• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amh düşüklügü ve diğer hormonlar

kediseverinsan

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2024
114
14
18
33
Merhaba şubat ayında gebelik kaybim sonrasi hormon testi yaptırdım. Amh degerim 0,83 cikti ve adetlerim aşırı düzenlidir diğer hormonlar değerlerim de iyi geldi. 3 aydir gebelik planlıyoruz birlac gun once yeniden hormon baktırdım size sonuçları yazıyorum bilgisi olan varsa yorumlarsa cok sevinirim son baktırdigim testte amh degerine tekrar baktırdım moralim bozulur diye. Bu arada 1 sene once 16. Haftada bebeğimin kalbi durdu kaybettik ona cok kolay gebe kalmistim.
Şubat ayı degerler
FSH:7
LH:5
Estradiol:67
Prolaktin:31
TSH:2,26
29 Ağustos degerler
FSH:6
LH:3,7
Estradiol:48
Prolaktin:28
TSH:2,72

Prolaktin çok azıcık yüksek. 25i geçmemesi gerekiyor normalde ama çalışılan laboratuvara göre bile 3 aşağı 5 yukarı oynayabilir. Ama hormonlarınız normal görünüyor. Rahim filmi çektirdiniz mi belki tüplerde sorun vardır. Daha önce gebe kalmışsınız fakat sonradan da bir sıkıntı çıkmış olabilir.

Prolaktin çok azıcık yüksek. 25i geçmemesi gerekiyor normalde ama çalışılan laboratuvara göre bile 3 aşağı 5 yukarı oynayabilir. Ama hormonlarınız normal görünüyor. Rahim filmi çektirdiniz mi belki tüplerde sorun vardır. Daha önce gebe kalmışsınız fakat sonradan da bir sıkıntı çıkmış olabilir.
Daha once gebe kaldığım icin doktorum cekin demedi açıkçası. Bir deneme süresi verdi 6 7 ay kadar 3 4 aydir deniyorum fakat ilk gebelik hizli olunca acaba olmayacak mı psikolojisine girdim sanirim. Birde su amh degeri kafamı inanilmaz kurcalıyor 0,83 cikti ama diğerleri normal adetlerim de cok duzenli bilmiyorum ne olacak. Amh değerine düşük yaptıktan 8 ay sonra öylesine baktirmistim hatta doktorum yumurtalarin yeterli bence yuksrk gelir demisti ama sok olduk sonuca. Sizin bir tavsiyeniz var mi amh ile ilgili kıstım vardı sag yumurtaligimda amh bakildiginda acaba o etkilemiş midir tekrar baktırmaya korkuyorum. Birde fsh ve lh gibi hormonlar şubat ayı değerinden biraz daha düşmüş bu iyi birsey mi

Merhaba şubat ayında gebelik kaybim sonrasi hormon testi yaptırdım. Amh degerim 0,83 cikti ve adetlerim aşırı düzenlidir diğer hormonlar değerlerim de iyi geldi. 3 aydir gebelik planlıyoruz birlac gun once yeniden hormon baktırdım size sonuçları yazıyorum bilgisi olan varsa yorumlarsa cok sevinirim son baktırdigim testte amh degerine tekrar baktırdım moralim bozulur diye. Bu arada 1 sene once 16. Haftada bebeğimin kalbi durdu kaybettik ona cok kolay gebe kalmistim.
Şubat ayı degerler
29 Ağustos degerler
Bilgisi olan yok mu bu lh fsh oranı 1 in altinda sorun olur mu?

Şubat ayı degerler
29 Ağustos degerler

Amh ye hiç takılmayın benimde 0,86 çıkmıştı
Ama 3.gebelk ve ikiz.
Hepsi de hemen oldu. Adetten dört beş gün sonra bir hafta boyunca
Stres yapmayına akşam kuru incir i zeytinyağ a koyup sabah yiyin Allahın İzniyle şifa olur bana da dua edin

Not : ben sadcee ilk gebelik de yaptım hemen hamile kaldım herkese iyi gelecek diye brişey yok belki başkasına zararı olur ben sorumluk almayım Rabbım isteyen herkese nasip etsin
Diğerlerin de hiç bir şey yapmadım hatta İkizler plansz oldu

Bilgisi olan yok mu bu lh fsh oranı 1 in altinda sorun olur mu?
Konu guncel mi bilmiyorum ama bu amh ile doktorlar hemen tüp bebek oneriyor, yasınız kac , amh degeri hızla dusen bi deger bence vakit kaybetmeden bebek istiyorsanız tüp bebege baslamalısınız, moralinizi bozmayın ama biçok kadının oyle malesef , Allah gonlunuze gore versin 🩷

Amh ye hiç takılmayın benimde 0,86 çıkmıştı
Ama 3.gebelk ve ikiz.
Hepsi de hemen oldu. Adetten dört beş gün sonra bir hafta boyunca
Stres yapmayına akşam kuru incir i zeytinyağ a koyup sabah yiyin Allahın İzniyle şifa olur bana da dua edin

Not : ben sadcee ilk gebelik de yaptım hemen hamile kaldım herkese iyi gelecek diye brişey yok belki başkasına zararı olur ben sorumluk almayım Rabbım isteyen herkese nasip etsin
Diğerlerin de hiç bir şey yapmadım hatta İkizler plansz oldu
Cok teşekkürler insallah

Konu guncel mi bilmiyorum ama bu amh ile doktorlar hemen tüp bebek oneriyor, yasınız kac , amh degeri hızla dusen bi deger bence vakit kaybetmeden bebek istiyorsanız tüp bebege baslamalısınız, moralinizi bozmayın ama biçok kadının oyle malesef , Allah gonlunuze gore versin 🩷
33 e yeni girdim, ilk bebegim kendiliğinden oldu ama kaybettim şimdi 5 aydir tekrar deniyorum umarim olur

Back
X