Amniyon Sıvısında artış

Fulu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2010
17
0
36
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

22+5 günlük hamileyim. Dün doktora gittim. Herşey normal ama amniyon sıvısında artış varmış :çok üzgünüm: Doktorum şekerden şüpheleniyor 2 hafta sonra açlık şekeri ölçümü ve 50 gr. şeker yüklemesi testi yaptırmam gerekiyor. İnternetten öğrendiğim kadarıyla olabilecek sebepler; 1- şeker hastalığı 2- bebekte anomallik
Bu konu hakkında bilgisi olan varmı? Böyle bir durum yaşayan ve atlatan anneler lütfen yardımcı olun.

22+4 te aynı teşhis bana konduAFIamniyo sıvısı indeksi 23mmydi benim senin kaç çıktı?Bebekte 495-515 gr dı o zaman...ılk başta taktım üzüldüm netten araştırdım...Ben amniyo yaptırmıştım 16.ve 17 de iki kez...o da ayrı hikaye ilkinde hücre bulunamadı falan...24 de şeker yüklemesi yapıldı şeker de çıkmadııçtiğim suyu kısıtladım 3 litreden 2 litre civarına indirdim falan...Gene karnım çok şişkinleşti ve ayıma göre gereğinden büyük6 aylık hamileyim ama 8-9 gibi...Dr nedensiz dedi yani bebek normal olsada az su içebilirmiş bu nedenle su artışı olabilirmiş vs vs...ben ce takma Allah tamamına erdirip beişlerimize zamanında kavuşmamızı sağlayacaktır eminim...Allah yardım etsin bize...Şımdi öyle böyle Allahımın izniyle 27. haftanın içindeyiz.Umarım herşey yolunda gider 38-40 ları da görürüz inşallah

Bu arada bu ikinci gebeliğim ve seni rahatlatacaksa sanırım kızımda da sıvım fazlaydı.O zamanki dr farklıydı hiç sıvın fazla falan demedi afı ölçümü yapmadı ama dev bir karınla 3000gr lık bebiş doğurdum...Aslında kontroller başlı başına stres kaynağı ama mecburuz napalım...

Arkadaşım çok teşekkürederim. inan içimi biraz olsun rahatlattın. Ölçümlerimi şuan bilmiyorum doktor çıktılarım evde gidince ilk işim bakmak olacak. Karnım okadar şiş değil hatta bana olması gerektiği şişlikte gelmiyor bile. bebeğim yaklaşık 602 gr. boyuda 29cm.. yapacak bişey yok şimdilik 24 haftamı beklicem ve açlık şekerimi ölçtürecem bakalım ne çıkacak. benim bu 2. gebeliğim ilkini 24 haftalıkken preeklemsi den kaybettim. Bu kadar korkum bu yüzden. Allah bütün bebekleri annelerinin kucaklarına bağışlasın. Sana çok teşekkür ediyorum canım Allah senin bebeğinide hayırlısıyla kucağına vermeyi nasip etsin.

merhaba,

22+5 günlük hamileyim,benimde geçen cmt günü 4 boyutlu ultrason kondtrolum vardı,ve kontrol sırasında bebeğimde hiç bir sorun olmadığını sadece sıvının biraz fazla olduğunu öğrendim aynen senin gibi içim içimi yedi,çok korktum.Doktor bebekte sorun olmadığını gördüğü için bende şeker olabileceğindne şüphelendi ve biz 24.haftayı beklemeden dün şeker yükleme testini yaptırdık,şekerim çıkmadı çok şükür.Sıvı artışının nedenini bilmiyorum cmt tekrar kontrole gideceğim umarım doktorum içimi rahatlatacak açıklamalr yapar.Bu arada benimde karnım çok büyük değil,hatta haftama göre ufak bile sayılır bebeğimde geçen cmt günü 400 gr 23 cm di.Böyle işte canım,umarım sendede hiçbir sorun çıkmaz.Allah bebeklerimizi korusun.

merhaba,

İnşallah güzel haberlerle dönersin. beni haberdar etmeyi unutma sakın lütfen. Ben internetten okuduğum kadarıyla bazen ulturosonda ölçüm yapılırken yanıltma olabiliyormuş 1-2 saat sonra tekrar ölçüm yapmakta fayda var diyor. Belkide böyle bir durum söz konusu. Çünkü 19+4 de ayrıntılı ulturosonum vardı Dr. Recep has' a gittiğimde amniyon sıvım normal çıkmıştı. Canım bana haber vermeyi sakın unutma inşallah çok güzel haberlerle dönersin.

günaydın canım,

cuma günü test sonucumu alır almaz doktorumu aradım,şekerşn yoksa sorun yok dedi.ama benim içim rahat etmedi ve cmt başka bir doktora daha gittim,ultrasonla kontrol etti ve sıvı miktarının normal olduğunu gördük :)) seninde güzel haberlerini bekliyorum.

Senin adına çok sevindim. Benimde aklıma gelmiyor değil başka biryerde daha gireyim ulturosona a ama fazla aklımı karıştırmakda istemiyorum doktoruma çok güveniyorum sonuçta çapa da hoca ve çok iyi doktor. Birde bundan önceki hamileliğimde iyi bir dr. iyi bir hastane bulacam diye okadar çok hastane gezdimki hepsi ayrı şeyler söyledi ayrı ilaç verdi ve sonuç ben 24 haftalıkken preeklemsiden dolayı ölü doğum yaptım ve bunu en son gittiğim hastanenin doktoru anlamadı. 24 nisan 2009 da kontrole gittim 28 nisan da acil olarak hastaneye yatırıldım başka bir doktor tarafından ( 18 mayısta şeker testim var bakalım sonuç ne çıkacak inşallah benimde yüzüm güler. Bilgi verdiğin için çok saol cnm.

Arkadaşlar lütfen bilgi ve deneyimlerinizi benimle paylaşın. Amniyon sıvısı fazla çıkan, sorun yaşamış veya yaşamamış arkadaşlarımız bukadar değildir herhalde. Lütfen benimle paylaşın

benim suyumun fazlalığı 35.haftada çıkmıştı dr tam sınırda dedi bebeğim çok sağlıklıydı taki doğana kdr şekerde çıkmadı bende yapılan testler sonucunda suyu az içmek bi işe yaramıyomuş dr a sormuştum ama benim gerçekten şişti karnım biraz 37 haftalıkta doğum yaptım zaten kafama takmamaya çalıştım çok artaştırdım nedenini ama net bi sonuç elde edemedim ve öle suyum fazla olarakta spinal doğum yaptım bebeğim çapraz durduğu için bu arada hayrlı doğmlar

aynı sorun 32 haftadan tespit edildi bendede yok bebekte bişey olur vs vs korkuttular ama inan hiçbişey çıkmadı çok şükür bu hafta dogumum olacak kısmetse 32 den 38lere geldik çok şükür kafana takıpta stres yapma canım

Merhaba,
Ak koyun kara koyun bugün belli olacak benim için. saat 16:00 da doktor randevum var bakalım neler dicek... en son gittiğimde şekerim normal çıkmasına karşın tatlıyı kes, armut, portakal, üzüm gibi meyveleri yeme meyve suyu içme demişti.

bebeğim çok sağlıklıydı taki doğana kadar demişsin nedemek bu doğduktan sonra bişeymi oldu?

Cvp bekliyorum......

Selam Sinemis,

Sendede son haftalarda artış olmuş benim 22. hafatada oldu şuan 28+5 günlük. Bugün doktora gidecem son durumu öğrenmek için. senin adına çok sevindim inşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın, Allah analı babalı büyütsün inşallah.

aminnnnnnn fulu saolasın canım rabbim herkese nasip etsin sağlıklı dogumlar hayırlı evlatlar sağlıkla inşallah

banada aynısını demişti sadece şekeri çayda kullan onun haricinde hiçbir tatlı şey yiyip içme diye doğduktan sonra diyorum çünkü bütün herşeyini kızımın ii yerlerde ve tam haftalarında yaptırmama rağmen artık bilmiyorum hastane ortamında enfeksiyon kaptıda banamı anne karnnda enfeksiyon kaptı dediler kalbinde 2 delik varmış ilk başta çok hızlı nefes alıp veriyodu sonra solunum güçlüğü çekti kuzum vs seni üzmek için yazmadım hyrlı doğumlr bu arada

merhaba kıslar banada dün doktor aynı teşhisi koydu ve sürekli takipte olucaksın dedi. bu arada 28+5 haftalığız
böyle olunca erken doğum söz konusu oluyomu acaba çok korkuyorum doktor suyu azalt çok içme dedi ama nasıl içmem ki bu sıcakta ya

canım yaa çok üzüldüm inşallah Yüce Rabbim acil şifa versin. Biz herşeyin iyisi olsun diye çırpınırken olacağı varsa oluyor, bende ilk gebeliğimde iyi bir hastane olsun iyi bir doktor olsun diye çok dolaştım ama yinede bebeğimi 24 haftalıkken kaybettim. canım sakın karamsarlığa düşme hep dua et. Çok ama çok geçmiş olsun.

Bu arada dün doktora gideceğimi söylemiştim, şimdilik bir problem olmadığını herşeyin gününde gittiğini söyledi doktorum. fazla olan suyumda azalma varmış 22 den 17 ye düşmüş. Ne yapıyorsan aynen devam et dedi :) tatlı yememeğe çalışıyorum, armut, üzüm, portakal ve meyve suyu içmiyorum. Normal içmem gereken suyu içiyorum sıcaklarda ister istemez içiliyor çünkü. 1 ay sonra tekrar gideceğim.

Canım selam,

Korkmana gerek yok panik yapma tatlıdan uzak dur meyve suyu içme. ben panik yaptım her siteye baktım okudum iyice içim karardı. internette birsürü olumsuzluklarını yazıyor ama bence okuma. su içmekle ilgili elinden geldiğince dengele istersen madem doktorun azalt dedi... ama sana tavsiyem eğer meyve suyu portakal suyu içiyorsan kesinlikle bunları içme. Hamileliğinin keyfini çıkar ( Bana doktorum böyle söyledi )

Sinemis merhaba canım,

verdiğin tarihlere göre doğumun oldu sanırım. Gözünaydın, Allah analı babalı büyütmek nasipetsin inşallah...hihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…