• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

amniyon sıvısı (suyu) azalan var mı?

gzdatk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2009
427
0
96
Ankara
merhaba arkadaşlar, 25 haftalık hamileyim. dün dr. agittim. bebek iyi ama suyun yeterli değil dedi. günde 3 lt. su içeceksin dedi. çok canım sıkılıyor. umarım erken doğum falan olmaz. daha çok erken. ne düşüneceğimi bilemiyorum....

neden bu kadar dert ettin ki anlamadim..evet bi risk ama cözümü cok kolay ve basit....su ic aninda gider eksiklik.....3 lt ne varki

dışarıdansıvı alımı çok da etkilemiyormuş. bebekte bir anomali olasından korkuyorum.

sumu iççceksn dedi ah cnm ya alakası yooooook.ben prof gttm bana alaksı yok dedi ben oğlumu su azalmasndan dolayı 17 gün önce sezryanla dünyaya getrdm..tabiki sen suyunu iç benm bebeğimn kjarı geride kaldı deidler plesentası kreçlenmş dediler..suyu az dedilerr allaha emanet bişi olmas.herhafta 3 kere nstye bağladndmm..su iç bol bol terlemeye bak ishal olmamaya bak bunlar daha çok bebeğin suyunu azaltıo su iç demelern sebebi bebeğin suyunn artması içindeğil terlediğin için su iç diolarrr vucütta mneraller ekslmesn

merhaba arkadaşlar, 25 haftalık hamileyim. dün dr. agittim. bebek iyi ama suyun yeterli değil dedi. günde 3 lt. su içeceksin dedi. çok canım sıkılıyor. umarım erken doğum falan olmaz. daha çok erken. ne düşüneceğimi bilemiyorum....

merhaba canım sen hiç canını sıkma bende 19 haftalık giittiğimde renkli ultrasonda suyun azalmış demişti kendi doktor 22+3 de gittim suyun çok da az değil riskli değil bazılarında genetiktir bu azlık dedi hatta normale yakın dedi yani bende 3 haftadır su içiyorum 3 litreye yakın bol meyve yiyorum demek çoğalmış suyum .Amniyon suyu zaten 3saatte kendini yenilermiş bu sıvı bebeğin terlemesiyle ve bebeğe giden kordonla artarmış sen su içince haliyle bebeğğe senn kanından daha çok sıvı gidicek birde tuzlu yeme tuz vücuttaki suyu tutar ödem yapar bebeğin suyu azalır .Rabbim bebeşlerimizi korur Bebeşlerimize canı veren Rabbim suyunu da verir sen merak etme .

sağolun arkadaşlar. aslında ben de farkındayım çok su içsemde amniyon sıvısı çok artmayacak. ama tedbiri elden bırakmamak gerek.
askbuya sen kaç haftalıkken doğum yaptın? Allah uzun ömür versin bebeğine.

17 gün önce alduılarmşlardı yani 38 haftalık felandımm.AMıN SOAL CNM.BENM DRUM BOL SU ıÇ DEDı SUYUN ARTMASI ıÇıN fakat perinatolajiye ve prof gttğimde alkası yok dedi..

bol su ic derim bende...benim doktorum bu konuda birsey demedi ama..eltim dogum yapti ve ona demiski hamileyken suyun azalmis son günlerde azalmis demekki suyu...bana o demisi bol su ic sende benim gibi riske atma diye...yani simdilik tek cözüm su icmek görünüyor...zaten suyun sizmasi gibi veya buna benzer ters bi durum olsa doktorun anlar ve tedaviye alir sedace azaldiysa yerine koymaya bak

bende bugün aynı durumu yaşıyorum. 28+3teyiz son bi haftadır hareketleri de daha az hissediyordum. bebeğin suyu azalmış, neden bu olabilirmiş. işte ihtimalleri sayınca doktor bu suyun azalmasyla ilgili içim çok fena sıkıldı. henüz çok küçüğüz... dışarıdan sıvı alımının buna direk bi yararı var diyemem ama sen gene de iç dedi. su içip bol dua edicem, böyle sevimsiz tecrübeleri olan arkadaşlar var mı başka senağlama

Canım ben de aynı problemi yaşadım , günde 5 litre su içtim(artık gına gelmişti),serum bile takıldı suyun azlığından,dr um su içmenin direk artırmayacağını ama faydalı da olacağını söylemişti,velhasılı sağlıklı bir şekilde doğdu bebeğim Rabbime şükür,önceki doğumum sezeryan olduğu için bu da doğal olarak sezeryan oldu ve zamanından bir hafta önce alındı(bende rahim incelmesi olduğu için erken aldı dr um) Birşey daha ; gönlünü ferah tut,bak göreceksin sağlıklı bir şekilde doğacak bebişin bi-iznillah...

Bir yararı olmasa 3lt. su iç demezdi doktorun...Sen suyunu iç, takma kafana herşeyi, stres yapma kendine..Yalnız üşütmemeye bak...Merak etme düzelir Allahın izniyle...

Suyun azalması bebeğe sıkıntı veriyor gelişimini de etkiliyor bizim kalça gelişim geriliği olmuştu bebeğimizde. Tedevi oldu geçti. O zaman kalp atışları hızlandı ve 37. Haftada sezeryanla aldılar. şimdi iyi allah'a şükür ama su içmek falan fayda etmedi bende. Yine de çok su içmeli en baştan VE TUZDAN UZAK DURULMALI YAĞLI ŞEYLAERDEN DE TABİ.

Son düzenleme:
misya mrh amniyon sıvının azalmasını neye bağladılar başka gebeliğin oldu mu yine tekrarladı mı

Konu çok eskiden kalmış ama dün doktor kontrolünde doktorumuz suyu sınırda günde 3lt. Su içmen lazım dedi.. okuduğum şeyler pek. İç açıcı değil. Konuyla. İlgili bilgisi olan bu durumda olan veya nasıl artırılacağını bilen varmı?

Konu çok eskiden kalmış ama dün doktor kontrolünde doktorumuz suyu sınırda günde 3lt. Su içmen lazım dedi.. okuduğum şeyler pek. İç açıcı değil. Konuyla. İlgili bilgisi olan bu durumda olan veya nasıl artırılacağını bilen varmı?
suyunuz artti mi?naptiniz 20 gun gecmis gittiniz mi bir daha doktora?

Merhaba hala aktif misiniz bilemiyorum bi ümit yazıyorum.İnşallah bebeğinizi sağ salim kucağınıza almışsınızdır.Ben de 17+5'teyim doktor sizinkiyle aynı şeyleri söyledi suyun kritik 3lt en az su iç dedi ama forumda su azlığıyla ilgili okudum şeyler çok kötü.İki gündür uykularım kaçtı ne yapacağımı şaşırdım üzüntüden.sizde sonuç nasıl oldu arttı mı suyunuz sonra?

Merhaba hala aktif misiniz bilemiyorum bi ümit yazıyorum.İnşallah bebeğinizi sağ salim kucağınıza almışsınızdır.Ben de 17+5'teyim doktor sizinkiyle aynı şeyleri söyledi suyun kritik 3lt en az su iç dedi ama forumda su azlığıyla ilgili okudum şeyler çok kötü.İki gündür uykularım kaçtı ne yapacağımı şaşırdım üzüntüden.sizde sonuç nasıl oldu arttı mı suyunuz sonra?
Yazınızı şimdi gördüm çok çok üzgünüm.

Suyu dısardan su alımı ve dinlenmek dolaylı yoldan arttırıyor. Bir de kan8n sulanması akısı arttırdığından en azından aksi bir duruma karşı o zamana kadar bebeğin iyi beslenmesini istiyor olabilir doktorlar. Bir tanıdığım ileri yas hamileligi yaşıyordu ve suyu hep sıkıntılıydi ve bankacı oldugundan cok calısıyordu. Ama uzun tatiller sonrası muayenelerinde doktor hep suyunun arttığını söyledi.

Bol su icme, dinlenme, şeker ve tansiyonu kontrol altında tutma. Herhangibir erken dogum ihtimalinde - allah korusun- en azından daha gelismis bir bebege sahip olmak daha avantajlı

Back
X