Amniyosentez ilk test sonuçları temiz çıktı ama doktorun söyledikleri endişelendiriyor 😒

Evet gittiğim perinatoloji bölümündeki hoca doçent, kendisi de dedi ben garantici biriyim her türlü ihtimali değerlendiririm, hastalarım için de öyle düşünürüm. Risk varsa bakarız her şeye çözüm gerekirse de çözüm diye söylemişti. Sanırım kendisi de anne, ama evli olduğunu biliyorum. Çarşamba günü detaylı var bakalım, orada ense kalınlığı da down vs için yorum yapılabiliyormuş diye duydum.

bekletmesinin zarari yok diyelim oyle olsa bile bir anlami var miydi bosuna 10 gun evde olmus bebekle yasadiniz sonuc yine ayni . İsini profesyonelce yapan insanlara " kotu " yaftalamasi yapmamaliyiz .iyi gunler size de

Wes pahalı diye duydum bende, sandım ki amniyosentez yaptırınca da herşey çıkar. Ama öyle değilmiş işler

bekletmesinin zarari yok diyelim oyle olsa bile bir anlami var miydi bosuna 10 gun evde olmus bebekle yasadiniz sonuc yine ayni . İsini profesyonelce yapan insanlara " kotu " yaftalamasi yapmamaliyiz .iyi gunler size de
Benim için anlamı vardı.

Sizi en iyi sizinle aynı şeyleri yaşayan insanlar anlar sizi çok iyi anlıyorum çok zor günler ama zaman ilerledikçe ilk günlerdeki kadar kötü olmayacaksınız inşallah içinizi ferah tutun umarım çok güzel gelir sonuçlarınız
Bizde bugün planlama için doktorumuza gittik rutin kontroller yapıldı ultrasyon smear falan çok şükür iyi her şey onay verdi doktorum. 10. Haftada fetal dna yaparız dedi. Eğer temiz gelirse hiçbir şeye gerek yok ama onda da bir şey çıkarsa tekrar amniyosentez dedi. Bir yanım umutlanmak istiyor ama bir yanım korkuyor sürece bırakamıyorum kendimi

Amin inşallah sizin de sonuçlarınız güzel gelir umarım. Annelik çok zor, Allah yâr ve yardımcımız olsun. Kötü birşey olursa da ondan geldik ona dönücez diyerek telkin etmeye çalışacağım kendimi.

Şöyle bir okudum yazılanları . Aslında genetik doktoru rutin olarak testi teslim ederken herkese kurdukları cümleleri kurmuş bir nevi onam almak gibi bir şey. 25 bin genetik hastalığı tarayan tetkiki yaptırsanız bile hiçbir şey yüzde yüz değil. Yarın başımıza ne geleceğini bilemeyeceğimiz gibi. O yüzden kafanıza takmayın perinatoloji doktorunuzun dediklerini dinleyin hamileliğinizi en iyi duygudurum ile geçirmeye çalışın. İnşallah sağlıkla huzurla bebeklerinizi kucağınıza alır hep mutlu olursunuz. İyi günler

Benim de monokoryonik di amniyotik ikiz gebelikti birkaç gün öncesine kadar. 17. Haftada amniyosentez yaptırdık şükür ön sonuçları temiz çıktı sonra diğer sonuçlar da temiz çıktı üstelik ikizlerimden biri diğerine göre çok küçüktü ve beyninde ciddi sıkıntılar vardı hidrosefali gibi ona rağmen sonuçlar temiz çıktı. Birinde olan hastalık ya da anomali tek yumurta ikizi diye ikisinde de olacak diye bir durum yok. Evet kromozomları aynı ama bölünme esnasında mutasyona uğrayan bir yumurta anomalili diğeri ise sapasağlam olabiliyor ki benim öyle oldu. Çapa tıpta yaptırdım amniyosentezi de sonrasındaki işlemleri de ve doktorum Recep Has hocaydı yani bu işin en en iyisi. İçiniz rahat olsun inşallah diğer sonuçlarınız da temiz çıkar. Ya da Allah korusun umarım olmaz ama bir bebişinizde anomali varsa da diğerinde yoktur umarım. Bu durumda diğerini de riske atmamak için seçme şansınız olabilir. Ben şu an 23+4 günlük hamileyim perşembeye kadar ikiz gebeydim, perşembe bir bebeğimin kalbi durduruldu yoksa diğerini de kaybedecektim..

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, bana da hep birinde varsa diğerini de etkiler diye kodladılar. Bakalım bu ay içinde hem detaylı hemde diğer sonuçlar netleşmiş olur. Temiz çıkması en büyük dileğim tabi ama yaradan neyi lâyık gördüyse kabûlüm.. Allah cennetinde kavuştursun sizi de yavrunuza

Amiin, Allah razı olsun Rabbim size bağışlasın evlatlarınızı inşallah

Bir de çoğu insan bebeğin birini kaybediyor bu gebelikte nedense çoğu anomalili, benim de iki küçük yavrum daha var. Bir de kimsem yok yaşadığım yerdeyerde, daha bir tedirgin oluyorum. Birşey olsa ailem bir gün sonra gelir belki 2 gün. Hiç evhamlı değilimdir. Çok rahattım ilk iki gebelikte hoplayıp zıplardım ama şimdi hep bir korku nedense, Allah'tan burası var da benle aynı olan insanlar bana güç veriyor.

Elhamdulillah diyecek çok sebebiniz, sebebimiz var inanın. Ben perşembeden beri çapada yatıyorum henüz taburcu olmadım öyle gebeler öyle hikayeler duyuyorum ki tekrar elhamdulillah bir bebeğim iyi, sağlıklı çok şükür diyorum. Sizin de iki evladınız daha varmış benim ilk rabbim size bağışlasın inşallah uzakmışsınız sanırım, imkanlar insanın belini büküyor biliyorum ama Recep Has’a muayene olmanızı çapa’ya görünmenizi isterdim cidden işin en iyileri burada. Başkası benim olduğum operasyonu yapamazdı eminim.

Haklısınız, inşallah güzel sonuçlar alırız hepimiz, Allah sağ salim kavuştursun yavrunuza.

Merhba sonucunuz çıktı mı ne oldu acaba?

Merhaba sizin ikinci sonucunuz ne çıktı ?

Merhaba sizin ikinci sonucunuz ne çıktı ?
Merhaba, ikinci ve devamında seyreden çeşitli test ve tahliller güzel çıktı. Lakin perinatoloji ve detaylı ultrasona bakan doktor pes ekinovarus var çocuklarin birinde demişti. 37. Haftada doğum yaptım. Çocuklarda denilen rahatsızlık da çıkmadı. Yani herşey çok güzel seyretti.

Yaa maşallah çok sevindim adınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…