Anaokul

Çocuk 13 değil daha 3 yaşında,bugün toplamaz,yarın arkadaşlarından görür toplamaya başlar nedir yani.Okul öncesi eğitimin amacı zaten çocuklara belli alışkanlıklar kazandırmak,sosyalleştirmek vs.değil mi?Bence öğretmen değiştirmeye çalışın,çocuğunuza karşı bir önyargısı oluşmuş belli.
Başka ogretmen yok malesef diğerleri 4 5 yas grubuna bakiyor

Oğlumun 3 yaşına girmesine 2 ay kaldı, kreşe başlayalı da yaklaşık 20 gün oluyor. Hala sınıfa adapte olmada sorun yaşıyor normal bir durum dedi öğretmenimiz, sizinki başından atmak için bahane aramış resmen. Öğrenci almama lüksü de yok, iki saatlik gözlem ile yargılama hakkı da yok. Yarın da aynı tavrı gösterirse haklarınızı bildiğinizi söyleyin. Sınıfı az olsun, başına fazla iş çıkmasın derdinde belli ki.
Evet malesef çok belli başından atmak için yaptığı ama çocuğu eğitim hakkından edemez hiçbir sekilde

Yanlış biliyor olabilirim ama şuan devlet okullarının anaokul kısmına 2016 doğumlular alınıyor.3 yaşındaki bir çocuğu kayıt yapmıyorlar diye biliyorum.Ben kızımı 4 yaşındayken anaokulu için götürdüğümde henüz kreş çocuğu biz alamayız demişlerdi.
3 yaşında alıyorlar suan sınıfında 10 11 kişi var hepside 3 yas grubu

Böyle bir şey olamaz ya.
Sakın almayın çocuğunuzu
Gitmek istediği müddetçe götürün çocuğunuzu
Zaten çocukla koronadan dolayı mahvoldu 2 yıldır, akranlarıyla bir araya gelemez oldular

Merhaba kızlar..3 yaşında kızım anaokuluna başladı iki haftadır karantinada olduğumuzdan okulundan geri kaldı bugün 2 saatliğine alıştırma olsun ortamı görsün diye gönderdim çok hevesli okula gidecek arkadaşlarım olacak diye ama öğretmeni okul kurallarına uymuyor oyuncakları topla diyorum toplamiyor felan dedi bende dedim daha ilk günü alışır felan dedim ogrt olmazsa seneye getirin kaydını yapmadık dedi..Ne alaka ya özel okul değil orası 2 saatte nasıl karar verdin okula alisamayacagina ayrıca 220 tl okul ücreti ve en az 600 700 tl kalem boya üst baş harcama yaptım hepsini geçtim cocuk çok hevesli gitmek istiyor ogrt nin getirme deme gibi bi lüksü varmi eğer gelmeme konusunda ısrar ederse milli eğitim müdürlüğüne kadar gitmeyi düşünüyorum
Bu şekilde yaklaşan bir öğretmen çocuğu okuldan soğutabilir. Ne demek daha 3 yaşındaki çocuğa ilk günden topla diyorum toplamıyor getirmeyin demek. Bi öğretmenim ama öğretmene sinir oldum

Bu şekilde yaklaşan bir öğretmen çocuğu okuldan soğutabilir. Ne demek daha 3 yaşındaki çocuğa ilk günden topla diyorum toplamıyor getirmeyin demek. Bi öğretmenim ama öğretmene sinir oldum
Gercekten öğretmenin tavrından hiç hoşlanmadım çocuğu almak için okulun kapısında beklerken cocuk ayağında ev terliğiyle dışarıya bir adım attı diye azarladı çocuğu çıkar onları çıkar diye sert bi şekilde söyledi ve kızımın o anda korktuğunu hissettim..keşke öğretmen seçme hakkımız olsa ama başka öğretmen de yok çocuğumu dislamasindan korkuyorum açıkçası

Okuldan soğumasını da istemiyorum acaba okuldan alsammi diye düşünmeye başladım

Kreş ücretlerini , kişinin maddi durumunu bilemeyiz. Ben size bir çocuk gelişim uzmanı olarak yazmak istedim. Bakıcı da bir tercih ancak güvenilir birini bulmak bu devirde çok zor. Ayrıca çocukların okul hayatına adaptasyonu sağlayabilmesi açısından 4 yaş itibariyle kreş/anasınıfı vs eğitim başlaması gelişimsel açıdan çok önemli.
Siz bir uzmanmissiniz peki 4 yaşından kucuklar için okulu uygun buluyormusunuz? Ben bir anne olarak uygun bulmuyorum.

Siz bir uzmanmissiniz peki 4 yaşından kucuklar için okulu uygun buluyormusunuz? Ben bir anne olarak uygun bulmuyorum.
Yorumumu dikkatli okursanız zaten bu süreçlerin 4 yaş itibariyle başlaması gerektiğini belirttim. 4 ve 5 yaşın kreş,6 yaşın da ilkokula hazırlık şeklinde eğitim veren anaokulu olması en mantıklı olanı. Zorunlu koşullar olmadıkça 4 yaşa kadar okula verilmesini doğru bulmuyorum Ancak mecburi durumlar var ise yapacak pek bir şey kalmıyor bu konuda.

Yorumumu dikkatli okursanız zaten bu süreçlerin 4 yaş itibariyle başlaması gerektiğini belirttim. 4 ve 5 yaşın kreş,6 yaşın da ilkokula hazırlık şeklinde eğitim veren anaokulu olması en mantıklı olanı. Zorunlu koşullar olmadıkça 4 yaşa kadar okula verilmesini doğru bulmuyorum Ancak mecburi durumlar var ise yapacak pek bir şey kalmıyor bu konuda.
Şöyleki devlet 4u bile istemiyor bu yıl başımdan geçti... Bir tanesinde yer buldum oda sırf çalışan anneler içinmiş tüm gün ve paralı. Öğretmen kızıma Eylül lu oldugu ocin sıcak bakmadı. Daha yaşı küçük dedi ama ben ona anlattım bende egitimciyim kizim size zorluk çıkarmaz, becerilerini anlattım o zman bakalım öğretmen ne der dedi ve kizimdaki olgunluğu görünce kabul ettiler. Paralı kısım sanırım gönüllü olduğu için ince eliyorlar ve öğretmenler uğraşmak istemiyor.

Merhaba kızlar..3 yaşında kızım anaokuluna başladı iki haftadır karantinada olduğumuzdan okulundan geri kaldı bugün 2 saatliğine alıştırma olsun ortamı görsün diye gönderdim çok hevesli okula gidecek arkadaşlarım olacak diye ama öğretmeni okul kurallarına uymuyor oyuncakları topla diyorum toplamiyor felan dedi bende dedim daha ilk günü alışır felan dedim ogrt olmazsa seneye getirin kaydını yapmadık dedi..Ne alaka ya özel okul değil orası 2 saatte nasıl karar verdin okula alisamayacagina ayrıca 220 tl okul ücreti ve en az 600 700 tl kalem boya üst baş harcama yaptım hepsini geçtim cocuk çok hevesli gitmek istiyor ogrt nin getirme deme gibi bi lüksü varmi eğer gelmeme konusunda ısrar ederse milli eğitim müdürlüğüne kadar gitmeyi düşünüyorum
Kaydı yapılmadıysa sınıfa almama hakkı var, hatta kaydı olmayan bir öğrenciyi sınıfa alırsa ve çocuğa bir şey olursa kendisi, müdür vs soruşturmalık olur. Bu yüzden kaydı yoksa getirme deme lüksü hatta sınıfa almama lüksü de var, bunun olmaması adına kayıt yaptırın. Sınıfa uyum sağlaması adına güzelce konuşup sınıfta yapması gerekenleri anlatıp evde de bunları uygulayın. Alışacaktır.

Kaydı yapılmadıysa sınıfa almama hakkı var, hatta kaydı olmayan bir öğrenciyi sınıfa alırsa ve çocuğa bir şey olursa kendisi, müdür vs soruşturmalık olur. Bu yüzden kaydı yoksa getirme deme lüksü hatta sınıfa almama lüksü de var, bunun olmaması adına kayıt yaptırın. Sınıfa uyum sağlaması adına güzelce konuşup sınıfta yapması gerekenleri anlatıp evde de bunları uygulayın. Alışacaktır.
Kayıt evraklarını 2 gün önce verdik vesikalik çektirdik bir sürü form doldurduk keyfi kaydetmiyor nasil olabilir böyle bisey

Kayıt evraklarını 2 gün önce verdik vesikalik çektirdik bir sürü form doldurduk keyfi kaydetmiyor nasil olabilir böyle bisey
olur mu canım öyle şey?! Müdürün odasına gidip evrakları doldurduğunuzu öğretmenin henüz kaydetmedik dediğini kaydı neden yapmadıklarını sorun bence.

Okuldan soğumasını da istemiyorum acaba okuldan alsammi diye düşünmeye başladım
Bence de öğretmen sınıfta kalabalık çocuk istememiş ve gerçekten de çok sevgisiz biri. İlk günden 3 yaşındaki çocukları azarlamak da nedir? Sevmiyorsa bu mesleği seçmeseydi. Anladığım kadarı ile MEB'e bağlı bağımsız anaokuluna gönderiyorsunuz. Burda sınıflar 3 yaştan başlıyor ve her yaş grubuna yaşına göre ayrı müfredat uygulanıyor. Öğretmenler de kadrolu. Zaten sınıf mevcudu da çok azmış. Umarım devam ettiğiniz takdirde, çocuğunuzun şevkini kırmaz bu öğretmen. Anlatımınızdan bende de istemediği çocuklara kötü davranıp, çocukları okuldan soğutarak amacına ulaşacağı yönünde hissiyat oluştu.Çocuğunuzu anaokuluna göndermekten vazgeçseniz bile mutlaka öğretmenin tavrı ile ilgili idareyi bilgilendirin.Diğer velilerden de bu tür şikayetler geldiği takdirde, öğretmenin idare tarafından bu hususta uyarılacağını düşünüyorum.

Bu arada anaokulu için ideal yaş 4 ten başlayacak diye bir kaide yok.Her yaş gurubunun ihtiyacına göre müfredatları belirlenmiş ve ideal yaş belki de her çocuğa göre değişkenlik gösterir. Benim kızım 2 yaşındayken, dilekçemle 3 yaş sınıfı anaokuluna başladı. Gayet de uyumluydu. Diğer velilerin hiç birisi de anlamadı yaşının küçük olduğunu. 6 yaşına kadar da devam etti.Ama maalesef öğretmenlerin çoğunluğu sizin yukarıda bahsettiğiniz tarzdaydı. Kızım 1,5 yaşından beri çok fazla kitap okur ve 5 yaşında okuma yazmayı öğrenmişti. Çok fazla kitap okuduğu için pedagoğa götürdüm. Fakat kızımın 5 yaş karnesinde öğretmeni daha fazla kitap okumasını önermişti. Karneyi görünce öğretmeni aradım. Kızımın akıcı şekilde kitap okuduğunu, gününün neredeyse tamamını kitap okuyarak geçirdiği için pedagoğa götürdüğümü belirterek kendisinin bunu nasıl anlayamadığını sorduğumda, benden özür dileyerek tüm öğrencilerin karnesine aynı şeyi yazdığını, 2 çocuğu olduğundan pek vakit ayıramadığını falan söylemişti.Bu bu kadar ilgisiz bir öğretmen görmediğimden şok olmuştum. Bu arada kızımın öğrenim hayatı başarılarla dolu. Şu an 6.sınıfta ve Türkiye'nin en iyi okullarından birinde %100 burslu okuyor çok şükür.

Oğlumun gelişimi ise daha farklı.Onu bu nedenle anaokuluna yazdırmadım. 1,5 yaşından beri kreşe gönderiyorum. Şu anda 5 yaşında aynı kreşe devam ediyor.

Sizmi karar veriyorsunuz cocuklarin okula başlama yaşına..cocuk sıkıldığı için değil sosyallessin kendini gelistirsin diye gönderiyorum zorlada gitmiyor sevdiği için

Sizmi karar veriyorsunuz cocuklarin okula başlama yaşına..cocuk sıkıldığı için değil sosyallessin kendini gelistirsin diye gönderiyorum zorlada gitmiyor sevdiği

Çocuk 13 değil daha 3 yaşında,bugün toplamaz,yarın arkadaşlarından görür toplamaya başlar nedir yani.Okul öncesi eğitimin amacı zaten çocuklara belli alışkanlıklar kazandırmak,sosyalleştirmek vs.değil mi?Bence öğretmen değiştirmeye çalışın,çocuğunuza karşı bir önyargısı oluşmuş belli.
Ugraşamiycam sizinle. 3 yaş erken dedim sadece. Verin çocuk sizin sonucta.

Muhteşem bir eğitmene denk gelmişsiniz ki 2 saatte çözmüş her şeyi.
Nasıl bir profesyonelse artık, böylesini görmedim!!!
Siz, sıradan bir öğretmen bulun bence, başka okul başka eğitimci.

Back
X