Amniyotik sıvım yine azalmış:( bilgisi olanlar lütfen yardım..

hogatoee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2010
167
0
46
Ankara
Bu benim ikinci hamileliğim. İlkinde de bu haftalarda problemler amniyotik sıvının azalması ile başladı,rahim içi gelişme geriliği, yüksek tansiyon, preeklamsi, helpp sendromu diye doğuma kadar devam etti. Sonunda bebeğimi 30 haftalıkken kaybettim. Şimdi 22. haftamdayım. Ultrasonda yine suyum azalmış dediler İçimi birazcık olsun ferahlatan şey bebeğimin gelişiminin önde gitmesi ve henüz tansiyonumun ve ödemimin olmayışı. Sizlerin arasında da suyu azalıp da bir problem yaşamadan doğum yapan var mı? Veya bu suyu nasıl arttırdınız? Bol bol su içmeye ve dinlenmeye çalışıyorum elimden başka birşey gelmiyor.

Son düzenleme:
bir arkadasım 6 aylık bebeğini suyu azaldığı için kaybetti..ama sonra ankarada bir yerde suyun artırılabildiğini öğrendiğini söyledi..bi araştırın isterseniz...

benim bildiğim en iyi yontem sol yanına yatmak.. hem sende ödem oluşmasını engeller hemde bebeğe giden kan akışını rahatlattığı için suyun azalmasını engeller.. inşallah sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına canım...

Devamlı sol yanıma yatmaktan sol kolumun kemikleri acıyor inanın. Ama faydası olacaksa herşeye razıyım. Karından sıvı veriyorlar artması için ama onu yaptıran bir tanıdığım vardı. Hiç etkilememişti sonuçta 2 hafta sonra yine kaybetti bebeğini. Benim için de doktorlar hiç telaffuz etmemişlerdi zaten o uygulamayı. 3 gündür su tükemimi fazlasıyla arttırdım. Bebeğimi karnımda kıpır kıpır hissediyorum. İnşallah suyu da düzelmiştir.

benim burdan öğrendiğim maden suyu ve armut su artışına katkı sağlıyomuş.maden suyunu da çok tüketmemek gerek doktorum günde 2 den fazla içme dedi su tutar dedi.bence doktoruna danış.sonuçta armut da maden suyu da (aşırıya kaçmamak şartıyla tabii ki her ikisinde de) zararlı şeyler değil.binşallah sorunsuz sağlıkla alırsın kucağına bebişini.

suyu azalmış hatta bitmiş halde doğuma girmiş biri olarak en büyük tavsiyem sola yatıp dinlenmen ve bolca su içmen..
kesin nedeni ya da mucize çözümü yok bu işin..
sıkı takip edildiğin sürece için rahat olsun..
taa 16.haftada başlamıştı ve 36.haftaya kadar geldim ite kaka:)
çok şükür sağlıkla kavuştum kızıma..
doktorum tolga bey olmasa o kadar rahat ve güvenle ilerlemezdi sanırım..
bir dediğini iki etmedim,o da ilgisi ve bilgisiyle çok iyi takip etti..
35i bulsak yeter diyorduk ama üstüne bir hafta daha idare etti suyum:)
stres yapma nolur,içini rahat tut..
allah sağlıkla kavuştursun canım..

Canım bebeğin sağlıklı ve uzun ömürlü olur inşallah. Sen bebeğine kavuşmuşsun ne güzel. Bana cevap yazdığın iyi oldu. Hep suyu azalanların bebeklerini kaybettiğini okuyordum,moralim bozuluyordu. İnşallah ben de hayırlısıyla alırım bebeğimi kucağıma.

Sormayı unuttum sen hangi hastaneye gidiyorun. Yani Tolga Bey hangi hastanede?

canım hiç moralini bozma,dediğim gibi sıkı takip edilirsen sorun olmaz..allahın izniyle sağlıkla kucağına alırsın yavrunu..
ama en önemlisi işinde uzman bir doktor bulman..gönül rahatlığıyla tavsiye ederim doktorumu..onda doğum yapan herkes minnetle anıyor..
tolga ecemiş,akay hastanesinde..
yardımcı olabileceğim birşey olursa seve seve canım..

hatta girip bakabilirsin,tolga beyin hastaları olarak bu topikteyiz;

http://www.kadinlarkulubu.com/dokto...ast-tolga-ecemise-gidenler-buraya-lutfen.html

siz hamilelik sürecinde ne yaşadınız acaba yani su azalınca ne yaptılar hangi ilaçları kullandınız? bi makalede okumuştum askorbik asit ,( c vitamini) çinko,folik asit arttırıyormuş ama emin değilim sakın bana inanıp kullanmasın kimse.
birde bi diyet varmış merküri diyetimi ne? ingilizcem iyi olmadığından fazla anlayamadım.

1 haftadır 3-3,5 lt su içiyordum. Ayrıca bugün internetten okuyup faydası olabileceğini düşünerek 2 saate 2 lt su içtim. Saat 3 te doktora gittim. Oğluşumu suyu düzelmiş.Doktor aynen devam et,geçen haftaya göre çok farklı dedi. Çok mutluyummm

cok sükür rabbim sorunsuz bi hamislik nasip etsin

canım sevindim suyun arttığına aynı problem bende gebeliğin başından beri vardı hatta dr um hiç ümitli değildi hep ölür diye bekliyordu.hatta hiç unutmam suyun düzeldiği muaynede drum gözlerini açtı maşşallah çekti kaç kere bu bebek çok azimli işte kendini süper toparladı falan dedi şimdi durumumuz çok iyi 33.haftadayım.sana önerim bol bol soda iç çok faydasını görürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…