amh hakkında

sunnyshi

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2024
185
29
13
28
Meraba arkadaşlar, benim amh regli dışı yaptırdığım bir günde 4.17 çıktı ve küçük bir ilçede olduğum için kanım laboratuvarda bekleyip Ankaraya gitti. Sizce kanın beklemesi amh değerini etkilemiş midir?

Bir doktor sanki böyle birşey söylemişti, labta bekleyince düşük ya da yüksek çıkabilir diye, emin olamadım değerimden. Başka da bir yerde böyle bir bilgi bulamadım
evet, etkiler

amh (ve genel olarak hormon ölçümleri) kanın saklanma koşullarına hassastır

AMH zaten öyle 100ler 200ler düzeyinde de ölçülmeyen 0.05 lerin bile olduğu bir ölçüm olduğu için (her hormon öyle değil) test koşullarından da cihazdan da saklama zamanından da etkilenir
laboratuvardan laboratuvara farklı çıkabilir

hassas bir ölçüm kısacası

regli dışı yaptırdığım bir günde bundan da şöyle etkileniyor aslında adet döngünün ilk 14 günü mü yoksa son 14 günü mü yaptırdığınıza göre kendi içinde %10 kadar fark ediyor

ama türkiyede onupek dikkate almıyorlar yani istediğiniz gün verin amh için fark etmez deniyor

Yani şimdi değer sizce 4,17 den çok düşük müdür ya da çok yüksek midir?

Yani şimdi değer sizce 4,17 den çok düşük müdür ya da çok yüksek midir?
biraz düşük, ama çok düşük denemez. normala yakın bir değer, siz kendiniz de yaşınıza göre değerlere bakabilirsiniz

çok yüksek değil polikistik overiniz filan yoksa genelde amh'nin yüksek olması sorun değildir zaten, yüksek olması iyidir yani.

Yok amh değerim yüksek çünkü pkos hastasıyım, yani doktor öyle dedi. Benim sorduğum şey yani amhın labta beklemesi çok etkilemiş midir?

Normali 1-3 arasında olmalıymış

Benim yaşımda değerin 1-2 olması gerekiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…