amh ve antral folikul

eszinbb07

minnoslarim var artik
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2016
1.427
1.088
133
Selamlar :( geçen ay amh testi yaptırdım 0.33 çıktı sonrasında bi tüp bebek merkezine gittim tedavi amaçlı doktorum muayene esnasında ultrasonla folikuk sayısı önemli amh değil dedi 10 adet antral folikul olduğunu ve bunu çok iyi bişey olduğunu söyledi tüp bebeğe hiç gerek yok amh testi yanlış dedi :) kafam çok karıştı test yanlış çıkabilir mi . Hangisinin doğruluğu daha guvenilir ?

Bu konuyla ilgili bilgisi olanlar lütfen yazsinnn kafam çok karıştı bana bi yol gosterinn kizlar

Selamlar :KK43: geçen ay amh testi yaptırdım 0.33 çıktı sonrasında bi tüp bebek merkezine gittim tedavi amaçlı doktorum muayene esnasında ultrasonla folikuk sayısı önemli amh değil dedi 10 adet antral folikul olduğunu ve bunu çok iyi bişey olduğunu söyledi tüp bebeğe hiç gerek yok amh testi yanlış dedi :) kafam çok karıştı test yanlış çıkabilir mi . Hangisinin doğruluğu daha guvenilir ?
Merhabalar : Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon düzeylerı de yumurtalık rezervını gösteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.amh testınızı guvenılır bır laboratuvarda tekrar ettırmekte yarar var . Ayrıca deneyımlı bır hekım tarafından usg de her ıkı yumurtalıktakı antral folıkul sayımı tekrar kontrol edılmelıdır.Bol sans dılerım.

Back
X