allah sabir versin canim.. sanirim benzer seyler yasiyoruz ben biraz uzun konusacagim bu konuda tabi bunlar benim dusuncelerim olacak katilip katilmamak senin elinde..... 20 haftalik hamileyim. hamileligimin basinda ebeyle gorusmemizde yok ikili uclu dortlu testleri kesinlikle istemiyoruz dedik ....cunku allaha sukur imanliyiz bunu biz dusunuyoruz ama doktorlar nasil dusunemiyor anlamiyorum benimkiler dusunemez hepsi hristiyan cunku yurtdisinda yasiyorum ben....son uc gun once detayli ultrasyon sonucunda ogrendiklerimden bahsedeyim biraz.... bebegi tam manasiyla ilk kez gorecektik uzun uzun cinsiyetini ogrenecektik buyuk bi heyecanla gittik ultrasyonda cikan suydu bebegin kafasi kucukmus.... neyse cinsiyetini de gostermedi ayaklarini karnina cekmis goremiyorum sizi hastaneye sevk edecem dedi iki gun sonra hastaneye gittik... kadin ilk bakti cok guzel herseyi normal dedi cinsiyetini goremedi alttan bakacam dedi bende cinsiyet icinse gerek yok beklerim doguma kadar dedim yok ayaklarina da bakmam lazim goremiyorum dedi neyse okey dedik bakti bebek cok asagidaymis rahmin cok asagidaymis o yuzden sezeryan olacaksin dedi ayaklarina sira geldi bi ayagi diger ayagina gore carpik yani ozurlu ama dogumdan bes gun sonra alciyla bi iki sene icinde duzelir dedi..... ayagindaki sorunu gordu ya bu sefer tekrar bakmaya basladi kafasina boynuna kalbini kan akislarina midesine cigerine kadar ve hepsinde sorun buldu ense kalinligi fazla cikti cok kucuk bi bebek dedi minyon tipli de olabilir dedi down sendromu olabilir dedi zeka ozurlu olabilirdi haa daha da ileri gitti kisa omurlu olabilir dedi.....ve ben bunlarin hepsini duydum ama inan bi gram etkilenmedim ultrasondaki o elini emisi o hareketi hala gozumun onunden gitmiyor.... icinde yasayan bi canliyi benim bi parcam olan biseyi aldirirsam nerde kaldi benim anneligim..... hic umitsizlige kapilmiyorum eger onu allah bana ozurlu verecekse vardir bi bildigi allah kimseye kaldiramayacagi yuku yuklemezmis allahtan hep hayirlisini diledim eger hayirlisi buysa seve seve cekerim .....kiii doguma kadar hersey bi ihtimal hicbi doktor kesin konusamaz kapali kutu icindeki hakkinda ve boyle cok hikaye okudum sakat deyip sapasaglam dogan , saglam deyip sakat olan.... o yuzden esinin dedigi dogru uzulupte icindekini uzme....
İkili test vs. Kesinle yapilmasi taraftariyim. Yalniz eger bu testlerde bir sorun yoksa ve amniyosentez oneriliyorsa o zaman isin ticari kismi devreye giriyor bence.
İkili testte ozellikle, ense kalinligi, burun kemigi ve serce parmaginin orta kemigi var ise bebegin saglikli oldugunu dusunuyorum. Hatta doktorlar da oyle soyluyor zaten.
Bu onemli testlerin yapilmamasi kimse kusura bakmasin ama cehaletten baska birsey degil. Bazi doktorlar da cidden cok panige sokuyor insani. Burada en onemli faktor doktorun guvenilirligi ve paragoz olmadigini bilmek bana gore.
cnm yazdıkların doğru tabiykide ben 2 li tes yaptırdım hiç bi sorun çıkmadı dr um detaylı ultrosona yolladı neden die sordum bana bizim göremediğimiz bir problem varsa orda çıkar dedi gittim doktor amniosentez istedi arsa görmüş bebekte işte böyle şeyler duyunca insan keşke yaptırmasaydım dio insanda psikoloji falan kalmıyo artık para içinmi bilmiyorum günahlarını almıyım ben acıbademe gidiyorum ama şimdi kendime başka dr bulcam bakalım allah tüm anne adaylarının yardımcısı olsun hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin
testleri yaptirmayip allahtan geleni oldugu gibi kabul etmenin neresi cehalet ben anlayamadim.....herkes yaptirip yaptirmamakta ozgurdur... hicbir testleri yaptirmadim detayli ultrasona girip bebegimde olabilecek rahatsizliklari ogrendigime pismanim ama.....
Benim 2li testim 1/29400 dü, 4lü testim 1/341 çıktı.. Ne oldu da birden böyle bi sonuç geldi anlamadım. Hemen detaylı ultrasona gittim, bir sorun görülmedi ama benim içim hiç rahat değil. Doktorum amniyonsentez öneriyor. Ben uzman bi perinatolog görmeden karar vermek istemiyorum. Araştırdım istanbul da Recep Has, Atıl Yüksel ve Zeki Şahinoğlu isimlerini buldum. Atıl Bey den randevu almak pek mümkün değil.. Detaylı ultrason için başka doktor öneriniz var mı? Amniyosentez in risklerinden çok korkuyorum
canım özelden mesaj atamıyorum. amniyosentezimi ben atıl yüksel'e yaptırdım. AS yapmadan önce detaylı da yapıyor zaten. ben çok memnun kaldım.
Ben de suan ayni seyleri yasiyorum.bebegimde arsa var.bebeginiz dogdumu durumu nasil.Ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Yurt dışına kan tahlili yolladim. Lütfen biri cevap versin bebekleriniz nasıllar şimdi.
Ben de nifty testi yaptirdim.sonuc temiz cikti.ama aklimdan cikaramiyorum.bir turluBen de aynı şeyleri yaşıyorum. Yurt dışına kan tahlili yolladim. Lütfen biri cevap versin bebekleriniz nasıllar şimdi.
Bebeginiz nasil .ben de ayni seyleri yasiyorum.lutfen birseyler yazinmerhabalar arkadaşlar,daha önceden siteyi takip ediyordum ama üye olmamıştım,bu konuyu görünce bilgi almak ve derdimi sizlerle paylaşmak için üye oldum.Ben 20 haftalık hamileyim ikili testimin sonucu 1/50000 şeklinde temiz çıkmıştı,doktorum beni detaylı ultrasona yönlendirdi,2 gün önce detaylıya girdim,doktor bana fiziksel hiç bir sıkıntı görünmediğini ancak arsa damarının olması gereken yerden farklı bir yerde olduğunu söyledi,bu down sendorumlu bebeklerde görülebildiği gibi sağlıklı insanlarda da görülebildiğini,hatta kendisinde bile böyle olabileceği ihtimalinden bana bahsetti ,bana eğer istersem amniyosentez veya maddi durumum iyiyse kandan örnek alınarak yurt dışında bir test yapılabileceği konusunda bilgilendirdi ama inanın o an üzüntüden hiç bir şey soramadım,derken forumda bu konuyu gördüm,konu eski biliyorum ama belki bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar olur diye buraya yazmak istedim.Benim gibi bir durumla gebelikte karşılaşanlar varsa lütfen sonucunu bana yazabilir mi? İyi şeyler duymaya o kadar ihtiyacımız var ki aile olarak anlatamam,konuyu açan gecedicle hanım umarım okursunuz,inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almışsınızdır.Her annenin sağlıkla bebeğine kavuşması dileğiyle,dualarınızı bekliyor,yardımcı olabilecek ve bilgi sahibi olan aynı tanı koyulan annelerin yardımlarını bekliyor olacağım.
allah sabir versin canim.. sanirim benzer seyler yasiyoruz ben biraz uzun konusacagim bu konuda tabi bunlar benim dusuncelerim olacak katilip katilmamak senin elinde..... 20 haftalik hamileyim. hamileligimin basinda ebeyle gorusmemizde yok ikili uclu dortlu testleri kesinlikle istemiyoruz dedik ....cunku allaha sukur imanliyiz bunu biz dusunuyoruz ama doktorlar nasil dusunemiyor anlamiyorum benimkiler dusunemez hepsi hristiyan cunku yurtdisinda yasiyorum ben....son uc gun once detayli ultrasyon sonucunda ogrendiklerimden bahsedeyim biraz.... bebegi tam manasiyla ilk kez gorecektik uzun uzun cinsiyetini ogrenecektik buyuk bi heyecanla gittik ultrasyonda cikan suydu bebegin kafasi kucukmus.... neyse cinsiyetini de gostermedi ayaklarini karnina cekmis goremiyorum sizi hastaneye sevk edecem dedi iki gun sonra hastaneye gittik... kadin ilk bakti cok guzel herseyi normal dedi cinsiyetini goremedi alttan bakacam dedi bende cinsiyet icinse gerek yok beklerim doguma kadar dedim yok ayaklarina da bakmam lazim goremiyorum dedi neyse okey dedik bakti bebek cok asagidaymis rahmin cok asagidaymis o yuzden sezeryan olacaksin dedi ayaklarina sira geldi bi ayagi diger ayagina gore carpik yani ozurlu ama dogumdan bes gun sonra alciyla bi iki sene icinde duzelir dedi..... ayagindaki sorunu gordu ya bu sefer tekrar bakmaya basladi kafasina boynuna kalbini kan akislarina midesine cigerine kadar ve hepsinde sorun buldu ense kalinligi fazla cikti cok kucuk bi bebek dedi minyon tipli de olabilir dedi down sendromu olabilir dedi zeka ozurlu olabilirdi haa daha da ileri gitti kisa omurlu olabilir dedi.....ve ben bunlarin hepsini duydum ama inan bi gram etkilenmedim ultrasondaki o elini emisi o hareketi hala gozumun onunden gitmiyor.... icinde yasayan bi canliyi benim bi parcam olan biseyi aldirirsam nerde kaldi benim anneligim..... hic umitsizlige kapilmiyorum eger onu allah bana ozurlu verecekse vardir bi bildigi allah kimseye kaldiramayacagi yuku yuklemezmis allahtan hep hayirlisini diledim eger hayirlisi buysa seve seve cekerim .....kiii doguma kadar hersey bi ihtimal hicbi doktor kesin konusamaz kapali kutu icindeki hakkinda ve boyle cok hikaye okudum sakat deyip sapasaglam dogan , saglam deyip sakat olan.... o yuzden esinin dedigi dogru uzulupte icindekini uzme....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?