- 28 Kasım 2025
- 1
- 0
- 1
- 41
- Konu Sahibi zeytinyesil
Merhaba,
41 yaşında ve 12 haftalık hamileyim. Perinatoloji muayenem sonucunda açık bir risk olmasa da yaştan dolayı amniyosentez önerildi. Ben de yaptırmak istiyordum zaten.
16 haftada yapılacak ve sonuçların çıkması bir ayı bulur denildi. Bir de ekstra olark Trio WES yaptırmam da tavsiye edildi. Ancak bu test devlet hastanesinde yapılmıyormuş, amniyosentezden alınan sıvı örneğinin bir kısmı benim önceden ayarlayacağım özel bir laboratuvar ya da hastaneye gönderiliyormuş.
Bu süreci deneyimlenenler için bir kaç sorum var.
41 yaşında ve 12 haftalık hamileyim. Perinatoloji muayenem sonucunda açık bir risk olmasa da yaştan dolayı amniyosentez önerildi. Ben de yaptırmak istiyordum zaten.
16 haftada yapılacak ve sonuçların çıkması bir ayı bulur denildi. Bir de ekstra olark Trio WES yaptırmam da tavsiye edildi. Ancak bu test devlet hastanesinde yapılmıyormuş, amniyosentezden alınan sıvı örneğinin bir kısmı benim önceden ayarlayacağım özel bir laboratuvar ya da hastaneye gönderiliyormuş.
Bu süreci deneyimlenenler için bir kaç sorum var.
- Amniyosentezi İstanbul Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinde yaptıracağım. Doktorlardan çok memnun kaldım, fazlaca ilgili ve tecrübelilerdi. Ama sonuçları erken alma, laboratuvar olanaklar vs gibi sebeplerle bu hastane yerine daha avantajlı olan bir hastane önerisi olan olur mu?
- Her hastanede mi sonuçlar 1 ayda çıkıyor?
- Bazı yazışmalarda araştırma hastanesinde yapılan amniyosentez ücreti olduğunu gördüm. Devlet ve araştırma hastanelerinde ücretsiz değil mi?
- TRIO WES testini yapan devlet hastanesi var mı? Özellikle İstanbul’da. Yoksa özel hastane ve laborutuvarlarda ücreti ne kadar?