• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu ve sosyal medya

Sinem989

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2013
5.036
9.397
398
merhaba
Kızlar 5 yaşında bir prensesim var.
Anasıfında bu sene
Okul yönetimi bilgim ve iznim olmadan kızımın sınıf etkinliklerinde çekilmiş fotoğraflarını kendi web sitesinde ve sosyal medya hesabında kullanmış.
Öğrenir öğrenmez resimleri kaldırmalarını istedim.
Web sitesindekileri hemen kaldırdılar ancak sosyal medya hesabındakiler silinmedi.
Bugün okul müdüresiyle görüştüm.
Kendisi bunlar kalsın bundan sonra yüklemeyelim gibi abuk subuk bir öneride bulundu.
Şaşırmış gibide bir tavrı vardı.Veliler özellikle o hesaba çocukların resminin atılmasını istiyormuş.Merak ediyorlarmış neler yapıldığını.
Son zamanlar çocuklara yönelik korkunç pedofili olaylarından sonra diken üstünde olduğum doğru da
Bu kadarı da fazla değil mi?
Çocuğun yüzü bile apaçık belli adres belli
Siz izin verirmiydiniz bu resim olayına?
Abartıyor muyum ben?

Bu kadar keskin sınırları olan anneler çocuklarını grup etkinliklerine katmıyorlar mı?
Merak ediyorum grup fotoğrafları velilere çoğaltılıp verilir.
Ordan kendi çocuğunuzu kestirip öyle mi dağıtılmasına izin veriyorsunuz?
Pedofili belki diğer velilerin evinde yani bilemeyiz..

eskiden olsa abartıyorsun derdim ama hayır abartmıyorsun. o pedofililerin kreş anaokulu sayfalarında gezindigini tahmin ediyorum. etraf kötü. Allah onları kahretsin
pedofili olsam bende anaokulu sayfası bakarım zaten
nerden bulacaklar çocuğu
zaten şu pizzagate olayını da bir türlü unutamıyorum

merhaba
Anasıfında bu sene
Okul yönetimi bilgim ve iznim olmadan kızımın sınıf etkinliklerinde çekilmiş fotoğraflarını kendi web sitesinde ve sosyal medya hesabında kullanmış.
Web sitesindekileri hemen kaldırdılar ancak sosyal medya hesabındakiler silinmedi.
Kendisi bunlar kalsın bundan sonra yüklemeyelim gibi abuk subuk bir öneride bulundu.
Şaşırmış gibide bir tavrı vardı.Veliler özellikle o hesaba çocukların resminin atılmasını istiyormuş.Merak ediyorlarmış neler yapıldığını.
Son zamanlar çocuklara yönelik korkunç pedofili olaylarından sonra diken üstünde olduğum doğru da
Abartıyor muyum ben?
Zaten yasak .İzniniz olmadan asla paylasamazlar.ve çok haklısınız.

Siz hiç çocuğunuzun fotoğrafını koymuyor musunuz sosyal medyaya. Instagramda herkes koyuyor çocuğunuz orada çıplak ya da bikinili falan değil ki nasıl kullanacaklar adres belli olsa ne olur o kadar güvenlik açığı varsa okulda çevreden biri de bişey yapabilir Allah korusun netten görmesine gerek yok o öğretmenler zaten ayrılmuyır başlarından bende neler yapıyorlar görmek isterdim

Abartmıyorsunuz. Kesinlikle okul yönetimi resim koyarken velilerin iznini almak zorundadır. Bu konuda bakanlığın bile yazısı var. Öğretmen öğrencilerin resmini kendi şahsi face adresinde bile yayınlayamaz izin olmadan. Okul yönetimine bunun suç olduğunu söyleyin ve talebinizde ısrarcı olun. Çocuk özenir sayfalarda yayınlansın ister ama dünya o kadar güzel bir yer degil maalesef.

pedofili olsam bende anaokulu sayfası bakarım zaten
nerden bulacaklar çocuğu
zaten şu pizzagate olayını da bir türlü unutamıyorum
ayy o olayı hatırlatma. kabus gibi. direk itlaf edilmesi gereken insanlar bunlar. sapıklar. caniler. ve işin kötü tarafı normal halktan değiller

merhaba
Anasıfında bu sene
Abartıyor muyum ben?

normalde bu paylaşımlar için, okulla sözleşme aşamasında, izin talebi imzalatmaları gerekiyor size, yapmadılar mı?
sosyal medya hesabı kapalı grup mu? herkese açık grup mu?

Siz hiç çocuğunuzun fotoğrafını koymuyor musunuz sosyal medyaya. Instagramda herkes koyuyor çocuğunuz orada çıplak ya da bikinili falan değil ki nasıl kullanacaklar adres belli olsa ne olur o kadar güvenlik açığı varsa okulda çevreden biri de bişey yapabilir Allah korusun netten görmesine gerek yok o öğretmenler zaten ayrılmuyır başlarından bende neler yapıyorlar görmek isterdim
ben kullanmam sosyal medya
kullansamda çocuğumun resmini koymam

Bu konuda o kadar çok farklı fikir var ki.
Çalıştığım kurumda anaokulu bölümü velilerimize sosyal medyada, çocukların fotoğraflarını paylaşmak yerine yıl sonunda usb yüklemesi yaparak kendilerine yollamayı teklif ettik son olaylardan sonra. Beklenmedik şekilde çok tepki aldık. Çocukların günlük olarak yaptıklarını ordan takip ettiklerini; çocuklarıyla fotoğraflardan yola çıkarak sohbet ettiklerini söylediler.
Fakat siz bunu istemiyorsanız resimlerini tabi ki paylaşmasınlar.

Takip ettigim bir cocuk oyun evi sayfasi var. Herrr cocugun fotosunu paylasiyorlar istisnasiz her gun. Neden? Reklam yaparsiniz da saatlerce video ceker misiniz? Veya her cocugun aktivitesini fotograflar misiniz? Bana anlamsiz geliyor. Bu sebeple oraya asla vermem cocugumu mesela.
Ben pedofiliden cok cocuklarin izinsiz fotograflarinin konmasini kisilik haklarina saldiri olarak goruyorum. O cocuga sorulmadi sonucta koyalim mi diye. Kendim sosyal medyamda paylasmiyorsam elalemin okulu neden paylassin? Manasiz. Bir de her gun her cocugun aktivitesi. Bir degil iki degil. Veliler gormek istiyorsa sadece velilere acik grup olusturup orada paylassinlar bari

normalde bu paylaşımlar için, okulla sözleşme aşamasında, izin talebi imzalatmaları gerekiyor size, yapmadılar mı?
sosyal medya hesabı kapalı grup mu? herkese açık grup mu?
grup herkese açık
izin dilekçesi göndermişlerdi ama ben imzalamadım
bu hesaba yüklenen resimlerde zaten dilekçe gönderiminden önce yüklenmiş

Bu konuda o kadar çok farklı fikir var ki.
Çalıştığım kurumda anaokulu bölümü velilerimize sosyal medyada, çocukların fotoğraflarını paylaşmak yerine yıl sonunda usb yüklemesi yaparak kendilerine yollamayı teklif ettik son olaylardan sonra. Beklenmedik şekilde çok tepki aldık. Çocukların günlük olarak yaptıklarını ordan takip ettiklerini; çocuklarıyla fotoğraflardan yola çıkarak sohbet ettiklerini söylediler.
Fakat siz bunu istemiyorsanız resimlerini tabi ki paylaşmasınlar.
öyle bir okul lazım işte bana :)

Back
X