Ananas ??

LaTarte

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2007
227
2
96
İstanbul
Arkadaşlar kimi arkadaşlarımız transferden sonra ananas yiyin demiş gibi zamanda transfere kadar yemiş Düşüğe sebep olabilirmi ??Doktoruna Soran var mı ?? :asigim:
Hangi yiyeceklere dikkat etmem konusunda epey bir karmaşıklık yaşıyorum..

valla bende yedim canı transferden öncede yedim sonrada ama öle deli gibi değil 3 4 günde bir yiyodum...nane maydonoz dereotu gibi şeylerden uzak durman yeterli bide mümkün olduğunca meyve çekirdeklerinden uzak dur... beni bildiklerim bunlardı... umarım yardımcı olmuşumdur...

bol boltransferden sonra kayısı yedim o kadar oda kabız olmamak içindi:)))

valla ananasmış yok bilmem neymiş hiçbiri önemli deil.kısmette yoksa istersen zemzemle yıkan olmuyo.ben de çok yedim ananası.herşeye dikkat ettm yerinden kalkma dediler onu da yaptım ama olmadı.herşey allahın elinde....

öyle cnm ama yinede kimilerinde işe yarıyo..bende yaptım tutmadı ama ikincisinde yine yapıcam...

bana da ananas ve kivi ye... protein ağırlıklı besdlen dediler... bir de bol su iç.. ananas ve kivi tutunmayı artırıyormuş... ben yaptım... bilmiyorum faydası oldu mu ama zararı olmadı en azından... inşallah bebeğine kavurşursun, öncelikle buna inan ve iç huzurunu dengede tut... bu hepsinden yani bütün gıdalardan dana önemli bence... kaydirigubbakcemile2

la tartecim canım ben ananasın işe yaradığına kesinlikle inanıyorum. doğal yolla hamile kaldım hiç tahmin etmeden biliyorsun ama ananası çok sevdiğim için arada hep yerdim. Allah tarafından tam yumurtlama zamanıma denk gelmiş yine bütün bir ananası alıp 4-5 günde yediğim kısmet işte.

tedavisinde ananas yemesi için özellikle (biraz zorladığım) tavsiye ettiğim iki arkadaşım ki daha önce negatif bir sürü aşılama ve tüp bebek tedavileri vardı. 10 gün arayla son tedavilerinde hamile kaldılar. ikisi de ikiz bekliyor kaydirigubbakcemile3

özellikle çok araştırdım bu işi yapılma yöntemi şöyle...

bir ananası alıp 4-5 eşit parçaya ayrılacak gibi hesaplıyorsun. transferden bir veya iki gün önce başlayıp transfer sonrasında 4-5 gün daha devam ediyorsun. her gün o parçalardan sadece 1 parçasını yiyorsun.
taze ananas olacak ama konserve değil. bu arada ortasındaki sert yerini atıyor bazıları asıl önemli ve faydalı olan yeri orası. içinde bromelian diye bir madde var. onu alman lazım özellikle.

transferden sonra yeme işini 6-7 günden fazla yapmamak lazım ama uyarılar var çok uzun süre tüketirseniz bu sefer düşüğe yol açar diye. içindeki maddeler ve antioksidanlar bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyor.

bu arada transfer öncesi ve özellikle sonra 10-15 gün kadar kırmızı et tüketmemey dikkat et. protein almak şart ama bence kırmızı etle değil. çünkü içindeki maddeler inflamation denen yangıyı ve oksitlenmeyi arttırıyor. oksitlenme ve yangı yapan maddelerin olması da bebeğin tutunmasını engelliyor.

bakliyat ve özellikle balık tüketmeye çalış canım transfer öncesi ve sonrasında.
15-20 gün kırmızı et yenmese ölmez kimse.

benim bir arkadaşım günde 1 tane yiyordu neredeyse , bende 2 günde bitiriyordum 1 taze ananası .. hem tedavide hem de transferden sonra yedik , ben kivi yiyemedim , meyve asidi dilimi yaktığı için . bir arkadaşım bol yeşil biber yemiş mesela , bi yerden duymuş işe yaradığını .. herşey nasip kısmet biraz da yerimseniben
Allah herkesin emeğinin karşılığını versin :Saruboceq:

momicim diğer arkidişlerim çok teşekkürler ınşallah herşey yolunda gider Hepiniz sağlıklı kucaklarınıza almanız Dileğiyle ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…