Anaokul

Gecikmeli başladığı için diğerlerinde kuralları oturttuktan sonra sınıfa yeni gelen öğrenciye iyi bakmayan öğretmenler olabiliyor. Sizinkisi de ona denk gelmiş maalesef. Okula kayıtsız öğrenci alamazlar, resmi olarak orada olan çocuğun kaydı muhakkak vardır. Çünkü o 2 saat içinde düşse ciddi yaralansa hesap veremezler. Madem kaydı yok bu çocuk neden burada? sorusunun altından kalkamazlar.
Siz kararlı bir şekilde çocuğum okula devam edecek, ben her gün getireceğim, evde uymamı gerek gördüğünüz kurallar, öneriler varsa alabilirim derseniz, kararlılığınızı görecektir.
Kayıt evraklarını verdim 3 gün oluyor ama halen kaydedilmiyor cocuk nasıl bi sorumsuzluk anlamadım gerçekten bütün devlet kurumlarında bu gibi sıkıntılar yaşanıyorsa ülke bitik durumda diye düşünmeye başladım

Ben başka bir açıdan bakacağım, devlet okulunda çocuğun ne yaptığından haberdar olabiliyor musunuz? Yani fotoğraf atılıyor mu? Bahçeleri falan genelde ilkokulla bir oluyor, fazla büyük kalıyor. Ne yediği içtiği falan alerji ihtimali takip ediliyor mu? Yardımcı durumu nedir? 3 yaş çocuğu tuvalette kendi kendini tam anlamıyla temizleyemez. Altına da kaçırabilir.

İlk günden bırakıp gitmeniz de ilginç geldi bana.

Eğer bu ve benzer şartları devlet sağlamıyorsa zaten 3 yaş çocuğu için devlet anaokulu mantıklı değil. Almamalarını geçiyorum siz göndermemelisiniz.

3 yaş zorunlu olmadığı için de eğitim hakkı diye bir durum söz konusu değil.
Fotoğraf ve video atılıyor hafta bir iki gün.. bağımsız anaokul yani ilkokul lise felan bağlı değil..hic biseye alerjisi yok evde herseyden yediriyorum..her ogrt yardımcısı var..wc ye kendi gidebiliyor ama temizliğini ben yapıyorum..

Çocuğum anaokuluna uygun olduğunu düşündüğüm için gönderiyorum hanımefendi kaldı ki bunların hiçbiri olmayada bilir Avrupa'daki sistemden bahsetti üye arkadaşlar 2 yasinda başlanıyor anaokul orda ve çokta güzel bisey

Evet canim bugün gittim müdürle konuşmak için müdür yok dediler akşam çocuğu almaya gittiğimde müdür varsa konuşucam..bütün evraklarimi eksiksiz veridm bugün 3 gün oldu ve halen kaydı yapılmadı cocugun
Siz konunuzda haklısınız. Kayıtsız olarak okula cocugu almis olmalari bastan hata, kaldi ki aidat odenmis, formlar doldurulmus, malzeme listesi verilmis ve malzemeler alinmis. Bu sekilde bir islem uygulayamazlar. Ha bastan deseydiniz ki 3 yas cocugumun kaydini yapmıyorlar, o zaman yapmak zorunda değiller derdim çünkü 3 yas zorunlu degil, hatta 4 ve 5 de zorunlu degil maalesef. Ben okul öncesi öğretmeniyim, eger gerekce sadece sizin bahsettiginiz gibiyse hic hoş değil ve ilk gunden kurallar ogrenilemez zaten. Düzen sistem oturduğunda yeni ogrencilerin gelmesi bizler icin her zaman zorlayıcı olur ancak ne olursa olsun bu durum veli ile işbirliği icinde çözülmeli ve cocuga yansitilmamalidir. Maalesef yanlis ogretmen, idareci, veli tutumları her zaman var, iletişim becerileri, etik değerler ile ilgili cok gerideyiz ulke olarak.

Kayıt evraklarını verdim 3 gün oluyor ama halen kaydedilmiyor cocuk nasıl bi sorumsuzluk anlamadım gerçekten bütün devlet kurumlarında bu gibi sıkıntılar yaşanıyorsa ülke bitik durumda diye düşünmeye başladım
Kayit evraklarini ne zmn vermistiniz simdi degil dimi?

Kayit evraklarini ne zmn vermistiniz simdi degil dimi?
Çarşamba günü verdim evrakları perşembe günü 2 saatliğine çocuğu okula götürdüm öğretmenini arkadaşlarını ortamı görsün diye ama çok negatif bi sekilde okuldan gönderdi bizi

Devlet anaokulu sanırım. Genelde 48 aydan itibaren alıyorlar. 3 yaş grubu yoksa eğer kızınız sınıfta küçük mü kaldı acaba?

Kreşler için uygun olabilir ama anasiniflari cocuk icin 5,6 yaş normalde. Anaokullari 3,4,5,6 yas grubunu kabul eder. Gunduz bakim da oyle. Bir de kendinizi gereksiz yere doldurmayin ogretmen kotu bi amacla soylememistir. Kisisel almayin, bi problem oldugu icin degil cok kucuk oldugu icin uyum saglamamasini kast etmistir. Cunku genelde oyle oluyo 5,6 yas bile yeri geliyo agliyo annemi ozledim diye.

Çarşamba günü verdim evrakları perşembe günü 2 saatliğine çocuğu okula götürdüm öğretmenini arkadaşlarını ortamı görsün diye ama çok negatif bi sekilde okuldan gönderdi bizi
Ben öncesinde yani kayit doneminde evraklari teslim ettiniz sandim, süreç tam olarak nasil oldu bana anlatır misiniz? Agustos ayinda evraklari alip, carsamba gunu mu getirdiniz? Nasil oldu tam olarak?
Devlet anaokulu sanırım. Genelde 48 aydan itibaren alıyorlar. 3 yaş grubu yoksa eğer kızınız sınıfta küçük mü kaldı acaba?
Devlet anaokullari 36aydan itibaren sinif acabilir, eger acmadiysa bastan belirtir. Bizde bu yil 4 ve 5 yas yogunluk oldugu icin 3 yas acmadik. Bulundugumz ilcede 4 devlet anaokuluyuz, ancak 3u 3 yas acti biz acamadik.

Ben öncesinde yani kayit doneminde evraklari teslim ettiniz sandim, süreç tam olarak nasil oldu bana anlatır misiniz? Agustos ayinda evraklari alip, carsamba gunu mu getirdiniz? Nasil oldu tam olarak?

Devlet anaokullari 36aydan itibaren sinif acabilir, eger acmadiysa bastan belirtir. Bizde bu yil 4 ve 5 yas yogunluk oldugu icin 3 yas acmadik. Bulundugumz ilcede 4 devlet anaokuluyuz, ancak 3u 3 yas acti biz acamadik.
Ya aslında en baştan başladı sorunlar ben ağustosun ilk haftası gittim okula kayıt için müdür suan 3 yas kayıt hiç yok büyük ihtimal açılmaz ama siz yinede eylülün ilk haftası gelip tekrar sorun dedi başvuru formu verdi elime gönderdi bende tamam dedim kimse yoksa yapacak bisey yok dedim döndüm..eylülün 3 4u gibi gittim 3 yas sınıf acilacakmi sormak için müdür yine ayni tavırla hayir suan 3 4 kişi anca var dedi tamam o zaman kısmet değilmiş dedim kapandı konu..3 gün sonra whatsaap dan beni okulun sınıf grubuna eklemişler çok şaşırdım daha 2 gün önce açılmayacak demişlerdi..öğretmene durumu anlattım karantinadayiz 10 gün sonra bitmiş olacak çocuğu ve evrakları o zaman getiririm demiştim oda tamam dedi bana ihtiyaç listesi işte kaçta başlıyor kaçta bitiyor anlattı 10 gün sonra evrakları teslim ettim 1 gün sonrada çocuğu götürdüm okula bu seferde cocuk okul kurallarına uymuyor seneye getirin dedi bende sordum ne gibi kurallara uymuyor diye oyuncaklarını toplamiyor dedi evde odasını toplatin felan dedi ..4 5 poşet malzeme almışım size teslim etmişim evraklari vermişim para yatirmisim. ben çocuğu kayıt oldu zannederken öğretmen kaydını yapmadık diyo yani saçmalık üstüne saçmalık..

Kreşler için uygun olabilir ama anasiniflari cocuk icin 5,6 yaş normalde. Anaokullari 3,4,5,6 yas grubunu kabul eder. Gunduz bakim da oyle. Bir de kendinizi gereksiz yere doldurmayin ogretmen kotu bi amacla soylememistir. Kisisel almayin, bi problem oldugu icin degil cok kucuk oldugu icin uyum saglamamasini kast etmistir. Cunku genelde oyle oluyo 5,6 yas bile yeri geliyo agliyo annemi ozledim diye.
Siniftaki bütün öğrenciler 3 yas suan 4 ve 5 yas başka sinifta

Ya aslında en baştan başladı sorunlar ben ağustosun ilk haftası gittim okula kayıt için müdür suan 3 yas kayıt hiç yok büyük ihtimal açılmaz ama siz yinede eylülün ilk haftası gelip tekrar sorun dedi başvuru formu verdi elime gönderdi bende tamam dedim kimse yoksa yapacak bisey yok dedim döndüm..eylülün 3 4u gibi gittim 3 yas sınıf acilacakmi sormak için müdür yine ayni tavırla hayir suan 3 4 kişi anca var dedi tamam o zaman kısmet değilmiş dedim kapandı konu..3 gün sonra whatsaap dan beni okulun sınıf grubuna eklemişler çok şaşırdım daha 2 gün önce açılmayacak demişlerdi..öğretmene durumu anlattım karantinadayiz 10 gün sonra bitmiş olacak çocuğu ve evrakları o zaman getiririm demiştim oda tamam dedi bana ihtiyaç listesi işte kaçta başlıyor kaçta bitiyor anlattı 10 gün sonra evrakları teslim ettim 1 gün sonrada çocuğu götürdüm okula bu seferde cocuk okul kurallarına uymuyor seneye getirin dedi bende sordum ne gibi kurallara uymuyor diye oyuncaklarını toplamiyor dedi evde odasını toplatin felan dedi ..4 5 poşet malzeme almışım size teslim etmişim evraklari vermişim para yatirmisim. ben çocuğu kayıt oldu zannederken öğretmen kaydını yapmadık diyo yani saçmalık üstüne saçmalık..
Cok sacma bir surec olmus, hic haber vermemis olsaniz tamam. 1 gunde nasil uyum sağlamayacak vs denir anlamam ama maalesef yapan meslektaslarim var ve hakli degiller. Ustelik aidat yatmis, evraklar ve malzeme listesi gitmis, cok yanlis bir durum. Oyuncak toplamayi elbette öğrenecek, gerekirse birlikte çabalayacaksiniz ancak böyle bir sebeple okuldan gonderemezler. He su durum var, cocugunuz gerçekten hazir olmayabilir ve ogretmen bu konuda sizinle görüşebilir, ama bu 1 günde anlasilmaz.

Merhaba kızlar..3 yaşında kızım anaokuluna başladı iki haftadır karantinada olduğumuzdan okulundan geri kaldı bugün 2 saatliğine alıştırma olsun ortamı görsün diye gönderdim çok hevesli okula gidecek arkadaşlarım olacak diye ama öğretmeni okul kurallarına uymuyor oyuncakları topla diyorum toplamiyor felan dedi bende dedim daha ilk günü alışır felan dedim ogrt olmazsa seneye getirin kaydını yapmadık dedi..Ne alaka ya özel okul değil orası 2 saatte nasıl karar verdin okula alisamayacagina ayrıca 220 tl okul ücreti ve en az 600 700 tl kalem boya üst baş harcama yaptım hepsini geçtim cocuk çok hevesli gitmek istiyor ogrt nin getirme deme gibi bi lüksü varmi eğer gelmeme konusunda ısrar ederse milli eğitim müdürlüğüne kadar gitmeyi düşünüyorum
Öğretmen çok acemi davranmış öğretmen. Değiştirme şansınız var mı? O öğretmenle kalacaksa aranızı bozmayın derim

Siniftaki bütün öğrenciler 3 yas suan 4 ve 5 yas başka sinifta
Anladım, zaten oyle oluyor. Goturmeye devam edin ama moralinizi bozmayin bakin bakalim ne olacak durum ona gore baska okul arastirirsiniz. Aidati geri alma gibi bi durum oluyor mu anaokulu arac gerecleri geri alabiliyosunuz cunku

Kendini bilen idareci kayıtsız öğrenciyi bırakın 3 gün, 3 saat okulda tutmaz. Başına birşey gelse ( düşse ciddi yaralansa vb.) hesap veremez. E devletten bakın kayıt olmuşsa orada vardır zaten.

Kendini bilen idareci kayıtsız öğrenciyi bırakın 3 gün, 3 saat okulda tutmaz. Başına birşey gelse ( düşse ciddi yaralansa vb.) hesap veremez. E devletten bakın kayıt olmuşsa orada vardır zaten.
E devletten nasıl bakılıyor

Meraba kızlar nasılsınız, hesabı bikaç arkadaş birlikte kullanıyoruz hersey birbirine girdi tüm konularım. Her neyse ben çocuguma anaokul arayısındayım , var mı tafsiye , istanbul anadolu yakası için

3 yaş anaokulu için bir az küçük bi yaş kreş olabilir o yasa uygun. 3 yaşında hangisi toplamış oyuncaklarını sırf sudan sebeplerle alın demesi saçma olmuş

Back
X