• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amh düşüklüğü

Boşanıyor olduğunuzu belirtin ve yumurta toplama dondurma işlemi yaptırın yumurtalarınizi dondurmak ilerisini garanti altına almak demektir.Hic durmaya düşünmeye vakit kaybetmeye gerek yok..Ben aynı hatayı yaptım şu anki aklım olsa bütün yumurtalari dondururdum ..Hem de bir kaç opu yaptırırdim.Cok pişmanım.Ayni pişmanlıgi da kimsenin yaşamasını istemem..
Yaza kadar beklemek istiyorum hem şuan yasal olarak onun onayi gerekir hem de psikolojik olarak toparlanmak istiyorum çok mu geç olur yaza yaptırmak

Yaza kadar beklemek istiyorum hem şuan yasal olarak onun onayi gerekir hem de psikolojik olarak toparlanmak istiyorum çok mu geç olur yaza yaptırmak
Çok mu geç olur ya da olmaz mı bilemiyorum o kadarını .Ama yaza kadar nerdeyse 1 yıl demek ...hakkınızda hayırlısı olsun artık ,,tabi ki karar sizin...Ben olsam bir kaç yerle görüşür, Amh düşüklüğü raporumu çıkarır , boşanmayı belirtir dondururdum beklemezdim..Ama sonuçta hayat sizin hayatınız ve kendiniz için en doğru olduğunu düşündugunuz kararı siz vericeksiniz.Ben benzer şeyler yaşadığım icin sadece fikrimi belirttim.Gonlunuzce olur inşallah herşey ..🙏

benim bildiğim kadarıyla
sadece yumurta dondurma için eş onayı gerekmiyor (ama yumurta dondurmak gereklidir raporu alıyorsunuz)
yasal olarak eş onayı gerekmiyor
ancak 1) siz o yumurtayı üreme aşamasında kullanmak isterseniz o zaman nikahlı bir eşiniz olması gerekiyor

2) yumurta değil embryo dondurtursanız o zaman başka. o zaman hem eş onayı şart hem de boşanınca zaten imha ediliyor (ya da edilmesi lazım diyelim) eskiden evli kadınlar sadece embryo dondurtabiliyordu, yumurta dondurtamıyordu sanırım kafanız orada kalmış.

tüp bebekten işlem yaptırtmaz yumurta dondurtma diye işlem yaptırtırsanız işlemlerde eş onayı gerekmiyor. bekar kadınlar da yumurta dondurtabiliyor.

benim bildiğim kadarıyla
sadece yumurta dondurma için eş onayı gerekmiyor (ama yumurta dondurmak gereklidir raporu alıyorsunuz)
yasal olarak eş onayı gerekmiyor
ancak 1) siz o yumurtayı üreme aşamasında kullanmak isterseniz o zaman nikahlı bir eşiniz olması gerekiyor

2) yumurta değil embryo dondurtursanız o zaman başka. o zaman hem eş onayı şart hem de boşanınca zaten imha ediliyor (ya da edilmesi lazım diyelim) eskiden evli kadınlar sadece embryo dondurtabiliyordu, yumurta dondurtamıyordu sanırım kafanız orada kalmış.

tüp bebekten işlem yaptırtmaz yumurta dondurtma diye işlem yaptırtırsanız işlemlerde eş onayı gerekmiyor. bekar kadınlar da yumurta dondurtabiliyor.
Internetten baktığımda bekar kadınlar yumurta doldurabilir evliler değil diyor.instagramdan da bi kaç doktora sordum olmaz dedi. İnşallah sizin dediğiniz gibidir.Mantiken bakınca da dondurururken onun onayı olması çok saçma.

Internetten baktığımda bekar kadınlar yumurta doldurabilir evliler değil diyor.instagramdan da bi kaç doktora sordum olmaz dedi. İnşallah sizin dediğiniz gibidir.Mantiken bakınca da dondurururken onun onayı olması çok saçma.
siz amh düşüklüğü
rezerv azlığı, çikolata kisti
varsa aile erken menapoz gibi sebeplerle
ve daha önce çocuğunuz olmadığı için
yumurta dondurtması uygundur diye bir rapor alacaksınız bunu 3 ayrı uzman hekim imzalıyormuş --> bu raporu kolay veriyorlar mı?

işte onu bilmiyorum. benim yaşım zaten 38den yüksek (yönetmelikte olan bir yaş bu) + amh 1in altında (bu da sınır kabul edilen bir değer) ve bekarım.
şartlarım farklı sizden epey ama rapor almadım, alsam size süresini yazardım

ama başka bir platformda amh'si bile düşük olmayan hiç başka sorunu da olmayan 30 yaşın başlarında kadının da canı istediği için dondurttuğunu okudum. (buraya da atmıştım onu). e neye göre rapor çıkarttı da dondurttu bu kadın? sorsanız yapılmaz diyorlar da yapan yapmış yani...belki rapor almadan yaptırttı bilemiyorum. özele gidip ben dondurtmak istiyorum dediğinizde bence parasına bakıyorlar belki. yani, öyle anladım ben.

bu raporu alınca siz gidip özelde devlette bir yerde dondurtabiliyorsunuz
ha yapan yapmış derken, yanlış anlaşılma olmasın zaten yasada eş izni gerekir diye bişey yok
yani uygulamada hastaneler istiyorsa bile kendi kafasına göre istiyor.

evliller yumurta donduramaz yönetmeliği (yardımcı üreme teknikleri yönetmeliğinin ilgili maddesi) 2014te olması lazım değişti
tam olarak yürürlüğe ne zaman girdi bilmiyorum, bakmak lazım

evliller yumurta donduramaz yönetmeliği (yardımcı üreme teknikleri yönetmeliğinin ilgili maddesi) 2014te olması lazım değişti
tam olarak yürürlüğe ne zaman girdi bilmiyorum, bakmak lazım
Teşekkür ederim arastiracagim, dediğiniz gibi 2014 te çıkan kanunla diye birseyler yaziyordu.Sizin durun ne sizinde mi amh dusuk

Teşekkür ederim arastiracagim, dediğiniz gibi 2014 te çıkan kanunla diye birseyler yaziyordu.Sizin durun ne sizinde mi amh dusuk
ben 42 olmak üzereyim benim 0.90 civarı bişey, yani düşük ama bu yaşta zaten böyle oluyor :DFSH vs. baktırmadım
ben hep cumaları adet oluyorum 28 günde
adetin 2. 3. günü c.tesi pazar oluyor randevusu yok hastanenin o günlerde, bir de mantar sorunum vardı
zaten doktora ben mantar için gitmiştim amh baktırmak için değil

onunla uğraştım aslında daha yeni bitti galiba diyorum, gidecem tekrar bakalım ne diyecek.

benim en büyük sorunum bekarım
evlenip çocuk yapacak kimse yok etrafımda aslında bu yani.
diğer şeyler biraz ıvı zıvır bunun yanında :D

ben 42 olmak üzereyim benim 0.90 civarı bişey, yani düşük ama bu yaşta zaten böyle oluyor :DFSH vs. baktırmadım
ben hep cumaları adet oluyorum 28 günde
adetin 2. 3. günü c.tesi pazar oluyor randevusu yok hastanenin o günlerde, bir de mantar sorunum vardı
zaten doktora ben mantar için gitmiştim amh baktırmak için değil

onunla uğraştım aslında daha yeni bitti galiba diyorum, gidecem tekrar bakalım ne diyecek.

benim en büyük sorunum bekarım
evlenip çocuk yapacak kimse yok etrafımda aslında bu yani.
diğer şeyler biraz ıvı zıvır bunun yanında :D
Geçmiş olsun evet amh yasiniza gore iyi, bende dağa boşanma aşamasındayım, bosanicamda bi daha evlenicem de oooo ama yine de insan olurda evlenirsem o zanan geç kalmışsın denmesinden korkuyor.

Back
X