ANA TESTİ pozitiflik

karakulli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
1.363
595
123
42
Merhaba kızlar, şu an üçüncü gebelik kaybımı yaşıyorum. Pıhtılaşma var. Bu kayıpta da delirdim artık yapılmayan birkaç test vardı hepsini yaptırdım. ANA testi de vardı pozitif çıktı. Aslında lupustan şüphelenip yaptırmıştım. Lupus negatif bu pozitif çıktı. Var mı aranızda ANA pozitif olan? Tekrar eden gebelik kayıplarında bazı doktorlar istiyormuş bu testi ama biraz araştırdım pek bir bağlantı bulamadım.
 
lupus gibi bisey mi kiz.benm kuzenin esinde vardi ama doğum yapti kirki bile cikti bebegin.sadece 2 haftada bir kontrole gidiyodu pek etkisi var mi gebelige bilmem.ama engel degildr insallah
 
Gebelikle baglantisi nedir acaba? Cok ilginc
Valla hiç bilmiyorum ki...
lupus gibi bisey mi kiz.benm kuzenin esinde vardi ama doğum yapti kirki bile cikti bebegin.sadece 2 haftada bir kontrole gidiyodu pek etkisi var mi gebelige bilmem.ama engel degildr insallah
Lupusun bir çeşidiymiş SLE diye bir hastalığın teşhisinde yapılıyormuş bu test. Bu hafta soracağım doktora işte... bakalım ne diyecek
 
dr unuz daha iyi bilir . ancak ANA pozitif çıktığında sperme,embrıoya,bebeğin dna sına saldırıo bu antıkorlar. dolayısıyla hamıle kalmak güçleşio, hamıle kalınırsa düşük ıhtımalı artıo. bunun için döllenmeden ıtıbaren gebelıkte kullanılan kortızon turevı ılaclar verılıo, pozıtıf sonuçla da 10. haftaya kadar dewam edılıo.
 


Arkadaşım merhabalar. Konu ile ilgili araştırma yaparken benzer sıkıntıları yaşadığımızı fark ettim. Benim de bir buçuk yılda bir boş gebelik üç biyokimyasal düşük olmak üzere 4 düşüğüm oldu. Kan pıhtılaşması ve ANA testi pozitif çıktı. Hikayemiz benzer görünüyor. Acaba sürecin nasıl sonuçlandı? Doktorum beni Romatologa yönlendirdi.
 
Merhaba üzerinden yıllar geçmiş. Fakat merak ettim. Bebek sahibi olabildiniz mi?Benim de bir kimyasal ve tüp bebek negatif sonuçlandı. Ana hep pozitif. Romotolojide bir şey çıkmadı. Nasıl bir yol izlediniz. Bebek sahibi olduysanız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…