Neden böyle düşündün?
evet, etkilerBir doktor sanki böyle birşey söylemişti, labta bekleyince düşük ya da yüksek çıkabilir diye, emin olamadım değerimden. Başka da bir yerde böyle bir bilgi bulamadım
regli dışı yaptırdığım bir günde bundan da şöyle etkileniyor aslında adet döngünün ilk 14 günü mü yoksa son 14 günü mü yaptırdığınıza göre kendi içinde %10 kadar fark ediyorMeraba arkadaşlar, benim amh regli dışı yaptırdığım bir günde 4.17 çıktı ve küçük bir ilçede olduğum için kanım laboratuvarda bekleyip Ankaraya gitti. Sizce kanın beklemesi amh değerini etkilemiş midir?
evet, etkiler
amh (ve genel olarak hormon ölçümleri) kanın saklanma koşullarına hassastır
AMH zaten öyle 100ler 200ler düzeyinde de ölçülmeyen 0.05 lerin bile olduğu bir ölçüm olduğu için (her hormon öyle değil) test koşullarından da cihazdan da saklama zamanından da etkilenir
laboratuvardan laboratuvara farklı çıkabilir
hassas bir ölçüm kısacası
Yani şimdi değer sizce 4,17 den çok düşük müdür ya da çok yüksek midir? Çok büyük bir etkisi olmuş mudur?
biraz düşük, ama çok düşük denemez. normala yakın bir değer, siz kendiniz de yaşınıza göre değerlere bakabilirsinizYani şimdi değer sizce 4,17 den çok düşük müdür ya da çok yüksek midir?
biraz düşük, ama çok düşük denemez. normala yakın bir değer, siz kendiniz de yaşınıza göre değerlere bakabilirsiniz
çok yüksek değil polikistik overiniz filan yoksa genelde amh'nin yüksek olması sorun değildir zaten, yüksek olması iyidir yani.
biraz düşük, ama çok düşük denemez. normala yakın bir değer, siz kendiniz de yaşınıza göre değerlere bakabilirsiniz
çok yüksek değil polikistik overiniz filan yoksa genelde amh'nin yüksek olması sorun değildir zaten, yüksek olması iyidir yani.
benim bildiğim o kadar düşük (3) gibi bir değer değil normal için üst sınırNormali 1-3 arasında olmalıymış
Evet, 4 üstü pkos sayılıyormuşbenim bildiğim o kadar düşük (3) gibi bir değer değil normal için üst sınır
doktorunuz mu dedi bu değerleri?
Değeriniz yüksek değil bakın her lab sınırı farklıdır kendiminkini atacağım görseli bulup. 1 2 düşük seviye demekBenim yaşımda değerin 1-2 olması gerekiyormuş
Değeriniz yüksek değil bakın her lab sınırı farklıdır kendiminkini atacağım görseli bulup. 1 2 düşük seviye demek
Evet ama zaten ben pkos belirtileri yaşayan biriyim ondan dedi pkosum diye bir de ben de atayım
Sizin değerinizden daha yüksek benim ki ama pkos değilim yumurtalıklarımda da öyle bir görüntü yokEvet ama zaten ben pkos belirtileri yaşayan biriyim ondan dedi pkosum diye bir de ben de atayım
Sizin değerinizden daha yüksek benim ki ama pkos değilim yumurtalıklarımda da öyle bir görüntü yok
Yakın bir zamanda 30 olacağım. Bilemiyorum şaşırdım pkosta 10 üstü olur diye biliyorum yani üst sınırın üstünde çıkmalıBenim malesef var işte, 3-4 doktor teyit ettisizin yaşınız kaç?
Siz kaç yaşındasınızBenim malesef var işte, 3-4 doktor teyit ettisizin yaşınız kaç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?