• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez sonrasını kaybedenler benimle iletişime geçermisiniz?

Sevgili badem maalesef hep bu tür komplikasyonlar doktor ve doktor yakınlarını bulur zaten, sana üzülme desem bir anlamı yok biliyorum. Zaman herşeyin ilacı sen henüz gençsin yeniden bebişlerin olacak merak etme. kaybettiklerimiz de meleklerimiz olarak hep yanımızda olacak. Bana gelince ben 40 yaşında olduğumdan zamanla yarışıyorum, umarım yarışı kazanırm.

sevgili meslektaşım 40 yaşındayım demek nedemek lütfennnyerimseniben benim bir doktor arkadaşım ki daha önce yazdığım mesajda belirttiğim amniyosentez yaptıran bir arkadaşım bu yaşlarda kendiliğinden hamile kaldı şimdi doğum iznine ayrıldı. canım biz doktorlar zaten geç anne oluyoruz. bu kadar karamsar olma... bende son 6 ay içinde 2 kez düşük yaptım, sebepsiz infertilite var ve tüp bebekle hamile kalıyorum onlarıda düşürüyorum maalesef..çünkü antifosfolipid sendromu çıktı bende. ne yapalım hastalıklar doktor falan tanımıyor. ama bu tür komplikasyonların doktor ve yakınlarının başına geldiği kesin maalesef. olmayacak şeyler hep bizi buluyor. canını hiç sıkma canım. en kısa sürede hamile kalacağına eminim..a.s

ALLAH size uzun ömür versin ve tekrar hamile kalmanızı nasip etsin.bende amniosentez testi kurbanlarındanım.üzülmeyin olurmu ALLAHsabır verir inşallah:tomato:

ALLAH size uzun ömür versin ve tekrar hamile kalmanızı nasip etsin.bende amniosentez testi kurbanlarındanım.üzülmeyin olurmu ALLAHsabır verir inşallah:tomato:

Sevgili Sevda size de çok geçmiş olsun, şimdi tüp bebek denemelerine başlayacağım ama kaybettiğim kızımı unutmak mümkün değil. allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın

Merhaba ben 28 yaşında 14 haftalık hamileyim.. 2li test sonucunda problem çıktı ve 3 hafta sonrasına amniyosentez yaptırmaya karar verdik.. Kimse kendisine ve bebeğine yakıştırmıyor hastalığı ama tedbirli olmak ta fayda var..Şimdi bütün dualarımız yaptırdıktan sonra sonuçların iyi çıkması..Bakırköy kadındoğum hastenesinde yaptırdık . Aminyosentezde orada yapılacak.. şimdi sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra tereddüte düştüm. Allah korusun bebeğimi kaybetme düşüncesi bile çok kötü hisetmemi sağlıyor kendimi..Ne yapmalıyım bu durumda bilmiyorum..Dilerim tüm anne adayları yavrularını sağ salim alır kucağına.. Dualarınızı eksik etmeyin.. Allah seldanın yavrusunuda sağlıkla ona bağışlasın deyin.. Sevgiler..

inşallah bır aksılık olmaz ama ben keske yaptırmasaydım dedım yaptırdıktan sonra cunkı bebegımı amnıyosentez sonrası kaybettım bılıyorumkı bunun tek sorumlusu benım yaptırmasaydım bole bı durum olmıcaktı belkı yaptırdıktan 1 kac saat sonra agrılarım basladı tabı bu benım ıcın gecerlı cunkı serklajım vardı ve cok rısklıydı sonrasında erken dogum oldu allah kolaylık versın sanada ınsalah hersey yolundadır sagsalım kucagına alırsın bebegını

benim bu konuda merk ettigim bir soru var, arkadasim 40 yasinda ve ikize hamile, Allah bagislasin. bu yasta olunca direk amniyosentezi oneriyorlarmis en azinda burda oyleymis. fakat sormus doktoru birsey ciksa "sonlandiracak misin" o da, cikan sonuc genelde bir ihtimal oldugu icin "hayir" demis doktorada o zaman yapmamiza gerek yok demis. o zaman amniyosentez istendiginde Allah korusun ama bu sorunun cevabi dusunulmeli ilk olarak. her turlu cok zor bir karar yerinizde olmadigim icin bir sey diyemedim ama arkadasimla daha bugun kendi ikizleriyle ilgili bunu konustuk o yuzden yazmak istedim. bir de sorum suki, amniyosentez yapilinca hamilelik suresince tedavi edilcek bir hastalikta cikabiliyor mu?(genelde dawn senderomu icin yapildigini biliyorum) eger hayirsa doktorlar neden once arkadasima soruldugu gb isin en onemli ksimini sormadan direk amniyosentez yapilmali diyor, sonucta bircok kadin ayrintili bilmiyor ozellikle turkiyede.

Son düzenleme:
ben de amniyosentez oldum
sürekli gittiğim doktorum ultrasonda ense kalınlığında problem görmüştü
dedi 3lü test yapalım test sonucu riskli gebelik görüldü
insan ne kendine ne çocuğuna yakıştıramıyor tabi
ben içimden başa gelen çekilir ama nolur olmasın dedim
eşim öyle bir durumda gebeliğin sonlandırılması taraftarıydı
bizi dr um amniyosentez yapan bi prof a yönlendirdi
prof çoook paracıydı sana açıklama yapıyor ve parasını alıyor
neyse amniyosentez yaptırdım
uyuşturma uyutma vs yok
uyanıktım bebeği görüyordum hiç kımıldama dedi
güzelce steril etti batikonla karnımı
ve mukaka :) benim plesantam iğnenin geçişine izin vermedi
am 5-6 defa 10-15 dk boyunca zarın içine girmeye çalıştı son denemesinde gird
. ağır ağır yaptığı bir işlemdi acı duyuyorsun çünkü karnında bebeğinin yanında bir iğne var
ama çocuk hareket ederse iğne dokularına zarar verir diye nerdeyse nefes almıyorsun
bu arada doktor bilgi veriyor bak bebeğin şu kısımda biz iğneyle burdan girdik
iğnenin bebeğe zarar verme olasılığı şu anda çok az bebek ani bir hareket etmedikten sonra...
işlem tamamlandıktan sonra güzelce tekrar iğne yerini temizleyip steril bezle kapattı sanırım 3 gün dü o kadar açmayacaksın dedi. ve yarım saatten fazla gözlem odasında yatırdı dinlenmen gerek dedi
ani hareket etmiyorsun ve günde 5 lt kadar su içeceksin dedi.. 3 gün falan yattım yemek yemeye bile kalkmıyordum Allar razı olsun kayınvalidemin evinde kaldım annemelr başka bir ilde çünkü
ani hareket ve ters bi durumda çünkü sanırım iğnenin girdi yerden zarda yırtılma olabilir ve düşükle sonuçlanabilirmiş. en başta anlatmıştı bunları %1 de bir ihtimal olsa bebeği kaybetme olasılı ğı var dedi. ama şimdiye kadar benim amniyosentez yaptığım hastalarımın hiçbirinde böyle bir sonuç yaşanmadı dedi.. öyle sonra test gitti sonuç geldi çok şükür temiz çıkmıştı...

bunları ayrıntılı olarak anlattım çünkü bilmek isteyen olur diye düşündüm

Sevgili drydeniss.
Bu kadar ayrıntıya girdiğin için özellikle teşekkür etmek istedim. cumartesi günü ultrason muayenem ardındanda amniyonsentez yapılacak.. Çok korkuyorum..Kötü sonuçlar çıkmaması için dualar ediyorum.. Allahın izniyle iyi çıkacak.. Bu arada nerede yaptırdın amniyosntezi?

ben de amniyosentez oldum
sürekli gittiğim doktorum ultrasonda ense kalınlığında problem görmüştü
dedi 3lü test yapalım test sonucu riskli gebelik görüldü
insan ne kendine ne çocuğuna yakıştıramıyor tabi
ben içimden başa gelen çekilir ama nolur olmasın dedim
eşim öyle bir durumda gebeliğin sonlandırılması taraftarıydı
bizi dr um amniyosentez yapan bi prof a yönlendirdi
prof çoook paracıydı sana açıklama yapıyor ve parasını alıyor
neyse amniyosentez yaptırdım
uyuşturma uyutma vs yok
uyanıktım bebeği görüyordum hiç kımıldama dedi
güzelce steril etti batikonla karnımı
ve mukaka :) benim plesantam iğnenin geçişine izin vermedi
am 5-6 defa 10-15 dk boyunca zarın içine girmeye çalıştı son denemesinde gird
. ağır ağır yaptığı bir işlemdi acı duyuyorsun çünkü karnında bebeğinin yanında bir iğne var
ama çocuk hareket ederse iğne dokularına zarar verir diye nerdeyse nefes almıyorsun
bu arada doktor bilgi veriyor bak bebeğin şu kısımda biz iğneyle burdan girdik
iğnenin bebeğe zarar verme olasılığı şu anda çok az bebek ani bir hareket etmedikten sonra...
işlem tamamlandıktan sonra güzelce tekrar iğne yerini temizleyip steril bezle kapattı sanırım 3 gün dü o kadar açmayacaksın dedi. ve yarım saatten fazla gözlem odasında yatırdı dinlenmen gerek dedi
ani hareket etmiyorsun ve günde 5 lt kadar su içeceksin dedi.. 3 gün falan yattım yemek yemeye bile kalkmıyordum Allar razı olsun kayınvalidemin evinde kaldım annemelr başka bir ilde çünkü
ani hareket ve ters bi durumda çünkü sanırım iğnenin girdi yerden zarda yırtılma olabilir ve düşükle sonuçlanabilirmiş. en başta anlatmıştı bunları %1 de bir ihtimal olsa bebeği kaybetme olasılı ğı var dedi. ama şimdiye kadar benim amniyosentez yaptığım hastalarımın hiçbirinde böyle bir sonuç yaşanmadı dedi.. öyle sonra test gitti sonuç geldi çok şükür temiz çıkmıştı...

bunları ayrıntılı olarak anlattım çünkü bilmek isteyen olur diye düşündüm

paylasim icin tesekkurler canim

fakat anlamadigim tek bir sey var !

bu igne bize vurulurken hic bir lokal uygulanmiyor mu akannehir

Ben de yaklaşık bir ay önce amniosentez yaptırdım, üçlü testim riskli çıkmıştı. Çok şükür sonuçlarım iyi ve umarım yaptıran ya da yaptıracak olan herkesinki de iyi çıkar çünkü şu son bir buçuk ay bunun stresiyle yaşadım ve çok zor bir şey gerçekten de. Amniosentez yaptırmayıp bir 4-5 ay daha bu stresi yaşamayı göze alamadım. Ama amniosentezden o kadar da korkmayın arkadaşlar, çok kolay bir işlem ama kesinlikle ve kesinlikle işin uzmanı bir doktor tarafından yapılmalı. Sadece 5 dakika sürüyor, herhangi bir uyuşturma filan yapılmadan gayet steril bir şekilde(batticonla karın siliniyot vs.)karnınızdan çok ince uçlu bir iğneyle 20cc kadar sıvı alınıyor, doktor zaten ultrasondan bakarak yapıyor işlemi yani bebeğe iğnenin değmemesi için önlemini alıyor. Sonra da 15-20 dakika daha yatıyorsunuz. İşlemden sonra iki adet de iğne vuruyorlar, birisi ağrı kesici diğeri ise düşük engelleyici iğne. Sonraki 48 saat riskli, o 48 saat kendinizi çok iyi takip etmeniz gerekli, normal akıntı dışında akıntı var mı, kanama var mı, ağrı var mı diye. Çünkü amniosentez sonrasındaki bebek kayıpları belirtilerini ilk 48 saat içinde gösteriyormuş, sonraki kayıplar amniosentez sebepli değilmiş bütün doktorlar bunu söylüyorlar.

yarin amniyosentez yaptiracagim kizlar.bakalim nasil olacak,cok korkuyorum.amniyo sonrasi 3 gunmu dinlenme suresi?hicmi kalkmamak lazim bilmiyorum.benim 3 yasinda bir kizim var.maalesef bana bu sure icinde yardimci olacak kimse yok.esimde sadece yarin calismayacak,o izni bile zor aldi isyerinden.

bugun amniyo testimizi yaptirdik.masaya yattigim zaman kalp atislarimi hissettigini farkettim.bisey gormek istemedigim icin gozlerimi kapattim.sadece doktorun igneyi batirdigini hissettim ve korktugum kadar zor olmadigini farkettim o anda.bugun kendime dikkat etmemi soylediler

ODETTA:dedigin gibi 2 tane igne falan yapmadilar bana.hem nicin agri kesici igne yapildi sana anlamadim.operasyon sonrasi agri kesici almamak lazimmis,eger agrin olursa farkinda olman acisindan.

daha önceden yazmışdım ama anlayamadım silinmiş kadınlar kulübü yetkilerinin bana gıcığı mı var nedir? bunu da silerler :)

bende amniyosentez sonrası bebeğimi kaybettim masadan kalkar kalkmaz başladı 4-5 saat içinde tüm suyu boşaldı.5 ay boyunca bi sürü şey yaşadım hastane doktor ismi vermiyorum sayın yetkililer anlaşıldı artık bu yazımı yayınlayın bari ,

sonucu da 5 hafta sonra aldım ve tabiki temiz çıktı zavallı oğluşum ne olursa olsun yaptırmamalıydım.özür dilerim kuzum bilemedim böyle olacağını... gerekmedikçe yaptırmayın ikili üçlü ye güvenmemek lazım zaten kim çıkarmış ki bu saçma testleri ???

daha önceden yazmışdım ama anlayamadım silinmiş kadınlar kulübü yetkilerinin bana gıcığı mı var nedir? bunu da silerler :)

bende amniyosentez sonrası bebeğimi kaybettim masadan kalkar kalkmaz başladı 4-5 saat içinde tüm suyu boşaldı.5 ay boyunca bi sürü şey yaşadım hastane doktor ismi vermiyorum sayın yetkililer anlaşıldı artık bu yazımı yayınlayın bari ,

sonucu da 5 hafta sonra aldım ve tabiki temiz çıktı zavallı oğluşum ne olursa olsun yaptırmamalıydım.özür dilerim kuzum bilemedim böyle olacağını... gerekmedikçe yaptırmayın ikili üçlü ye güvenmemek lazım zaten kim çıkarmış ki bu saçma testleri ???

Doktor ve kurum adı vermeden yaşadıklarınızı paylaşabilirsiniz. Defalarca dile getirdik, uzmanların mesleklerini doğru yapıp yapmadığını 2 hekimin sözleri ile sizler değerlendiremessiniz. Bunu kimse değerlendiremez. Doktorlar hata yapmaz demiyorum ama hiçbir doktor ben bu hastada kötü sonuç alayım diye de bu yolda gitmez. Bölüm kuralları çok açık buna uymayan 3 üye yüzünden 2 hukuki prosedür başlamıştır. Bu açıdan lütfen bundan sonra daha dikkatli paylaşım yapınız. Aksi takdirde uyarısız olarak üyeliğiniz silinecektir.

canım bende amniosentez değilde 25 haftalıkken kordo sentez yaptırdım.ve15 gün sonra ölü doğum yaptım.kordosentez sonucu bebeğimde kalb anomalisi çıktı.sonuç kötüydü temiz çıkmadı.

ben yaptırmadım bu testi çünkü ; doktora sordum mesela sakat diyelim yada zeka geriliği çıkacak ortaya her hangi bi tedavi mümkün mü dedim . hyr dedi.. e dedim o zaman bu testin amacı ne .. açıklaması şu oldu ; eğer bebekte her hangi bir problem varsa yasal olarak doğurmama kararı verebiliyosun!! bende ne olursa olsun doğuracaktım ve bu hakkımı kullanmayacaktım bu yüzden yaptırmadım.. ztn böyle bi hakkın varlığına da inanmıyorum.. ve gerçekten riskli bi durum anne baba onayı olmadan yapılmıyo bu iş yani..

Back
X