• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu-Mahremiyet-RuhSağlığı

kurupasta

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2024
138
71
18
30
Lütfen öncelikli olarak ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlar yorumda bulunsun. Çok hassas bir konu. Sakinliğimi koruyamıyorum. Desteğe ihtiyacım var. Anaokuluna giden çocuğumun plulda hemcinsiyle dudaktan öpüştüğünü öğrendim. Çocuğumla konuştuğumda arkadaşının onu öptüğünü söylüyor. Öğretmense Karşılıklı ikisi de sırayla öpmüş diyor. Bu arada öğretmen bunu görmüyor. Benim çocuğum çıkarken gidip öğretmene söylüyor bu durumu o şekilde haberi oluyor. Yaş dönemi özelliği olarak merak edip denemişler mi demeliyim. Tabi yanlış olduğu üzerine uzunca konuştuk. Bir istismar olabilir mi karşı tarafta ya benim oğluma yönelik. Bu ihtimalde de yakın zamanda bir içe kapanma mutsuzluk altına kaçırma gibi şeyler yok. Ama maalesef birkaç kere öpüşmeye denk geldi. Dışarıda gezerken turist bir çifti gördü. Bir keresinde de Tv'de kanal değiştirirken denk geldi. Bu arada kendi cinsiyet özelliklerini göstermek noktasında bir farklılık hissetmedik kesinlikle. Hatta karşı cinsten arkadaşlarından ona hediye veren olmuştu küçük ondan bahsedince mahçup oluyordu utanıyordu. hatta yakın zamanda karşı cıns arkadaşlarından birine küçük bir hediye hazırladı evde resimli onu vereceği gün heyecandan bayağı uyuyamamıirı bir süre gece. Durum bu şekilde sıkıntıdan uyuyamadım. Yardımınıza ihtiyacım var.

Ama maalesef birkaç kere öpüşmeye denk geldi. Dışarıda gezerken turist bir çifti gördü. Bir keresinde de Tv'de kanal değiştirirken denk geldi
Merhabalar. Endişenizi çok iyi anlıyorum fakat burda nerdeyse bütün olayı açıklamışsınız. 1. sınıf okuturken başıma gelmişti. Öğrencilerimden biri diğerini dudaklarından öpmeye çalışmıştı. Olayı öğrendiğimde PDR servisine geçtik hemen. Ben de meslekte yeni olduğum için böyle bir şeyi ilk defa tecrübe ediyordum, bundan dolayı epey sohbet ettik. Çocuklar bu yaşlarda gördüklerini yapmaya başlıyorlar. Maruz kalmaması gerekiyor. Ama artık iş işten geçmiş, vereceğiniz tepkilerin okul ile paralel olması gerekiyor. Bunu cinsellikle asla bağdaştırmayın çünkü çocuğunuz bunun farkında değil. Sadece görüp denemek istediği bir şey onun için. Siz ona güzelce mahremiyet eğitimi verin. Bu konuya da değinerek.

Bu benim de başıma geldi. Oğlum bir gün beni evde dudaktan öpmek istedi. Ben de aşırı tepki vermedim öpülmeyeceğini söyledim dudaktan. Yanağa çevirdim. Ama x beni öptü dedi. Bir daha öpmek isterse izin verme dedim. X kişisi de en yakın arkadaşı. Annesine söyledim o da bir şok geçirdi. Öğretmenlere söyledik dikkat ederiz dediler. Biz daha üstünde durmadık açıkçası daha fazla 1 sene kadar önce oldu. Tekrar etmedi öyle bir şey bana da yapmaya çalışmadı.

Böyle şeyleri uzunca konuşmayın. Kısa net açıklamalar yapın ve başka konuya geçin. Çocuklar uzun konuşmaları dinlemez.

Lütfen öncelikli olarak ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlar yorumda bulunsun. Çok hassas bir konu. Sakinliğimi koruyamıyorum. Desteğe ihtiyacım var. Anaokuluna giden çocuğumun plulda hemcinsiyle dudaktan öpüştüğünü öğrendim. Çocuğumla konuştuğumda arkadaşının onu öptüğünü söylüyor. Öğretmense Karşılıklı ikisi de sırayla öpmüş diyor. Bu arada öğretmen bunu görmüyor. Benim çocuğum çıkarken gidip öğretmene söylüyor bu durumu o şekilde haberi oluyor. Yaş dönemi özelliği olarak merak edip denemişler mi demeliyim. Tabi yanlış olduğu üzerine uzunca konuştuk. Bir istismar olabilir mi karşı tarafta ya benim oğluma yönelik. Bu ihtimalde de yakın zamanda bir içe kapanma mutsuzluk altına kaçırma gibi şeyler yok. Ama maalesef birkaç kere öpüşmeye denk geldi. Dışarıda gezerken turist bir çifti gördü. Bir keresinde de Tv'de kanal değiştirirken denk geldi. Bu arada kendi cinsiyet özelliklerini göstermek noktasında bir farklılık hissetmedik kesinlikle. Hatta karşı cinsten arkadaşlarından ona hediye veren olmuştu küçük ondan bahsedince mahçup oluyordu utanıyordu. hatta yakın zamanda karşı cıns arkadaşlarından birine küçük bir hediye hazırladı evde resimli onu vereceği gün heyecandan bayağı uyuyamamıirı bir süre gece. Durum bu şekilde sıkıntıdan uyuyamadım. Yardımınıza ihtiyacım var.
Sakin olun, çok normal. Merak etmişler sadece. Bu kadar panik yapar üzerinde durursanız ilgisini o yöne daha çok çekersiniz. Endişe ederseniz endişenizi anlar bu kez suçluluk duygusu yüklenir.

Yanlış olduğunu, tekrarlamaması gerektiğini söyleyin yeter. Konuyu kapatın, kendi içinizde de kapatın. Bu kadar panik olacak bir durum değil.

İlkokulda en yakın arkadaşımla (hala görüşürüz) merak edip gözlerimizi kapatıp dudaklarımızı büzüp bir saniye mucuk değdirip kaçmıştık 😂😂 öpüşme merakıydı esasında. İkimizde heteroseksüel insanlarız
Bu kadar paniklemeyin. Diğer ailede bilsin konuşsun çocuğuyla yeterli. Oğlunuza düzgünce anlatmışsınızdır da sorun olmaz

Anneler hassas oluyor elbet çocukları konusunda ama bunlar da sanırım son dönemlerde yok cinsiyetsizleştirme politikası bilmem ne onların artı korkuları.
Çocuklar çevrelerinde gördükleri her şeyi oyun aracılığı ile anlamaya anlamlandırmaya çalışır. Öncelikle kesin bunu çevresinde göreen -izleyen bir çocu başlatmış gibi. Öğretmen aileleri bu konuda uyarabilir, bazen tv de denk geliyor-aile normal bu diye yanında öpüşüyor; her halükarda çocuk merak ederse soracak bağa sahip olmalı ki böyle oyunlara taşımadan belki merakı giderilsin. Aile de çocuğa bunu uygun şekilde anlatsın(biz öyöe büyümedik ama var böyleleri).
İkinci konu öğretmen özel bölgeler, mahremiyet konusunu tekrar sınıfça gündeme alsın (daha önce almadıysa zaten almalıyıd). Sınıfımda oluyor öğretmenim özel bölgeme dokundu diye geliyorlar (bi öğrecim popoya vurmayı şaka sanıyordu) söylüyoruö kendim uyar diye ama bi hassasiyet oluşmuş en azından. Bu çocuğun da ailesine söyledim uygun dille ergen abileri varmış ondan olabilir hocam biz yapmayız falan dediler..
sonuç olarak hepsi öğrenilen şeyler, çocuklar bilmiyor anlamaya çalışıyor sadece. Telaşlanmayın okuduğunuz gbi bizlerin bile var böyle anıları hatta.

Niye yanlis oldugunu soyluyorsunuz ki? Cocuk yanlis bir sey yapmamis. Karsi cinsi opse gulup geceginiz belki de vay benim capkin oglum falan diyeceginiz bir sey icin hemcinsi olunca kalp carpintilari geciriyorsunuz. Oysa onun icin bu yasta fark yok, sadece merak etmis. Ben de tam o yaslarda hemcinsimle opustugumu hatirliyorum. Korkmayin heteroseksuel ve saglikli (!) bir kadinim. ama cocugunun escinsel olma ihtimalinden krizler geciren ebeveynler cok canimi sikiyor, cok uzuluyorum o cocuklara.

Back
X