“AMNİYOSENTEZ” YAPTIRANLAR ?? YAPTIRMAYANLAR ??

Bebek ve anne için tehlikeli mi ?

• Evet

OY: 7 77,8%
  • Hayır

OY: 2 22,2%

• Ankete Katılan
    9

Madangel44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
352
511
33
SEVGİLİ ANNELER, ANNE ADAYLARI,

GEBELİKTE AMNİYOSENTEZ TESTİ DE İKİLİ - ÜÇLÜ TEST GİBİ İSTEĞE Mİ BAĞLI ? YOKSA ZORUNLU MU?

YAPTIRAN VE YAPTIRMAYAN ANNE ADAYLARININ YORUMLARINI VE GÖRÜŞLERİNİ PAYŞLAMASINI İSTİYORUM

LÜTFEN

Aminosentez de 2li 3lu tarama lar gibi isteğe bağlıdır,taramalarin veya ayrıntılı ultrasonda bi sorun görürlerse aminosentez önerirler yaptırıp yaptırmamak anne adayına bağlı..Burada ben yaptırdım hiçbi sorun yaşamadım düşük tehlikesi falan da olmadı zaten çok kolay bi işlem 1 dakika da bitiyo benim sonucum kötü çıkti malesef eğer aminosentez yaptırmasaydım bebeğimin hasta olduğunu doğumda öğrenecektim o derece ultrasonda bişey gorememislerdi.. sormak istediğiniz bişey olursa yardimci olabilirim

Çok geçmiş olsun, ne gibi bir rahatsızlık çıktı ?

Sağolasın. Trimozi 13 çıktı bütün testlerin normal ken aminosentez kötü çıkti siz kaçıncı hafta da siniz düşünüyo musunuz aminosentez yaptırmayı

13. Haftadayım... haziran gibi gideceğim tekrar hastaneye... şimdiye dek ultrason ve kan harici testlere girmedim... onlarda da birşey çıkmadı... tek tiroid değerim yüksekti onun içinde hap yazdı O kadar...

Hiç bilmiyorum yaptırmalı mıyım ?

Valla bilmiyorum ki canım içinden ne gelirse onu yap derim sonuçta düşük tehlikesi var ama bende hiçbişey olmadı kesinlikle.. zaten ikili 2li 3lu tarama lar çok saçma onlar belirti vermiyo bazılarında ben inanmıyorum artık aminosentez başka hiçbi teste.. içinde bişey kalmasın diyosan bence 16. Hafta da yaptirabilirsin erken dönemde daha kolay oluyo işlem diye biliyorum hakkında hayırlısı olsun inşallah sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın umarım

Madangel44 merhaba..
Benim doktorum amniyosentezin risklerinden bahsetti ve ben bu testi yaptirmak istemedim. Onun yerine Fatal DNA testi yaptırdım.

Fatal DNA veya Nifty test yeni bir test. Yaklaşık 2 3 yıl olmuş. Anne adayından kan alınıyor ve yurt dışına gönderiliyor. Kan örneğinden bebeğin kromozom parçaları tespit edilerek bebeğin kromozomları inceleniyor. Biraz maliyetli bir test ama hiç bir riski yok. Bu testi yaptıranlar için tarama testleri ve amniyosenteze gerek kalmiyor. Doğruluk oranı diger testlere göre hem daha yüksek hem de hiç bir riski yok.

Benim ikil test sonucum riskli cikti .dr banada amniyosentez. Onerdi.ama ben yaptirmak istemiyorum.21.haftada ayrintili ultrasona gircem orda cikar artik.Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin..

Ne kadar ucret verdinuz aceba

merhaba.. sizi online görünce yazmak istedim..ben de amniyosentez yapırmayı düşünüyorum da.. sonrası ağrılı mı

merhaba.. sizi online görünce yazmak istedim..ben de amniyosentez yapırmayı düşünüyorum da.. sonrası ağrılı mı
Merhabalar ben cevap vermek istedim aminosentez yaptırmış biri olarak hiç bi ağrısı yok çok kolay bi işlem 5 dakika bile sürmüyor ve 2 3 gün dinleniyorsun önlem amaçlı bişey olmamıştı bana ama herkes de bişey olamayacak diye bişey yok tabi... bide cvs işlemi var 11 12 hafta da yapılıyor daha erken hafta da çıkıyor sonuç aminosentezi beklemezsiniz bi doktorunuza danışın isterseniz

Bebeginize ne oldu? Teste inanip aldirdiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…