Amniyon sivisin fazla olmasi

youngmom

Bebisim seni bekliyoruz..
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
591
3
46
Ankara
25 hafta 3 gunluk hamileyim. 3 gun once gittigim doktor randevusunda amniyon sivisinin birazcik fazla(ust sinirda) oldugu saptandi. (AFI:19). Bu konuda tecrubesi veya bilgisi olan var mi? Bu benim ve bebegim icin bir sorun teskil eder mi? Internette bir suru olumsuz sey okudum.

Son düzenleme:
burada tanıştığım bir arkadaşımın da sıvısı fazlalaşmıştı ve bebeklerini kaybetmişti malesef başka bir doktora daha görün fikirlerini al inş hakkında hayırlısı olur ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın yazdığım seni telaşlandırmasın lütfen ama kontrollerini aksatma...

burada tanıştığım bir arkadaşımın da sıvısı fazlalaşmıştı ve bebeklerini kaybetmişti malesef başka bir doktora daha görün fikirlerini al inş hakkında hayırlısı olur ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın yazdığım seni telaşlandırmasın lütfen ama kontrollerini aksatma...

Valla, ne yalan soyleyeyim. "Bebeklerini kaybetmisti" deyince korktum ve uzuldum. AFI (Amniyon sivi indeksi) 19 bende. Doktor 20'nin uzerinde problem olacagini soyledi. Hatta internette 3. trimesterde 25'in uzeri problemlidir diyor. Birkac gun sonra da ben 3. trimester'e gidecegim. Sanirim doktor bundan sonrasini kontrol altinda tutacak.
Benim sorum, ozellikle, "Bizzat bu problemi yasayan var mi? Ilerki zamanlarda amniyon sivisi daha da artar mi? "

canım benim okuldan bir hocam da yeni doğum yaptı, onun da hamilelikte amniyon sıvısı normalden fazlaydı ve baya da büyük bi karnı vardı herkes ikiz olucak sanıyodu:) ama hiç bi sorun yaşamadan gayet saglıklı bi bebek dünyaya getirdi. Senin de karamsar olmaman lazım bu kadar, doktorunu dinle yeter :) sağlıcakla kal:)

canım benim okuldan bir hocam da yeni doğum yaptı, onun da hamilelikte amniyon sıvısı normalden fazlaydı ve baya da büyük bi karnı vardı herkes ikiz olucak sanıyodu:) ama hiç bi sorun yaşamadan gayet saglıklı bi bebek dünyaya getirdi. Senin de karamsar olmaman lazım bu kadar, doktorunu dinle yeter :) sağlıcakla kal:)

Cevabin icin tesekkurler! Aslinda henuz 4 kilo aldim, ama benim de karnim birden sisti. Insan internette bir suru olumsuz sey okuyunca, ister istemez, tedirgin oluyor. Ozellikle de erken doguma neden oluyormus. Sizin hocan da boyle bir sey yasadi mi? Bir de, bu tur hamilelerin daha sık takip edilmesi gerekiyormus. Ama benim doktorum 1 ay sonra cagirdi. Acaba bir ay icinde daha da artar mi? Umarim artmaz ve ben de hocan gibi saglikli bir bebek dunyaya getiririm, tabii ki normal zamaninda.

25 hafta 3 gunluk hamileyim. 3 gun once gittigim doktor randevusunda amniyon sivisinin birazcik fazla(ust sinirda) oldugu saptandi. (AFI:19). Bu konuda tecrubesi veya bilgisi olan var mi? Bu benim ve bebegim icin bir sorun teskil eder mi? Internette bir suru olumsuz sey okudum.
Çok geçmiş olsun canım..
Bir bilgim yok ama inşallah ciddi birşey değildir..
Dualarım seninle..

Cevabin icin tesekkurler! Aslinda henuz 4 kilo aldim, ama benim de karnim birden sisti. Insan internette bir suru olumsuz sey okuyunca, ister istemez, tedirgin oluyor. Ozellikle de erken doguma neden oluyormus. Sizin hocan da boyle bir sey yasadi mi? Bir de, bu tur hamilelerin daha sık takip edilmesi gerekiyormus. Ama benim doktorum 1 ay sonra cagirdi. Acaba bir ay icinde daha da artar mi? Umarim artmaz ve ben de hocan gibi saglikli bir bebek dunyaya getiririm, tabii ki normal zamaninda.

hayır canım hiç öyle erken doğum gibi bi durum yaşamadı, normal zamanında doğum yaptı, ekstra izleme de yapılmadı ona bildiğim kadarıyla...doktorun 1 ay sonra cagırdıysa güvenebilirsin bence, eğer başından beri doktoruna güveniyorsan...zaten cok riskli bi artış miktarı degıl seninki sanırım, o yüzden de hemen telaşa kapılmamıştır doktorun belki:) sen de telaşlanma bence olur mu?:)

Canım başka bir doktora daha mı gitsen acaba?
İçin rahat eder,
Arada bir başka doktora görünmekte fayda var gibime geliyor..
Canim, aslinda benim doktorum saptmadi sivi fazlaligini. Ayrintili ultrasona bakan doktor saptadi. Sonra rapor doktoruma da gitti. Yani 2 ayri doktor gormus oldu. Ama ben(arastirmaci gazeteci:1:) internette arstirinca ve bir suru olumsuz sey okuyunca biraz tedirgin oldum. O yuzden bu durumu yasamis insanlari bulmaya calisiyorum.
hayır canım hiç öyle erken doğum gibi bi durum yaşamadı, normal zamanında doğum yaptı, ekstra izleme de yapılmadı ona bildiğim kadarıyla...doktorun 1 ay sonra cagırdıysa güvenebilirsin bence, eğer başından beri doktoruna güveniyorsan...zaten cok riskli bi artış miktarı degıl seninki sanırım, o yüzden de hemen telaşa kapılmamıştır doktorun belki:) sen de telaşlanma bence olur mu?:)

Doktoruma guveniyorum, aslinda. Senin de dedigin gibi telasa kapilmamak lazim. Tesekkur ederim, destegin icin.

Umarım bir sıkıntı olmadan atlatırsınız bugünleri, sağlıcakla alırsınız bebeğinizi kucağınıza inş.

Insallah, hepimiz icin ayni dileklerle..

Canım aklına kötü şeyler getirme.Benim sana tavsiyem internettende fazla araştırma.Yazılan herşey doğru değil.Bende 22 haftalık hamileyim senin gibi internetten bakayım dedim nerdeyse kafayı yiyordum.Sen doktoruna güven.Risk görseydi daha sık çağırırdı seni.Hamileliğinin tadını çıkarmaya bak.

Canim benim sinirda ciktigina gore dert etme. Ayrica bu olcumler cok hassas yapilmali. Ekranda bir milimetre bile uzaktan olcum alsa yanlis cikar. Bakalim bir dahaki sefere ne diyecekler.

Canım aklına kötü şeyler getirme.Benim sana tavsiyem internettende fazla araştırma.Yazılan herşey doğru değil.Bende 22 haftalık hamileyim senin gibi internetten bakayım dedim nerdeyse kafayı yiyordum.Sen doktoruna güven.Risk görseydi daha sık çağırırdı seni.Hamileliğinin tadını çıkarmaya bak.
Canim, ister istemez su bilgisayar elinin altinda oldugunda bir tikla bilgiye ulasiyorsun. Keske bu kadar arastirmaci bir yapim olmasa.:19: Ama ayrintili ultrason uzmani "birazcik fazla, ust sinirda" deyince tedirgin oluyor insan, acaba artar mi diye. Bir de, yurtdisi sitelerde de ayni riskleri okuyunca, endiselendim. O yuzden, olasi risklere(Erken dogum, sezaryen gibi) kendimi hazirlamak istiyorum. Keske normal hamileler gibi hamileligin tadini tam olarak cikarabilsem. Zaten daha onceki haftalarda da down sendromu riski konmustu. Yine de, tesekkurler tavsiyen icin.
Canim benim sinirda ciktigina gore dert etme. Ayrica bu olcumler cok hassas yapilmali. Ekranda bir milimetre bile uzaktan olcum alsa yanlis cikar. Bakalim bir dahaki sefere ne diyecekler.
Canim, sagolasin. Umarim amniyon sivisi daha da yukselmez. Olcumu ayrintili ultrason uzmani yapti zaten. guveniyorum kendisine. 3. trimesterde daha da yukselebilyormus, yurtdisi sitelerde ve de forumlarda okuduguma gore. Hatta Ingiltere'deki doktorlar hamilelere amniyon sivisi indeksinin (AFI) ne kadar oldugunu soyluyorlar. Sanirim, bu Turkiye'de cok rastlanan bir durum degil ya da doktorlarimiz bize bu konuda pek bilgi vermiyorlar. O yuzden de bu konuda pek tecrubesi cikan olmadi. Galiba ben pek beklemeyecegim 11 Mayis'i, yani diger randevuyu. Daha cok var. Bu durumun en buyuk belirtisi, karinda gerginlik. Benim de karnim birden sisti ve cok gergin; kasinti var.

O gerginlik bende de var, hatta bazen yogun miktarda sivi geliyor akinti mi amniyon mu anlamadigim; acaba diyorum su fazla da ondan mi geliyor. Sen mumkun oldugunca kendini rahatlatmaya calismaya bak. Internette arastirma yapma, insanin gozune hep negatif olaylar carpiyor. Basina ayni durum gelip de sorunsuz doguranlar degil, sorunu olanlar yaziyor nete. O nedenle kendimizi olumlu yonlendiremiyoruz.
Hamileligimin basinda bebegimi kaybettim kosesine giriyordum hep, erken dogum yapanlari okuyordum; hep ayni korkuyu yasadim baslarda. Sonra kendime yasak koydum, girmiyorum o bolumlere artik. Kapa kulagini gozunu canim, dua et ve normal yasamina bak olmaz mi?

O gerginlik bende de var, hatta bazen yogun miktarda sivi geliyor akinti mi amniyon mu anlamadigim; acaba diyorum su fazla da ondan mi geliyor. Sen mumkun oldugunca kendini rahatlatmaya calismaya bak. Internette arastirma yapma, insanin gozune hep negatif olaylar carpiyor. Basina ayni durum gelip de sorunsuz doguranlar degil, sorunu olanlar yaziyor nete. O nedenle kendimizi olumlu yonlendiremiyoruz.
Hamileligimin basinda bebegimi kaybettim kosesine giriyordum hep, erken dogum yapanlari okuyordum; hep ayni korkuyu yasadim baslarda. Sonra kendime yasak koydum, girmiyorum o bolumlere artik. Kapa kulagini gozunu canim, dua et ve normal yasamina bak olmaz mi?

Internette bir doktora sorunumu yazmistim. O da bulundugum haftanin, amniyon sivisinin en fazla olduğu hafta oldugunu, ilerki gebelik aylarında biraz daha azalabileceğini umdugunu yazmis. Biaz daha icim rahatladi. Bekleyecegiz ve gorecegiz artik.

cnmm merhaba öncelikle çok geçmiş olsun
sakın yazacaklarım seni korkutmasın amacım sadece bnm yaşadığım sıkıntıları we zorlukları kmsenin yaşamaması
bnmde 21. haftamda sıwım biraz fazlaydı dr kontrol edicez düzeledebilir eğer düzelmezse ilaç. wericem demişti ama herşey 2 gn içinde gelişti bnm tek şansızlığım ikiz bebeklerimin olması çnkü bu sıwı fazlalığı ikiz bebeklerde çok görülüp tedawiye karşılık weremiyobiliyomuş
neyse bn daha fazla yaşadıklarımı anlatmayım sana
ama bnden sana tawsiye peşini bırakma hiç hatta bnce başka bi dra daha görün cnmm lütfen ne olur ne olmaz
çnkü tekiz olman büyük şans yanni düzelebiliyo yada ilaçla tedawi edilebiliyor
hiç telaşlanma ama temkinide elden bırakma nolur
seni mrk ediyor olacağım bzi hbrsiz bırakmaa

cnmm merhaba öncelikle çok geçmiş olsun
sakın yazacaklarım seni korkutmasın amacım sadece bnm yaşadığım sıkıntıları we zorlukları kmsenin yaşamaması
bnmde 21. haftamda sıwım biraz fazlaydı dr kontrol edicez düzeledebilir eğer düzelmezse ilaç. wericem demişti ama herşey 2 gn içinde gelişti bnm tek şansızlığım ikiz bebeklerimin olması çnkü bu sıwı fazlalığı ikiz bebeklerde çok görülüp tedawiye karşılık weremiyobiliyomuş
neyse bn daha fazla yaşadıklarımı anlatmayım sana
ama bnden sana tawsiye peşini bırakma hiç hatta bnce başka bi dra daha görün cnmm lütfen ne olur ne olmaz
çnkü tekiz olman büyük şans yanni düzelebiliyo yada ilaçla tedawi edilebiliyor
hiç telaşlanma ama temkinide elden bırakma nolur
seni mrk ediyor olacağım bzi hbrsiz bırakmaa
Merhaba canim!
Bu durumun ikizlerde daha cok yasandigini okumustum. Sana cok gecmis olsun!Korkmamaya calisiyorum; tek derdim temkinli olmak. Dedigin gibi pesini birakmayacagim. 2 gun sonraya doktordan randevu aldim. Daha sık gorucegim doktoru. Kontrol sart. Olasi riskleri ve sebepleri okudum. Gebelik sekerinden olabilirmis. Benim 50 mg seker yuklemem 21. haftada yapildi. Biraz erken oldu. Normalde 24-28. haftalarda yapilirmis. Carsamba gittigimde yeniden seker testi isteyecegim.
youngmom nerdesin sen mrk ettim ya iisin demi???

Canim, merak edilmek cok guzel! Sagolasin. Iyiyim cok sukur! Umarim sen de iyisindir. Bakalim doktor Carsamba ne diyecek?

Back
X