• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acıbadem Hastanesinde Amniyosentez Array Testi Yaptıranlar

Aysu_cemre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
18
Puanlar
88
Herkese merhaba. İlk hamileliğimde bebekte tespit edilen sorun sebebiyle önlem amaçlı ikinci hamileliğimde tekrar amniyosentez ve array testleri önerildi. Fakat yaşadığım şehirde araştırma hastanesinde bu testlerin sonuçları çok geç çıkıyor. İstanbul Acıbademle görüştüm 2 haftada sonuçları çıkartıyoruz denildi. Fakat diğer görüştüğüm özel hastaneler bu sürenin mümkün olmadığını 4-5 haftalık bekleme üreme süresi olduğunu söylediler. Bende endişeleniyorum gerçekten iki haftada çıkacak mı diye. Daha önce acıbadem de amniyosentez yaptıranların yardımına ihtiyacım var gerçekten iki haftada sonuçlarınız çıktı mı

İlk görüştüğüm 2 temsilci 2 hafta dedi benimde aklım karışmıştı ama sonra laboratuvar yetkilisiyle görüştüm 4 haftada çıkıyormuş

Evet bizde yaptırmıştık 4 haftada tam çıkmıştı
Şimdi tekrar yaptırdım aynı şeyi söylediler
Umarım temiz çıkar sonuçlarınız 🙏🏻

Merhaba
İlk görüştüğüm 2 temsilci 2 hafta dedi benimde aklım karışmıştı ama sonra laboratuvar yetkilisiyle görüştüm 4 haftada çıkıyormuş
Sonuçlarınız ne kadar sürede çıktı? Umarım sıkıntısız atlaşmışsınızdır süreci.

Merhaba

Sonuçlarınız ne kadar sürede çıktı? Umarım sıkıntısız atlaşmışsınızdır süreci.
Benim karyotip sonuçları 25, array ise 40 günde çıktı. Uzun bekleme süresi sebebiyle araştırma yapmıştım ve 14 günlük sürede raporun çıkmasını gerçekçi olmadığını anlamıştım. Fidh sonuçları 3-4 günde çıkıyor. Ama zaten kültürün sonuç verilebilir standart bekleme süresi 14 günmüş. Metafaz yayılımı deniliyormuş bu aşamaya ve laboratuvar işlemi bu aşamada bittiğinde rapor yazım ve onay süreci başlıyor ve bu da bir kaç gün sürer.
Eğer yeterli sayıda metafaz yayılımı olmazsa da 20 güne kadar bekleniyormuş. Bu da laboratuvar işlemleri için üst sınırmış.ardından da rapor ve onay süreci başlar. Karyotip için de en erken 22- 25 günde rapor gelir bu durumda.

Herkese merhaba. İlk hamileliğimde bebekte tespit edilen sorun sebebiyle önlem amaçlı ikinci hamileliğimde tekrar amniyosentez ve array testleri önerildi. Fakat yaşadığım şehirde araştırma hastanesinde bu testlerin sonuçları çok geç çıkıyor. İstanbul Acıbademle görüştüm 2 haftada sonuçları çıkartıyoruz denildi. Fakat diğer görüştüğüm özel hastaneler bu sürenin mümkün olmadığını 4-5 haftalık bekleme üreme süresi olduğunu söylediler. Bende endişeleniyorum gerçekten iki haftada çıkacak mı diye. Daha önce acıbadem de amniyosentez yaptıranların yardımına ihtiyacım var gerçekten iki haftada sonuçlarınız çıktı mı

Özel değilse ilk hamileliğinizde ne gibi bir sorun vardı ki ikincide amniyosentez önerildi

Back
X