ANA DÜŞKÜNLÜĞÜ

safirkagitatik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2024
27
-6
1
Kızlar selam, benim kocam galiba sütten kesilmemiş bana bir akıl verebilir misiniz. Ne yapayım ben şimdi…

Olay genel olarak annesi (kayınvalidem), şimdi bu kadın özünde iyi biri aslında severim kendisini ama olay benden bağımsız, kocamla birbirlerine düşkünlüğü. Hem annesi oğluna çok düşkün (günde min 2 defa arama, her gün görmek istemek) hem de oğlu annesine çok düşkün (annesi köyde çalışınca canım anam güneş çarpar aman kendini çok yorma diye sürekli araması) tekilde düşününce çok naif ve tatlı ama bunu sürekli yaşadığınızı düşünün. Bir de en çok canımı sıkan şey annesi yalnız kalınca benim onu bizde geceyi geçirmesi için davet etmişim yalanını söylemesi. Zaten o gün full birlikte zaman geçirdiler ve şok oldum kadını davet etmedim, kocam böyle yalanları masum görüyor galiba, aramız çok iyi olsun istiyor ama ne gerek var ki… bin tane akrabası var onlarda kalabilirdi, gerçekten mevzu bizde kalması değil. Bir de yok annem yalnız kalmasın yok annem üzülmesin diye sürekli ben yalnız kalıyorum işte böyle de üzülüyorum.

10.000'inci geleneksel kk anneci erkek konusu.

Seni rahatsız edecek hiçbir şey göremedim konuda. Evlat annesini sever, arayıp sorar, ilgi gösterir, ne var bunda? Aranizin iyi olmasını istemeside çok normal, sen istemezmisin ailenle eşinin arasının iyi olmasını?

yok asla eksiltmiyor sevgisini ama batıyor biraz bunca tantana, biraz da yalnız hissettim
yanlış anlaşılmasın ama annesini kaba tabirle sevmeyen insan korkutur beni
annesini sevmeyen bizi mi sever diye düşünürüm :)

ama anladım sizi çocuk gibi çok üstüne düşüyor
tatlı bir dille hayatım çok abartmıyor musun annen çocuk değil biliyordur kendini.. birde bana sormadan lütfen çağırma bazen modum düşük oluyor ilgilenemem
ben sana sormadan babamı çağırsam ne hisserdersin gibi konuşun

Sizin ağzınızdan yalan söylemesi dışında hıc bi sorun göremedim size karşı sevgisinden de eksiltmiyormuş eşiniz .

Eşinize benım ağzımdan söylemene gerek yok burası senınde evin anneni istediğinde misafir edebilirsin diyebilirsiniz .

bin tane akrabası var onlarda kalabilirdi
Siz oğlunun/sizin evinize anasını kabul etmek istemezken, bin tane akrabasının kabul edeceği düşüncesine nasıl vardınız ?

Ayrıca kendı anneniz üzerinden düşünün ,sizin eviniz varken müsaitken anneniz nie akrabalara gitsin , eşinizin annesi içinde geçerli .

yok asla eksiltmiyor sevgisini ama batıyor biraz bunca tantana, biraz da yalnız hissettim
Eğer doldurmuyorsa senin hakkında kötü konuşmuyorsa bırak sevsinler birbirlerini. Aile ilişkin zayıf ise gözüne batmış olabilir. Mesela benim kv de çok sever oğullarını. Bayılır bayılır. Oğulları da öyle. Ama anneleri çok fedakarlık yapmış küçükken. Ama kaynanam her daim yerini bilir. Kocam da yerini bilir. Benim gözüme batmıyor. Çünkü benim de aile ilişkilerim iyi. Hatta oğlunu bu denli sevmesi hoşuma gidiyor. Her konuda evladının yanında. Daha ne olsun.

Benimkilerde aynı eşim bir tık daha uzaktır annesine ama kayınvalidem çok düşkün eşime öyle ki bazen üç yaşında çocuk zannediyorum eşimi. Başta çok rahatsız oldum ama şimdi dalga geçiyorum ana kuzusu diye. Artık eşimi bırakıp benim oğluma sardı benim oğlumu kendi oğlu zannedip beni beğenmiyor. Bitmez bizim bunlarla mücadelemiz

Kayınvaliden iyi bir insansa ve kocanla aranı bozmaya çalışmıyorsa, oğluyla ilişkisinin bu şekilde olması bence çok çok güzel. Benim Kayınvalidem de oğluna çok düşkündür sürekli araşırlar görüşürler ve ben çok memnunum bu durumdan. Bence rahatsız olma hatta sende ilgilen Kayınvalidenle.

Senin annenle ilişkin nasıl? mesafeli ve soguksanız,anneniz sizi siz annenizi dakika başı aramıyor ve eşinin annesiyle iliskisine göre düşünceli davranmıyorsaniz haliyle onların ki size abartı gelebilir.
Senden ilgisini esirgemiyorsa, karı-koca ilişkiniz etkilenmiyorsa ,anası oğlunu size karşı doldurmuyorsa, kocanız anamı ara sor temizliğini yap diye darlamıyorsa...bu ilişkide hiçbir sıkıntı yok.

Aman annem güneş çarpmasın aman kendine dikkat et demekte ne var? Ben de annem kendine dikkat etsin isterim. Ayrıca yalnız kalmasın diye birinde kalması lazımsa akraba yerine evladı daha mantılı. Gereksiz kıskançlık yapıyorsunuz.

Biraz abartmışsınız,normal anne evlat sevgisini " ana düşkünü" diye etiketlemişsiniz.Kadın huzurunuzu bozmuyor,iftira atmıyor,oğlunu doldurup doldurup üstünüze salmıyor,her işinize çomak sokmuyorsa bu kadar dert etmeniz ,gıcık olmanız hastalıklı bir yaklaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…