tek onaylıyor. Yani süreç biraz uzun ama veriyorlar. Yaş sınırı var 40 yaşından gün almamış olmak gerekiyor.

Fsh ınız cok iyi. Benimde fsh 6 cktı gayet güzel dedi doktorum bizim sperm sorunumuzda olduğu için ve benim amh sorunum olduğu için tüp bebek yapacağız

Kizlar merhabalar,
Bu amh düşüklüğünün tek başına gebeliğe engel olmayacağıni deneyimledim. O doktoru cimere şikayet ettim beni yanlış yönlendirdiği için birşey çıkmaz büyük ihtimalle. Şuan iyi bir hastanedeyım ve 6+3 haftalik hamile olduğumu ogrendim İnşallah Rabbim sizlerinde yüzlerini güldürsün

Fsh ınız cok iyi. Benimde fsh 6 cktı gayet güzel dedi doktorum bizim sperm sorunumuzda olduğu için ve benim amh sorunum olduğu için tüp bebek yapacağız

Bana çok baştan sagma bir şekilde davrandılar süreci zaten bilmiyorum beni yönlendirmeleri gerekliyken direk o değerin kötü bu değeri kötü tüp bebeğe git. Ne eşime bakıldı ne amh tekrarlandı ne başka bir tehkik yapıldı. Baya sorumsuzcaydi. Biran önce bebeğinizi kucağınıza almayi nasip etsin Rabbim

Amin cok teşekkür ederim rabbim hepimize nasip etsin.

Merhabalar. Benimde amh 0.557 çıktı ama hormon testlerim normal değerde alttan muayenede yumurtalarım için gayet canlı dedi doktor.yaşım 36. 25-26 günde bir adet oluyorum 6 gün sürüyor. acil tüp bebek durum vahim denildi

Merhaba

Yas faktoru ve amh faktoru sebebi ile durum vahim denilmistir diye düşünüyorum.
Şöyle ki yaşla birlikte maalesef yumurta kalitesi de düşüyor tabi ama esinizin değerleri ile birlikte sizin daha once geçirdiyseniz yumurtalik ameliyati , varsa düşük , kürtaj gibi islemlerde birlikte degerlendirilmesi gerekli benim düşüncem tabi. Ben bu amh değeri ile hem de sol yumurtalıgimdan yillar once gecirdigim kist ameliyati sebebi ile soldan yumurta olusmamasina ragmen , ilk denemede 3 yumurta toplandı, 1 u 3. gun taza transfer oldu , digeri 5. gune gitti donduruldu , digeri ilerlemedi.

Ikinci denememde 3 yumurta toplandi , 3 ude 5. gune gitti ve donduruldu , iclerinden biri 2 ay sonra transfer oldu tutmadi.

Son denemede ise 4 yumurta oluştu, 2 si gelisti , 2 si gelismedi , gelisenler toplandi , 1 yumurta 5. gune gitti donduruldu digeri gidemedi maalesef. Ve tüm bu yumurtalar sağdan geldi. Tabi bir bütün olarak degerlendirmek gerekli .

Hakkımızda hayırlısı olsun.

Merhabalar yorumunuza teşekkür ederim. Özel bi klinik durum vahim dedi acil tüp dedi eşimin sonuçları düşüktü. Daha sonra üni hastanesine gittim prf doktor baktı hormonlar normal muayenede yumurtalar çok iyi dedi bir ay sonra eşime tekrar test yaptı bu arada keçiboynuzu pekmezi ve keçi boynuzu suyunu içti eşim değerleri gayet iyi duruma geldi. Doktor bana en azından 6 aya tamamlansın öyle gel dedi gidip deneyin tek başına amh değeri bir şey ifade etmez hormonlar ve ultrason da önemli dedi.ama yine regl oluyorum sanırım lekelenmem başladı. Ayrıca doktor sadece folik asit verdi ilaç vitamin gerek yok dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…