Ananın huysuzluğu

Kimimkiben82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2014
644
594
103
Huysuz, bencil, ben bildim anneye sahip olmak dünyanın en zor şeyi. Kocan olsa yollarsın. Ama ana atamazsın satamazsın. Ne yapsa da seversin. Ama o senin hayatını zehir eder. Neden: çünkü huyu çirkin.

Sürekli ona bişeyler almamı istiyor ki zaten alıyorum. Önce kendini düşünür. Hep kendini düşünür. Ben anayım o evlat.

Doğru, atamazsın satamazsın... Annedir sonuçta.
Huyudur, değişmez. Tartışsan vakit kaybı, düzelmez.

Olduğu gibi kabul edeceksin, bazen tamamen duymazdan - görmezden geleceksin,
bazen bazı konularda bağırıp çağırmadan "Konu kapandı" deyip bıçak gibi keseceksin.
Mümkün olduğunca minimumda görüşeceksin.

Bunlardır yani yapacağın herhalde...

Bu da senin sınavın. Kimisi sakat çocuk büyütür, kimisi ruh hastası kocaya mecburdur, vs... Bu dünyada kimsenin hayatı mükemmel değil. En ağir yük insan yükünüdur. Mümkün oldukça güzel davran. Onu bu hale getiren kimbilir ne sıkıntılar çekmiştir. Sevgisizlikten belkide. Ona sevgi göster. Belki bir süre sonra farkındalığı artar.

Bazı kadınlar ömür boyu ana olmak için yaşar, evladı 50 yaşına da gelse üstüne titrer,
Bazısı da erken emekli olur annelikten, evladını kullanmayı analık hakkının gereği olarak görür...
Allah yardımcınız olsun.
Ana da olsa bencilliğini terkedemeyenleri de ıslah etsin...

Bir bilsen ne fedakarlıklar yaptığımı. Hayatımı feda ettim. Yapacaksın tabi diyor..herkes yapıyor diyor. Beni de yıllardır psikolojikmen çok hırpaladığı için hoşgörüm kalmadı. Sinir hastasıyım. İlaç kullanmıyorum. Ufacık şeylerden hayatımızı kabusa çevirebiliyor.

Hayat her türlü zor. Beraber yaşıyorsanız en az seviyede vakit geçirin. Telefon açınca annecim diye cevap verin. Çok zor kesinlikle ama kendinizi bir iki sefer zorlayın. Ilaclari kullanmak kötü bişey değil. Insan zaman zaman destek arıyor. Doktor verirse kullanın en azından içinizdeki sinir öfke yatısir. Bildiğim hiç bir anne kız iyi anlasamaz. Bu sadece sizin başınıza değil. 7 8 yaşlarında komşu kızını dön atlet kapıya koymuştu. Kızı alt katta bodrum katında oturuyorduk camlı bir havalandırma vardı. Annemle beraber bulduk kızı. Aldık üstünü giydirdik. Bende kızla yasittim hiç unutmuyorum. Neyse işte. Kadın depresyonda olabilir. Çaktırmadan hafif yan etkisi olmayan ilaçlardan yemegine filan kat belki pamuk gibi olur. Doktora gidecegini zannetmiyorum. Benim ki gitmedi. Kanser oldu. Yüz kere söyledim. Bu hastalık zor terapi al diye gitmedi. Çözüm bul. Sorunlar hep olacak. Çözüm uretirsen kurtulursun yoksa hep yoracak seni.

Benimde babam boyle ,sorunlar bitmez ,istekler bitmez ,birde istedigi olmayinca kavga eder ,
Olayi aksam yemeginde antidepresan koyarak cozduk ,
Sakin ilimli ,en azindan tartismasiz ,
İmkan varsa deneyin

İnsanı gam duvarı nem yıkar demiş, atalarımız,ne yazıkki insanı en çokda yakınları yıkarda birşey gelmez elden tek kötü olmayalım diye tartışma yapmıyorum sende duyda duyma gör görmezden geliver vs ve asıl önemi lütfen kendini seni düşünmeyenler için yıpratma deymez deymez he he de geç formülüm bu benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…