amh testi

yesil_deniz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
239
288
103
42
Arkadaşlar merhabalar. Ben de haziran ayında tüp bebek tedavisine başlıyacağım inşallah. Tedaviye başlamadan önce amh testini yaptırmak gerekiyor mu ya da şart mı?

Yumurta rezervını analiz etmesı acısondan doktor mutlaka ısteyecektır.
Bana gore olmazsa olmaz yapılması gereken testlerden

Merhaba. 31 Yaşındayım 1 Yıl önce özel bir laboratuvara amh testi yaptırmıştım sonucum 0,40 çıkmıştı(Yapılan yöntem belirtilmiyor). Şimdi tekrar bulunduğum ildeki üniversite hastanesinde yenilettim ve sonucum 0,16 çıktı.(Yapılan yöntem elisa yazıyor) 1 yıl içinde bu kadar düşmesi normal mi yoksa yapılan yöntemden dolayı mıdır bu farklılık ben çok tedirgin oldum :(

Merhaba. 31 Yaşındayım 1 Yıl önce özel bir laboratuvara amh testi yaptırmıştım sonucum 0,40 çıkmıştı(Yapılan yöntem belirtilmiyor). Şimdi tekrar bulunduğum ildeki üniversite hastanesinde yenilettim ve sonucum 0,16 çıktı.(Yapılan yöntem elisa yazıyor) 1 yıl içinde bu kadar düşmesi normal mi yoksa yapılan yöntemden dolayı mıdır bu farklılık ben çok tedirgin oldum :KK43:
her yıl 0.1 civarı bir düşüş oluyor. lab.larda kullanılan kitlerden dolayı farklılık oluşmuş olabilir. amh seviyeniz düşük görünüyor, çocuk sahibi olmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla, tedavi almayı düşündünüz mü? aşılama ile başlanabilir mesela

her yıl 0.1 civarı bir düşüş oluyor. lab.larda kullanılan kitlerden dolayı farklılık oluşmuş olabilir. amh seviyeniz düşük görünüyor, çocuk sahibi olmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla, tedavi almayı düşündünüz mü? aşılama ile başlanabilir mesela

Tüp bebek tedavisi görüyorum ilk denemem negatif sonuçlandı şimdi ikincisi için doktor araştırıyorum tekrar başlıcam

8 ayda 3 döllenmiş yumurta elde edilmişti ve 3.gün embriyosu olarak tranfser edilmişti ama negatif sonuç aldık malesef
eşinizde bir problem var mı bilmiyorum ama amh değeriniz yumurta kalitenizin istenen düzeyde olmadığını düşnüdürüyor. 8ayda 3 yumurta çok az. ve 5.güne ulaşmadan transfer edilen yumurtaların şansı daha düşük oluyor malesef. lab.şartları çok iyi olan bi tüp bebek merkezi araştırın bence. embriyolarınızın çok iyi korunması gerekiyor.

eşinizde bir problem var mı bilmiyorum ama amh değeriniz yumurta kalitenizin istenen düzeyde olmadığını düşnüdürüyor. 8ayda 3 yumurta çok az. ve 5.güne ulaşmadan transfer edilen yumurtaların şansı daha düşük oluyor malesef. lab.şartları çok iyi olan bi tüp bebek merkezi araştırın bence. embriyolarınızın çok iyi korunması gerekiyor.

Çok şükür eşimden yana sıkıntı yok evet başka merkez araştırıyorum umarım doğru karar verip hayırlısıyla pozitif sonuç alabilirim bende

Yumurta rezervını analiz etmesı acısondan doktor mutlaka ısteyecektır.
Bana gore olmazsa olmaz yapılması gereken testlerden

Ben istanbulda bezmialem hastanesine ilk gittiğimde yapılmıştı değerimde düşük 0,83 çıkmıştı ama hormon tahlillerimde hiç bir sorun yoktu. ultrasonla bakıldığında 6 adet folikül görülmüştü hatta o foliküllerden 1 değil 2 adeti büyüdü yumurta çatladı o ay kendiliğinden hamile kaldım fakat maalesef bebek karnımda 9 haftalık iken kalbi durdu almak zorunda kaldık yumurtan kalitesizmiş dediler. 3 sonra kanuni devlet hastanesine gittim onlarda folikül sayısına baktı 7 adet görüldü yine bir sürü hormon tahlili yapıldı amh değerime bakılmasını istedim acaba ilk tahlilim hatalı mıydı belki değerim o kadar kötü değildi diye hayaller kurdum sonuçta bu değerle acil tüp bebek önerdiler şansın her geçen gün azalır dediler ama kanunide amh değerinin çok bir önemi yok sonuçta değerlendirmede ultrasonda gördüğümüz folikül sayısı ilk kriter sonra o folikülü yumurtaya çevirip gelişmesini sağlayacak hormonlar bizim için önemli amh değeri zaten kalan folikül rezervini gösterir deyip gönderdiler :( şuan benimde kafam karmakarışık anladığım kadarıyla normal yoldan hamile kalmak içn evet rezervin olacak ve hormon değerleri düzgün olacak ama eğer tüp bebek düşünüyorsan o zaman amh yada onun sonucu olan reglin ikinci günü yapılan antral folikül sayısı önemli, eğer folikül yani bizim basit tabirimizle yumurta taneciği varsa zaten tüp bebekte onu geliştirecek hormon takviyesi ilaçlar verip büyümesini sağlıyorlar. (not: folikül direk yumurta anlamına gelmiyormuş yumurta olabilecek zerrecikler anlamına geliyor ama amh değeri foliküllerin salgıladığı bir hormonmuş eğer folikül yoksa o hormonda salgılanmıyor)

Kızlar kafam çok karışık yardımcı olurmusunuz lütfen Aralık 2017 de en son amh bakıldı ve değerim 1.4 çıktı daha sonra tedavi gördüm tüp bebek iptal oldu aşılama yapıldı neyse adet oldum bugün dr a gittim kontrole amh bidaha bakıldı ve sonuç 0.99 çıktı moralim sıfır bu kadar kısa sürede düşermi başına gelen varmı böyle bir durum. Dr la görüşemedik kan geç çıktı. 2 ay da bukadar düşerse zaten menapoza giricem ozmn böyle giderse:olamaz:

Kızlar kafam çok karışık yardımcı olurmusunuz lütfen Aralık 2017 de en son amh bakıldı ve değerim 1.4 çıktı daha sonra tedavi gördüm tüp bebek iptal oldu aşılama yapıldı neyse adet oldum bugün dr a gittim kontrole amh bidaha bakıldı ve sonuç 0.99 çıktı moralim sıfır bu kadar kısa sürede düşermi başına gelen varmı böyle bir durum. Dr la görüşemedik kan geç çıktı. 2 ay da bukadar düşerse zaten menapoza giricem ozmn böyle giderse:olamaz:
yaşınız kaç? bence bu kadar kafanıza takmayın 0,99 kötü bir sonuç değil ben 29 yaşındayım keşke benim o kadar amh değerim olabilseydi. ama bakın ben 0,11 ile 2. çocuğuma hamile kalabildim tüp bebekle. birde testen teste göre değişiklik gösterebiliyor bence değeriniz gayet iyi

yaşınız kaç? bence bu kadar kafanıza takmayın 0,99 kötü bir sonuç değil ben 29 yaşındayım keşke benim o kadar amh değerim olabilseydi. ama bakın ben 0,11 ile 2. çocuğuma hamile kalabildim tüp bebekle. birde testen teste göre değişiklik gösterebiliyor bence değeriniz gayet iyi
Saolun yorumunuz için Allah evlatlarınızı size bağışlasın maşallah sizin adınıza çok sevindim. Benim şaşırdığım bir anda bu kadar hızlı düşüş göstermesi 4 aşılama 4 tüp(biri yarıda iptal) inanın artık iyi değilim çok mutsuzum elimde değil

Canım aynı yerde mi yaptırdın testi? Çünkü her laboratuvarda farklı sonuç çıkabiliryor. Örneğin ben ilk bursa da ölçtürdüm 1,29 çıkmıştı yaklaşık 1 sene sonra bahçeçeci de ölçtürdüm ki oranın laboratuvarına çok daha fazla güveniyorum 2,2 çıktı. Moralini bozma hemen

Canım aynı yerde mi yaptırdın testi? Çünkü her laboratuvarda farklı sonuç çıkabiliryor. Örneğin ben ilk bursa da ölçtürdüm 1,29 çıkmıştı yaklaşık 1 sene sonra bahçeçeci de ölçtürdüm ki oranın laboratuvarına çok daha fazla güveniyorum 2,2 çıktı. Moralini bozma hemen
Aynı merkezin Labaratuarında Ankara Başkent Ünv. ölçüldü hepsi
Ağustos 2017 1.32
Aralık 2017 1.4
Şubat 2018 0.99
Şaşırdım görünce zaten moralsizdim iyice canım sıkıldı:KK61: çok saol cevapladığın için

Back
X