• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez sonrasını kaybedenler benimle iletişime geçermisiniz?

gel_bebek_gel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
72
1
86
İzmir
Arkadaşlar geçen sene 20 haftalık bebeğimi amniyosentez sonrası kaybettim. Amniyon akıntısı vajinada mantar enfeksiyonu denilerek gereken tedavi yapılmadı. Benzer sorun yaşayan birileri var mı? :kızgın:

Arkadaşlar geçen sene 20 haftalık bebeğimi amniyosentez sonrası kaybettim. Amniyon akıntısı vajinada mantar enfeksiyonu denilerek gereken tedavi yapılmadı. Benzer sorun yaşayan birileri var mı? :kızgın:

canım çok geçmiş olsun şuan da bebek sahibi misin amniyosentez tam olarak ne demek bilmiyoruz bizi aydınlatırsan seviniriz belirtileri nelerdi canım tahlille anlamadılar mı bunu

canım çok geçmiş olsun şuan da bebek sahibi misin amniyosentez tam olarak ne demek bilmiyoruz bizi aydınlatırsan seviniriz belirtileri nelerdi canım tahlille anlamadılar mı bunu
öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım böyle bir sebepten dolayı bebeğini kaybetmen çok üzücü.Allah sabırlar versin.sanırım amniyosentez 200/1 düşük olabiliyormuş. oda sana denk gelmiş:(( eylülcüm amniyosentez 3 lü test ( kan testi) sonucu bebeğin down sendromu gibi bir özrü olma riski varsa karından iğneyle bebeğin kesesinden yani amniyo sıvısından örnek alınıyor ve bu sonuca göre bebeğin durumu netleşiyor.ve malesef dediğim gibi düşük ihtimallede olsa bu sebepten ötürü bebek düşebiliyor. ve bu işlemi çok uzman bir doktorun yapması gerekiyor.umarım hepimize Allah sağlıklı bebişler verir.

öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım böyle bir sebepten dolayı bebeğini kaybetmen çok üzücü.Allah sabırlar versin.sanırım amniyosentez 200/1 düşük olabiliyormuş. oda sana denk gelmiş:(( eylülcüm amniyosentez 3 lü test ( kan testi) sonucu bebeğin down sendromu gibi bir özrü olma riski varsa karından iğneyle bebeğin kesesinden yani amniyo sıvısından örnek alınıyor ve bu sonuca göre bebeğin durumu netleşiyor.ve malesef dediğim gibi düşük ihtimallede olsa bu sebepten ötürü bebek düşebiliyor. ve bu işlemi çok uzman bir doktorun yapması gerekiyor.umarım hepimize Allah sağlıklı bebişler verir.

saol canım anlattığın için Allah hepimizi korusun sağlıklı hayırlı bebekler versin inşallah

aynı kaderı paylasıyoruz amnıosentezı yaptırıp yaptırmamakla cok kararsız kaldım ve sonrasın da yaptırdım ve 10 gun sonra bebegınıı kaybedenlerdenım ama dr bununla alakası olmadıgını soyledı ben tam aksıne amnıo yaptırdıktan sonra agrılarım basladı ve sonuc husran senın test sonucun ne cıktı pekı yaptırdıktan nekadar sure sonra kaybettın

Son düzenleme:
Amniyosentez yapılması kolay ama bir o kadar da zorlu bir durum ben yaptırırken resmen titriyordum 10 gün sonra bebeğini kaybeden arkadaşım amniyosentez 1 hafta içerisinde hatta 3 gün içerisinde etkisini gösteriyor diye biliyorum. Amniyosentez yaptıracak arkadaşlar çok iyi bir doktor seçmeniz lazım benim doktorumun bebek kaybı hiç yoktu ama gene de korkarak yaptırmıştım işlemi. Çokşükür sonucum da temiz çıktı ama çok zor bir süreç geçmişti... Rabbim herşeyin hayırlısını versin down sendromu çıkıp da aldırıp aldırmamak konusunda kararsız kalman emin ol senin için çok daha acı olabilirdi.....

benımde zaten oyuzden oldu dedım 10 gun sancı cektım serklaj vardı bende oyuzden dogum dıkıslerı alınc gerceklestı

arkadaşlar banada 2 testte riskli teşhisi kondu 3 lü testti bekliyorum bu arada amniyosentez yaptırmam söylendi ama korkumdanm yaptırmıyorum.Genelde bu tarama testleri yanılma payı oluyor kesinlik kazandırmıyorlar.bebeğini kaybeden arkadaşlar rabbim yardımcınız olsun.Peki sonucunuz nasıl olumlumu çıkmıştı öğrenebildiniz mi?

Arkadaşlar benim kaybettiğim bebeğim genetik sağlam çıktı. Amniyon sıvısının akışı mantar enfeksiyonu var denilerek kaybettim bebeğimi. Benim amacım amniyosentez yapan merkezlerin bebek kayıp oranlarının sağlık bakanlığınca denetlenmesini sağlamak. Elbette belli oranda komplikasyon var ve bunu bilerek işlem yapılıyor ama gerçekten komplikasyonlar olması gereken oranda mı yoksa biz baştan savma iş yapan meslektaşlarımın kurbanı mı olduk? içimi en çok acıtan sağlıklı bebeğimi kaybetmek.

merhabalar.öncelikle çok geçmiş olsun,Allah sabır versin. geçtiğimiz aylarda benim iki doktor arkadaşımda amniosentez yaptırdı. 3-4 gün istirahat sonrası işe döndüler. doktorları en ufak bir problemde gelmelerini söylemişti.,ikisininde gebeliği devam ediyor. ikiside iyi merkezlerde yaptırdı. ama senin durumun biraz farklı anladığım kadarıyla gelen amnios mayini enfeksiyon sandılar. ama öyle bile olsa oda tehlikeli bir durum erken doğuma sebep oluyor bildiğim kadarıyla. doktorun USG ile bakmadı mı? yani ne biliyim hasta meslektaş olunca biraz daha obsesif davranılır ya.

evet bende aynı sorunu yaşadım bendede akıntı çok aşırıydı ve benimde vajinamda mantar oluştu çok direndim bebegim 9 ay 5 günlük oldu ve sancılarım oldu haliyle dogum yapamadım sezaryan oldum ve çok kötü bir hüsrana uğradım ve bebegimi bir defa bile göremedim gayet saglıklı bebekti yani kontrollere gittigimde öyle deniliyordu kendime geldigimde bebegim nerde sordumda bebegimin öldügünü söylediler ve dünyam yıkıldı şimdide herkes sezeryen oldugum için çocugumun olmayacagını söylüyorlar bende ne yapacagımı bilmiyorum allaha sıgınıyorum ben allah büyüktür

Çok üzgünüm çoookevet bende aynı sorunu yaşadım bendede akıntı çok aşırıydı ve benimde vajinamda mantar oluştu çok direndim bebegim 9 ay 5 günlük oldu ve sancılarım oldu haliyle dogum yapamadım sezaryan oldum ve çok kötü bir hüsrana uğradım ve bebegimi bir defa bile göremedim gayet saglıklı bebekti yani kontrollere gittigimde öyle deniliyordu kendime geldigimde bebegim nerde sordumda bebegimin öldügünü söylediler ve dünyam yıkıldı şimdide herkes sezeryen oldugum için çocugumun olmayacagını söylüyorlar bende ne yapacagımı bilmiyorum allaha sıgınıyorum ben allah büyüktür
Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook:nazar::nazar::nazar:

:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:Çok üzgünüm çoookevet bende aynı sorunu yaşadım bendede akıntı çok aşırıydı ve benimde vajinamda mantar oluştu çok direndim bebegim 9 ay 5 günlük oldu ve sancılarım oldu haliyle dogum yapamadım sezaryan oldum ve çok kötü bir hüsrana uğradım ve bebegimi bir defa bile göremedim gayet saglıklı bebekti yani kontrollere gittigimde öyle deniliyordu kendime geldigimde bebegim nerde sordumda bebegimin öldügünü söylediler ve dünyam yıkıldı şimdide herkes sezeryen oldugum için çocugumun olmayacagını söylüyorlar bende ne yapacagımı bilmiyorum allaha sıgınıyorum ben allah büyüktür
Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

Sevgili bebeksever sezeryan olduğun için tekrar bebeğin olmayacağını söyleyenlere inanma sezeryan olanlar tekrar hamile kalabilir. Senin tüm yaşadıklarını ve hissettiklerini anlayabiliyorum ama bak yalnız değilsin ben de senin benzeri bir durumu yaşadım, Üstelik 40 yaşındayım şimdi de hamile kalmak için uğraşıyorum sonu nereye giderse gitsin uğraşmaya devam edeceğim

merhabalar.öncelikle çok geçmiş olsun,Allah sabır versin. geçtiğimiz aylarda benim iki doktor arkadaşımda amniosentez yaptırdı. 3-4 gün istirahat sonrası işe döndüler. doktorları en ufak bir problemde gelmelerini söylemişti.,ikisininde gebeliği devam ediyor. ikiside iyi merkezlerde yaptırdı. ama senin durumun biraz farklı anladığım kadarıyla gelen amnios mayini enfeksiyon sandılar. ama öyle bile olsa oda tehlikeli bir durum erken doğuma sebep oluyor bildiğim kadarıyla. doktorun USG ile bakmadı mı? yani ne biliyim hasta meslektaş olunca biraz daha obsesif davranılır ya.

Sevgili femalexx benim tim hamileliğim maalesef bana meslektaşım tarafından bir angaryaymışım gibi bakılarak geçti. Hipermezis oldum 15 kilo kaybetmemi bekledi, amniyosentezden sonra amniyonsıvısı akıyor galiba diye gittim, mantar enf olmuşsun dedi, vaginal ovül verdi ve ben salak salak güvendim, en son akıntıdan kan geliyordu hala enfeksiyon eve git dinlen dedi, eve gittikten yarımsaat sonra abondan bir şekilde su geldi evde yalnızdım, komşuların çağırdığı taksiyle ağlayarak hastaneye gittim o halde, O gün hala aklıma geldikçe delirecek gibi oluyorum. Maalesef doktor olunca bazen obsesyon yerine öf yine bir angarya gelmiş gözüyle de bakılabiliyor.

Arkadaşlar benim kaybettiğim bebeğim genetik sağlam çıktı. Amniyon sıvısının akışı mantar enfeksiyonu var denilerek kaybettim bebeğimi. Benim amacım amniyosentez yapan merkezlerin bebek kayıp oranlarının sağlık bakanlığınca denetlenmesini sağlamak. Elbette belli oranda komplikasyon var ve bunu bilerek işlem yapılıyor ama gerçekten komplikasyonlar olması gereken oranda mı yoksa biz baştan savma iş yapan meslektaşlarımın kurbanı mı olduk? içimi en çok acıtan sağlıklı bebeğimi kaybetmek.

Aynen..İçimi en çok acıtan sağlıklı bebeklerimi kaybetmek...Gittiğim her dr bebeklerinin durumu çok iyi diyerek beni yolladılar...Ama bir kez olsun rahim ağzına bakmak akıllarına gelmedi..ben de rahim ağzı yetmezliği yüzünden iki bebeğimi canlı olarak 18 haftalık doğurdum...senağlama senağlama Benim eşim de dr...Eşim uyarmıştı 8 haftalıkken dr umu..rahim ağzıne dikiş atılması gerekir mi demişti..Dr da sonra bakarız dedi ama bakmadı..İhmal etti....senağlama senağlama...

:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:Çok üzgünüm çoookevet bende aynı sorunu yaşadım bendede akıntı çok aşırıydı ve benimde vajinamda mantar oluştu çok direndim bebegim 9 ay 5 günlük oldu ve sancılarım oldu haliyle dogum yapamadım sezaryan oldum ve çok kötü bir hüsrana uğradım ve bebegimi bir defa bile göremedim gayet saglıklı bebekti yani kontrollere gittigimde öyle deniliyordu kendime geldigimde bebegim nerde sordumda bebegimin öldügünü söylediler ve dünyam yıkıldı şimdide herkes sezeryen oldugum için çocugumun olmayacagını söylüyorlar bende ne yapacagımı bilmiyorum allaha sıgınıyorum ben allah büyüktür
Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

selam canım çook geçmış ols............inş bıdaha yaşamazsın .........sebep neymış onu merak ettım ........sezeryan dıye nasıl bı daha hamıle kalamam demenı anlamadım alakası yokkı....bıraz zaman geçsın sadece benım bı tanıdım dötr çocuğunu aralarında sekız ay bıryıl bıle yokk sezeryanla hepsını doğurdu....sonra bağlattı.............başkasından duysam inanamazdım dört sezeryan ve doktoru ona hep destek verdı...........korkma alakası yok...........yeterkı ols............rabbım kolaylık versın herkese.........dua ile

Aynen..İçimi en çok acıtan sağlıklı bebeklerimi kaybetmek...Gittiğim her dr bebeklerinin durumu çok iyi diyerek beni yolladılar...Ama bir kez olsun rahim ağzına bakmak akıllarına gelmedi..ben de rahim ağzı yetmezliği yüzünden iki bebeğimi canlı olarak 18 haftalık doğurdum...senağlama senağlama Benim eşim de dr...Eşim uyarmıştı 8 haftalıkken dr umu..rahim ağzıne dikiş atılması gerekir mi demişti..Dr da sonra bakarız dedi ama bakmadı..İhmal etti....senağlama senağlama...

Sevgili badem maalesef hep bu tür komplikasyonlar doktor ve doktor yakınlarını bulur zaten, sana üzülme desem bir anlamı yok biliyorum. Zaman herşeyin ilacı sen henüz gençsin yeniden bebişlerin olacak merak etme. kaybettiklerimiz de meleklerimiz olarak hep yanımızda olacak. Bana gelince ben 40 yaşında olduğumdan zamanla yarışıyorum, umarım yarışı kazanırm.

Back
X