amniyosentez sonucu triozmi21 down sendromu olanlar ne yaptınız

selam canım. cok gecmiş olsun cok üzüldüm. bende seninle aynı şeyleri yaşayacagım muhtemelen. 2 li testte ensesi 3mm cıkmıştı. harmony testi yaptırdık oda kötü cıktı. şimdi amniyosentez olacak. ama benim pek ümidim yok. merak ettiğim, sen 17. haftada nasıl aldırdın yani amniyosentez yapılmadı mı? birde doğum cok zor oluyor mu? hatırlamak, anlatmak istemezsen anlarım. hersey senin için bitmiş geride kalmış, dilerim Allahtan istediğin en kısa sürede tekrar saglıklı bir çocugun olur.

selam canım. cok gecmiş olsun cok üzüldüm. bende seninle aynı şeyleri yaşayacagım muhtemelen. 2 li testte ensesi 3mm cıkmıştı. harmony testi yaptırdık oda kötü cıktı. şimdi amniyosentez olacak. ama benim pek ümidim yok. merak ettiğim, sen 17. haftada nasıl aldırdın yani amniyosentez yapılmadı mı? birde doğum cok zor oluyor mu? hatırlamak, anlatmak istemezsen anlarım. hersey senin için bitmiş geride kalmış, dilerim Allahtan istediğin en kısa sürede tekrar saglıklı bir çocugun olur.

benimki normal doğumla oldu haftası ilerde olduğu için.
doğumun zor olması önemli değil.
sonraki yaşadığın içindeki acı daha zor.

cnm benim başın saolsun seninle aynı durumdayım geçen yıl aldırmak zorunda kaldım bebeğimi trizomi 21 yani down sendromu yaşadıklarını acını pişmanlığını emin ol herşeyi çok iyi anlıyorum Rabbim sana bana bizim durumumuzda olan herkese sabırlar versin inş

zaten beni ancak benimle aynı şeyi yaşayanlar anlar canım..
benimde 22 gün oldu.nasıl azalıcak bilmiyorum..
peki şimdi ne yapıyorsun canım tedavi olarak....
nasıl oldun?

zaten beni ancak benimle aynı şeyi yaşayanlar anlar canım..
benimde 22 gün oldu.nasıl azalıcak bilmiyorum..
peki şimdi ne yapıyorsun canım tedavi olarak....
nasıl oldun?
seni üzmek istemem ama çok atlattığım söylenemez acısını hala yaşıyorum.benimki daha büyüktü 24 haftalıktı ki bu da zaten daha büyük acı.tedavi olarak genetik tedavi dediler gittik geldik ama hiçbişey çıkmadı yani sonuçlar temiz.vardır Rabbimin bir bildiği dedim o verdi o aldı dedim.herkes için hayırlısı...

iki gun once ayni sonucu aldim 14 hafdalik ha,ileyim cvs sonucu trimozi 21 aldirmya cesaretim yok cunku sizin gibi benimde vijdanimin rahat birakmayacagini biliyorum

Benim bebeğime de down sendromu,kalp hastalığı,kistik higroma teşhisi konuldu.Zaten 20 haftalık olmadan ölür aldır dediler.Kıyamadım,şu an 34 haftalık hamileyim.Allah hakkımızda hayırlısını versin.
Amin Rabbim kolaylik versin cok zor bir durum yokki tarifi

İki buçuk yaşında down sendromlu bir kızım var,hamileyken belli olmamıştı.doktorlar çok kötü bir tablo çiziyorlar,gayet sağlıklı çok şükür.allah sabır versin aldırmak zorunda olanlara,allah evlatlarimizin acısını göstermesin.

Benim bebeğime de down sendromu,kalp hastalığı,kistik higroma teşhisi konuldu.Zaten 20 haftalık olmadan ölür aldır dediler.Kıyamadım,şu an 34 haftalık hamileyim.Allah hakkımızda hayırlısını versin.
down sendromu teşhisini nasıl koydular. doktorların ölr dedğine bakamyın. bana da durmadan aldr diyorlar birine senin fikrini mi sordum diye bozacam. Annenin sağlığını tehlikeye sokmuyorsa anne karnındaki bebeği aldrmak cinayettir dinimizde. Siz doğrusunu yapmışsınız

down sendromu teşhisini nasıl koydular. doktorların ölr dedğine bakamyın. bana da durmadan aldr diyorlar birine senin fikrini mi sordum diye bozacam. Annenin sağlığını tehlikeye sokmuyorsa anne karnındaki bebeği aldrmak cinayettir dinimizde. Siz doğrusunu yapmışsınız
ikil testte down sendromu ve kistik higroma çıktı.Başka bir doktor ayrıntılı ultrasonda doğruladı ve kalp hastalığını ekledi..CVS yaptılar onda da aynı sonuç çıktı.

kızlar merhaba, benim down sendromu değil ama kromozom bozukluğu, kalp,böbrek vs gibi bir çok anomaliden gebeliğimi sonlandırdım. Ben kendimi lanetlenmiş gibi hissediyorum. Sanki bir daha sağlıklı bebeğim olmayacak. 1 hafta önce genetik test için kan verdik. İnşallah temiz çıkar. içim ferahlar bir nebze.

kızlar merhaba, benim down sendromu değil ama kromozom bozukluğu, kalp,böbrek vs gibi bir çok anomaliden gebeliğimi sonlandırdım. Ben kendimi lanetlenmiş gibi hissediyorum. Sanki bir daha sağlıklı bebeğim olmayacak. 1 hafta önce genetik test için kan verdik. İnşallah temiz çıkar. içim ferahlar bir nebze.

Bir yanlış yapmısşısnz evet inşallah Allah affeder o çok büyük tövbe edin. Benim bebeğim için de yaşamaz diyorlar aldr diyo her doktor her dediklerinde canım çok yanıyo ama bebeğimden vazgeçmeyecem ne kadar ömrü varsa onu yaşasın diyorum. Allah elbet yüzümüzü güldürür

Bir yanlış yapmısşısnz evet inşallah Allah affeder o çok büyük tövbe edin. Benim bebeğim için de yaşamaz diyorlar aldr diyo her doktor her dediklerinde canım çok yanıyo ama bebeğimden vazgeçmeyecem ne kadar ömrü varsa onu yaşasın diyorum. Allah elbet yüzümüzü güldürür

canım yanlış veya doğru bir karar vermem gerekiyordu. ben çalışıyorum eşim çalışıyor. bu devirde sağlıklı çocuğa bile bakmak çok zor. şirketimde çalışan bir arkadaşımın kızı hasta yatalak. evladının gözlerinin önünde erimesine bitmesine kahroluyorlar. çocuk desen yaşadığını anlamıyor zaten.hayatla ilgisi yok. Allah bize erken teşhis şansı tanıdı. Eğer doğmasını isteseydi karşımıza çıkarmadan da doğabilirdi. bunu yaşayan insanlarda çok.

canım yanlış veya doğru bir karar vermem gerekiyordu. ben çalışıyorum eşim çalışıyor. bu devirde sağlıklı çocuğa bile bakmak çok zor. şirketimde çalışan bir arkadaşımın kızı hasta yatalak. evladının gözlerinin önünde erimesine bitmesine kahroluyorlar. çocuk desen yaşadığını anlamıyor zaten.hayatla ilgisi yok. Allah bize erken teşhis şansı tanıdı. Eğer doğmasını isteseydi karşımıza çıkarmadan da doğabilirdi. bunu yaşayan insanlarda çok.[/QUOTE

Hayat hep zor ve zorluklar çıkıyor karşımıza. ben de çalışıyorum ne yaşayacam bilmiyorum ama Allah herşeyin kolaylığını verir.

X