Anabol kullanimi ve sperm sorunu

kendindenbikanhatun

Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2015
45
21
18
42
Merhaba hanimlar,

Heyecanim dorukta kalbim bogazimda carpiyor sanki, bu gece uyku yok bana galiba. Hamile kalmak istiyoruz, bir suredir olmayinca bizde testlerimizi yaptirdik. Bende hersey tamam cikti ama esimin sperm sayisi sifir cikti, hic yok yani. Doktorumuz azosperm olasiligindan bahsetti. Ekstra tahliller istedi, esim sporu cok seven biridir bir zamanlar profesyonel olarak o genislik yarislarina katilmis. Doktor anabol alip almadigini sordugunda birkac ay once aldigini anlatti (bilmiyordum). Herneyse konu o degil tepki gosterdim ilk soku atlattiktan sonra dogru zamanda, ek testler iyi cikti dedi doktor, anabolun etkisiyle bloke edilmis sperm ve mene karismasini onlemis dedi. Uc ay sonra tekrar geleceksiniz dedi (esimin anabol almasinin uzerinden tam 6 ay gecti su anda). Ve o gun geldi catti..yarin testimiz var. Cok heyecanliyim. Gectigimiz aylar cok rahattik, konulari arasira konustuk ama karamsar yapili insanlar degiliz, gerilmedik yani hic. Esim henuz heyecanli degilim filan dedi ama yerimde duramiyorum uyku yok bana sanirim..

Bu konuda (yani anabol etkisiyle spermsizlik yasayanlar) hic konu gormedim..yasayan bilen duyanlar var mi, azcik yuregime su serpebilecek misiniz..

Ozur diliyorum konuyu iki yere actim ama burdan daha cok yazan olur ve deneyim paylasir belki diye. Lutfen hemen kapatilmasi ..

Bu tarz ilaçlar gerçekten vücutta istenen etkiyi yaratırken , istenmeyen de bir sürü şeye sebep oluyor. Ama çok iyi biliyorum vücut geliştirme,spor vs. Bulaşan bırakamıyor.
Ama neyse kullanmış bitmiş. Tabii ki allah bilir ama korkma ben testlerin olumlu çıkacağı kanaatindeyim . (Yani eşinin ilaclardan öncede sperm sayisi ile bir problemı yoksa) çok çok yakınım aynı sıkıntı ile karşı karşıyaydı 8. Ayda hamile kaldı. Dilerim sizde de olumlu sonuç çıkacak :anneadayı: sadece vücudun kendisine gelmesi gerek . Tabii ki eşinin bunu ne kadar zaman aralıksız kullandığı vs.cok önemli. Yine de korkma artık teknoloji o kadar ilerledi ki tek bir sperm bulup onu döllüyorlar. Moralini yüksek tut. En çok ihtiyacın olan şey şu ara :KK15:

Bu tarz ilaçlar gerçekten vücutta istenen etkiyi yaratırken , istenmeyen de bir sürü şeye sebep oluyor. Ama çok iyi biliyorum vücut geliştirme,spor vs. Bulaşan bırakamıyor.
Ama neyse kullanmış bitmiş. Tabii ki allah bilir ama korkma ben testlerin olumlu çıkacağı kanaatindeyim . (Yani eşinin ilaclardan öncede sperm sayisi ile bir problemı yoksa) çok çok yakınım aynı sıkıntı ile karşı karşıyaydı 8. Ayda hamile kaldı. Dilerim sizde de olumlu sonuç çıkacak :anneadayı: sadece vücudun kendisine gelmesi gerek . Tabii ki eşinin bunu ne kadar zaman aralıksız kullandığı vs.cok önemli. Yine de korkma artık teknoloji o kadar ilerledi ki tek bir sperm bulup onu döllüyorlar. Moralini yüksek tut. En çok ihtiyacın olan şey şu ara :KK15:
Yuregime su serptin, insallah bizde ayni sekilde daha cok beklemeden dogal yollarla hamile kalabiliriz..
Kullanmis evet, asiri fazla olmasada senelerdir kullanmis. Alismis iste, cok spor yapiyor gelistirmis iste vucudu ve kendini boyle cok seviyor. Su anda protein tozu bile icemiyor icmesine izin vermiyorum. Insallah etkisi bir an once cikar vucudundan da bizde en buyuk duamiza kavusuruz en kisa zamanda en hayirli sekliyle.

Insallah yarin guzel haberler aliriz dedigin gibi!

Bu arada sende bebegine saglikla kavusursun insallah..:emir_bebek::KK200:

Yuregime su serptin, insallah bizde ayni sekilde daha cok beklemeden dogal yollarla hamile kalabiliriz..
Kullanmis evet, asiri fazla olmasada senelerdir kullanmis. Alismis iste, cok spor yapiyor gelistirmis iste vucudu ve kendini boyle cok seviyor. Su anda protein tozu bile icemiyor icmesine izin vermiyorum. Insallah etkisi bir an once cikar vucudundan da bizde en buyuk duamiza kavusuruz en kisa zamanda en hayirli sekliyle.

Insallah yarin guzel haberler aliriz dedigin gibi!

Bu arada sende bebegine saglikla kavusursun insallah..:emir_bebek::KK200:

Çok teşekkür ederim , darisi en kisa surede sana olsun :dua:
benim eşimde sporla çok ilgili , ama onda çok şükür olumsuz sonuç çıkmadı. Ama şanslıymış,doktorda cok büyük şans demisti.
Gerçi bizimde 2 yıl çocuğumuz olmadı o ayrı.(benden kaynakli) tüp bebek ile hamile kaldım . Dediğim gibi sıkma canını, dilerim normal yollar ile olur ama olmazsa da kendini paralama, turkiyede çok başarılı tüp bebek merkezleri var . Yarın yaz sonucları.:KK200::KK200:

Çok teşekkür ederim , darisi en kisa surede sana olsun :dua:
benim eşimde sporla çok ilgili , ama onda çok şükür olumsuz sonuç çıkmadı. Ama şanslıymış,doktorda cok büyük şans demisti.
Gerçi bizimde 2 yıl çocuğumuz olmadı o ayrı.(benden kaynakli) tüp bebek ile hamile kaldım . Dediğim gibi sıkma canını, dilerim normal yollar ile olur ama olmazsa da kendini paralama, turkiyede çok başarılı tüp bebek merkezleri var . Yarın yaz sonucları.:KK200::KK200:
Cok sukur esimdeki sorunlar azalmis, hala tam olmasi gereken yerde degil sperm sayisi ama sifirdan üc milyon (ciktiginda yasayan sperm sayisina) gelmek gayet iyi.
Cok sevindik, erken sevinmemek lazim ama artik daha rahat icimiz. Insallah dogal yolla kalabilirim, tup bebek icin vucuda verdikleri hormonlardan cekiniyorum birazda.
Cok tesekkur ederim ilgin icin! :KK200:

Cok sukur esimdeki sorunlar azalmis, hala tam olmasi gereken yerde degil sperm sayisi ama sifirdan üc milyon (ciktiginda yasayan sperm sayisina) gelmek gayet iyi.
Cok sevindik, erken sevinmemek lazim ama artik daha rahat icimiz. Insallah dogal yolla kalabilirim, tup bebek icin vucuda verdikleri hormonlardan cekiniyorum birazda.
Cok tesekkur ederim ilgin icin! :KK200:
Korkma korkma ben hepsini aldım , ilk başta vücudum biraz ‘noluyoruz kızım!’ dedi ama bende çabuk toparladı , şimdi içimde bir kalp var , herşeye değer(maşallah) :KK200::nazar: tabii ki öncelik normal, ama olmuyorsa da moral bozmak yok, tıp ne için var ? :emir_bebek: Bol şans canım benim, arada yaz kendinden haber ver ! :KK15:

Back
X