Ah canim inan okurken tüylerim.diken diken oldu..
Seni anlayabiliyorum. Ayni seyleri hissediyoruz diyebilirim fikirlerimiz ayni.
Ben de sırf böyle düsündügüm icin en basta hic tarama.testi yaptirmak istememistim. Sonra doktorum en azindan 3'lü yapalim diyince yaptirdim o da temiz cikti. Zaten detayli usg'ye de girdim. Ama onun icin degil. Plesantam.asagidaydi ona bakmak icin.
Neyse kisacasi ne olursa olsun yavrumu öldürmek benim icin bi alternatif olmadi olamazdi asla.
Allah karnimda yaratmis onu, sen verdin ben istemiyorum diyip öldUrmek ne haddimize. Üstelik bi nevi cinayet bu. Asla kürtaji aklimdan bile gecirmedim ve sonunda yavrumun saglikli oldugunu ögrendim. Haftaya bugün dogacak insallah. Sen de en güzelini düsünüyorsun. Asla kuruntuya düsme. Rabbim sonuclarinin temiz cikmasini nasip etsin insallah.. Bebegini sana bagislasin.. Saglicakla dogsun..
ikili test sonucumda risk olasılığım yoktu hatta doktorum "yaşın riski düşürmüş" dedi, üçlü test yapılmadı ama dörtlü test sonucuna göre risk sınırında çıktı bebeğim ve doktorum amniyosentez önerdi ve ultrason ölçümlerine göre temiz çıkacak ama için rahat etsin istersen yapalım eğer sonuç olumsuz çıkarsa kürtaj hakkın var dedi...ben de istedim yapılmasını, eğer sonuçlarım temiz çıkmazsa yani bebeğimde bir sorun varsa bile asla kürtaj olmayacağım içimde canlanan hergün kıpır kıpır hareketlerini hissettiğim ve ne olursa olsun annesi olduğum bi yavrunun canına asla kıyamam kürtaj olana kadar gider sevmediğim birini öldürürüm aynı şey en azından kurtulmuş olurum o insandan...bu görüşüme katılanlar kadar katılmayanlar da olacak elbette biliyorum ama herkesin fikri kendine her fikre saygım var benm...kimisi diyebilir o çocuğun gözlerine bakarak o sorumluluğu taşıyamam diye düşünebilir doğru belki o çocuk "beni niye doğurdun" diyen gözlerle bakacak annesine ama yaşayan engelli bi insanı öldürmek neyse anne karnında öldürmek de farksız benm gözümde...Allah ona can vermiş ben kimim ki o canı alayım...anne hayatı riskte değilse Allah bile yasaklamış bunu...yani ne inancım ne vicdanım buna izin vermez...eşim de benmle hemfikir bu konuda....3 gündür kendmde değilim doğrudur çok korkuyorum o da doğru herkes gibi ben de sağlıklı bi evlat istiyorum evet ama Allah'tan gelene de yapacak bişeyimiz yok ne yazık ki...bu amniyosentezi yaptırmamın tek sebebi de gerçeği bilmek ve ona göre hazırlık yapmak evet bu çocuğu ne olursa olsun doğuracağım ama en azından o vesvese o korku doğuma kadar beni yiyiyp bitirmesin istedim gerçeği bileyim istedim...doktor riskin yok sadece sınırdasın ultrasondaki tüm ölçümler normal dedi ama o içime düşen kurt varya 2 gündür iliklerime kadar kemiriyo...dün yaptırdım ve 3 hafta sonra sonucum çıkacak daha önce 2 düşük yaptım biri ikiz gebelikti ve toplamda 3 evlat kaybettim şu anki gebeliğim de zaten kan pıhtılaşması sorunum nedeniyle riskli gidiyor her gün kan sulandırıcı iğne oluyorum göbeğimden yani bi evlat sahibi olabilmek için çok bedel ödedim çok acılar çektim ve herkes gibi sağlıklı ve hayırlı bi evlat istiyorum başka hiçbişey değil...bunu da niye yazdım belki hiç tanımadığım insanlarla dertleşmek belki de bir dua...çok değil belki bi Ayet-el Kürsi isterim okuyanlardan bugün cuma duaların kabul olduğu gün...ben burda sorunu olan herkese dua ediyorum inanın...Allah herkese sağlık versin başka da bişey gelmiyor elimden...
benimde ikili taramam kötü çıktı amniyosentezde riskli diye eşim yaptırmak istemedi prenatest diye bişey var ondan yaptırcaz pazartesi kan verip. 3 hafta bende sonuç beklicem benim biyokimyasal risk 1:27 ense kalınlığıda 1.8 çıktı ikilide. seni çok iyi anlıyorum umarım sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi. ve bende bu bebeğe çok zor sahip oldum. bir kürtajım var bundan önce kalbi durduğu için kürtaj oldum o aşılamaydı. bu da tüp bebek ve dediğin gibi bende hergün kan sulandırıcı iğne oluyorum. rabbim yardımcınız olsun hayırlı haberlerle dönersin inşallah.
umarım sonuçlar bebeğinizin sağlıklı olduğunu gösterir. Allah dualarınızı kabul etsin. benim de dualarım sizinle ve tüm anne adaylarıyla.
amin canm inşallah...bnmde 4 kürtajım var toplamda çok yıprandım o süreçlerde tam inancımı yitirmişken ohh bu sefer oldu die derin bi nefes aldım sonra bu çıktı karşıma...belirsizlik berbat hele o içine düşen kurt var ya mahvediyo yemin ederimprenatest diye bişeyhiç duymamıştım doktorum da hiç bahsetmedi riskine gelnce 200'de 1 ihtimal bebek kaybı olabileceğini ve aynı oranda doğum sancılarını başlatabikeceğini söyledi bu risk için de magnezyum verdi küçük bi risk dedim ve kabul ettm...ama çok şükür pek sorun yaşamadım sadece iğne yeri biraz acıyo o kadar...valla ne diyeyim hakkımızda hyırlısı neyse o olsun sende dilerim Allah'tan güzel haberler alırsın sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın bebeğini dua etmekten başka da bişey gelmiyo elden...çok geçmiş olsun sana da canım...
ikili test sonucumda risk olasılığım yoktu hatta doktorum "yaşın riski düşürmüş" dedi, üçlü test yapılmadı ama dörtlü test sonucuna göre risk sınırında çıktı bebeğim ve doktorum amniyosentez önerdi ve ultrason ölçümlerine göre temiz çıkacak ama için rahat etsin istersen yapalım eğer sonuç olumsuz çıkarsa kürtaj hakkın var dedi...ben de istedim yapılmasını, eğer sonuçlarım temiz çıkmazsa yani bebeğimde bir sorun varsa bile asla kürtaj olmayacağım içimde canlanan hergün kıpır kıpır hareketlerini hissettiğim ve ne olursa olsun annesi olduğum bi yavrunun canına asla kıyamam kürtaj olana kadar gider sevmediğim birini öldürürüm aynı şey en azından kurtulmuş olurum o insandan...bu görüşüme katılanlar kadar katılmayanlar da olacak elbette biliyorum ama herkesin fikri kendine her fikre saygım var benm...kimisi diyebilir o çocuğun gözlerine bakarak o sorumluluğu taşıyamam diye düşünebilir doğru belki o çocuk "beni niye doğurdun" diyen gözlerle bakacak annesine ama yaşayan engelli bi insanı öldürmek neyse anne karnında öldürmek de farksız benm gözümde...Allah ona can vermiş ben kimim ki o canı alayım...anne hayatı riskte değilse Allah bile yasaklamış bunu...yani ne inancım ne vicdanım buna izin vermez...eşim de benmle hemfikir bu konuda....3 gündür kendmde değilim doğrudur çok korkuyorum o da doğru herkes gibi ben de sağlıklı bi evlat istiyorum evet ama Allah'tan gelene de yapacak bişeyimiz yok ne yazık ki...bu amniyosentezi yaptırmamın tek sebebi de gerçeği bilmek ve ona göre hazırlık yapmak evet bu çocuğu ne olursa olsun doğuracağım ama en azından o vesvese o korku doğuma kadar beni yiyiyp bitirmesin istedim gerçeği bileyim istedim...doktor riskin yok sadece sınırdasın ultrasondaki tüm ölçümler normal dedi ama o içime düşen kurt varya 2 gündür iliklerime kadar kemiriyo...dün yaptırdım ve 3 hafta sonra sonucum çıkacak daha önce 2 düşük yaptım biri ikiz gebelikti ve toplamda 3 evlat kaybettim şu anki gebeliğim de zaten kan pıhtılaşması sorunum nedeniyle riskli gidiyor her gün kan sulandırıcı iğne oluyorum göbeğimden yani bi evlat sahibi olabilmek için çok bedel ödedim çok acılar çektim ve herkes gibi sağlıklı ve hayırlı bi evlat istiyorum başka hiçbişey değil...bunu da niye yazdım belki hiç tanımadığım insanlarla dertleşmek belki de bir dua...çok değil belki bi Ayet-el Kürsi isterim okuyanlardan bugün cuma duaların kabul olduğu gün...ben burda sorunu olan herkese dua ediyorum inanın...Allah herkese sağlık versin başka da bişey gelmiyor elimden...
ben bugün akşamüzeri alıcam sanırım amnio sonucunu oturdum pc başında benim gibi olan herkese yazıyorum napiyim insan kendini yalnız hissetmek istemiyor ve hala tesellilere sarılıyorum ikili test ultrason burun kemiği vs gibi 33 yaşındayım ve dörtlü 170 de 1 çıktı(( sizin sonuçlar yaşınız kaç burun kemiği normal mi ? inşallah size umut olurum ne diyim
merhaba...öncelikle çok geçmiş olsun umarım temiz çıkmıştır sonuçlarınız,sağlıklıdır bebeğiniz...benim hızlandırılmış sonucum çıktı testten 3 gün sonra ve doktorum ilk sonuç temiz çıktı çok büyük ihtimal ayrıntılı hücre taraması da temz çıkacak hç korkma dedi içim ferahladı bekliorum 2 haftam kaldı belli olmasına...benm yaşım 27 dörtlüde 460'da 1 çıktı, ultrason ölçümleri baş çevresi ense kalınlığı vs. ideal çıktı sadece dörtlüde "risk sınırındasın" dedi doktorum ben de içim rahat etsin die yaptrdm işte bekliorum...mesajı da yeni gördm aldınız muhtemelen sonucu, umarım iyidir :s nasıl ???
amniosentez sonucum temiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzz :))))))
oh vallahi çok sevindim gözün aydın :) ya bilmiyorum ama sanki biraz da para için yapıolar gibi gelio bana...ben şahsen hamileliğim riskli devam ettiği için prof.'a gidiyorum doktorumun muayenehanesinde yapıldı bana sadece doktora 750 tl ödedik bi de laboratuvar masrafı var tabi...battık bu ay :)
aynen biz de şimdie doğum parası biriktircektik resmen ama işte sağlık ne var ne yok döküyoruz sırf içimiz rahatlasın diye yoksa insanoğkunun elinden gelen bişey de yok bebeklerimiz allaha emanet ben yıllardır hasretim bebeğe mevlam gösterir inşallah o günleri burdaki herkese de dua ediyorum
Arkadaşlar ikili ve üçlü testlerimde problemli çıktı ultrason görüntüleri çok iyi çıkıyor dr amniyosentez önerdi kafam allak bullak oldu bende başka bir dr göründüm bu konuda uzman prof olmuş oda aynı şeyleri söyledi bende pazartesi amniyosentez yaptırdım 20 günde veya 30 günde çıkıyormus inanın bu zaman kafayı yiyeceğim. Böyle olupta sonucu çıkanlar varmı arkadaşlar Allah hepimize yardımcı olsun. İyi güzel hayırlı haberlerle inşallah
Merhaba bayanlar yazdiklarinizi okudum inanin cok uzuldum icinizdeki endiseleri korkulari hissedebiliyorum umarim cocuklarimizi saglicakla kucagimiza aliriz yasemin arkadasim temiz sonucun cok mutlu etti beni darisi diger annelerimizin basina ben 3 ayet el kursi 1 de felak okudum Allah dualarimizi kabul etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?