yazamamışımNeydi o olay?
duymadıysanız hiç araştırmayın
öyle mide bulandırıcı bir vahşetti
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yazamamışımNeydi o olay?
işte onların o reklamı sadece isteyen velilerle yapması gerekmez miReklam yapıyorlar.
Görüntüdeki çocuğun pozu önemli.
Makyaj mı yapmışlar, kadın gibi giydirip süslemişler mi?
Olduğundan farklı göstermişlerse tepki veririm ama öyle değilse kasmazdım.
merhaba
Kızlar 5 yaşında bir prensesim var.
Anasıfında bu sene
Okul yönetimi bilgim ve iznim olmadan kızımın sınıf etkinliklerinde çekilmiş fotoğraflarını kendi web sitesinde ve sosyal medya hesabında kullanmış.
Öğrenir öğrenmez resimleri kaldırmalarını istedim.
Web sitesindekileri hemen kaldırdılar ancak sosyal medya hesabındakiler silinmedi.
Bugün okul müdüresiyle görüştüm.
Kendisi bunlar kalsın bundan sonra yüklemeyelim gibi abuk subuk bir öneride bulundu.
Şaşırmış gibide bir tavrı vardı.Veliler özellikle o hesaba çocukların resminin atılmasını istiyormuş.Merak ediyorlarmış neler yapıldığını.
Son zamanlar çocuklara yönelik korkunç pedofili olaylarından sonra diken üstünde olduğum doğru da
Bu kadarı da fazla değil mi?
Çocuğun yüzü bile apaçık belli adres belli
Siz izin verirmiydiniz bu resim olayına?
Abartıyor muyum ben?
Zaten yasak .İzniniz olmadan asla paylasamazlar.ve çok haklısınız.
Abartmıyorsunuz. Kesinlikle okul yönetimi resim koyarken velilerin iznini almak zorundadır. Bu konuda bakanlığın bile yazısı var. Öğretmen öğrencilerin resmini kendi şahsi face adresinde bile yayınlayamaz izin olmadan. Okul yönetimine bunun suç olduğunu söyleyin ve talebinizde ısrarcı olun. Çocuk özenir sayfalarda yayınlansın ister ama dünya o kadar güzel bir yer degil maalesef.
normalde bu paylaşımlar için, okulla sözleşme aşamasında, izin talebi imzalatmaları gerekiyor size, yapmadılar mı?
sosyal medya hesabı kapalı grup mu? herkese açık grup mu?
Okulun resmi sitesinde yasak degil diye biliyorum, sosyal medya hesaplarında paylaşmak yasak diye yazı geldi sanırım benim okulumda sadece resmi sitemizde resim var. Ben kendi whatsaap grubunda emojilerle kapatarak gonderiyorduk sadece yapilan etkinlikleri gorsun veliler diye hepsi itiraz etti velilerim hatıra kalsın istiyoruz diye.Takip ettigim bir cocuk oyun evi sayfasi var. Herrr cocugun fotosunu paylasiyorlar istisnasiz her gun. Neden? Reklam yaparsiniz da saatlerce video ceker misiniz? Veya her cocugun aktivitesini fotograflar misiniz? Bana anlamsiz geliyor. Bu sebeple oraya asla vermem cocugumu mesela.
Ben pedofiliden cok cocuklarin izinsiz fotograflarinin konmasini kisilik haklarina saldiri olarak goruyorum. O cocuga sorulmadi sonucta koyalim mi diye. Kendim sosyal medyamda paylasmiyorsam elalemin okulu neden paylassin? Manasiz. Bir de her gun her cocugun aktivitesi. Bir degil iki degil. Veliler gormek istiyorsa sadece velilere acik grup olusturup orada paylassinlar bari
Ben sosyal medyayi gereksiz buluyorum. Gercekten yasak olmali. Kim bakiyor belli degil,disariya da acik grup. Sadece takiptekiler de degil herkes goruyor.Okulun resmi sitesine hadi lafim yok :)Okulun resmi sitesinde yasak degil diye biliyorum, sosyal medya hesaplarında paylaşmak yasak diye yazı geldi sanırım benim okulumda sadece resmi sitemizde resim var. Ben kendi whatsaap grubunda emojilerle kapatarak gonderiyorduk sadece yapilan etkinlikleri gorsun veliler diye hepsi itiraz etti velilerim hatıra kalsın istiyoruz diye.
Bana kalsa whatsapp vs. Hepsi gereksizde veliler merak ediyor icleri rahatlasın cocuklarinin neler ogrendikleri hakkinda fikir edinsinler diye paylasiyorum.Ben sosyal medyayi gereksiz buluyorum. Gercekten yasak olmali. Kim bakiyor belli degil,disariya da acik grup. Sadece takiptekiler de degil herkes goruyor.Okulun resmi sitesine hadi lafim yok :)
Ben sosyal medyayi gereksiz buluyorum. Gercekten yasak olmali. Kim bakiyor belli degil,disariya da acik grup. Sadece takiptekiler de degil herkes goruyor.Okulun resmi sitesine hadi lafim yok :)
kalabalık çekimler bir nebze daha kabul edilebilirBizim okulun ilk gunu izin kagidi imzalattilar.Gezilere tiyatroya gittiklerinde resim paylasiliyor ve evet merak edip gormek istiyorum.Tek cekim nadirdir genelde kalabalik veya 3lu 4li cekiliyor.
Aslinda cektikleri pozlara ve paylasim sikligina gore sekillendi benim izin verme olayi.Kayittan once uzun sure okulu takip ettim
merhaba
Kızlar 5 yaşında bir prensesim var.
Anasıfında bu sene
Okul yönetimi bilgim ve iznim olmadan kızımın sınıf etkinliklerinde çekilmiş fotoğraflarını kendi web sitesinde ve sosyal medya hesabında kullanmış.
Öğrenir öğrenmez resimleri kaldırmalarını istedim.
Web sitesindekileri hemen kaldırdılar ancak sosyal medya hesabındakiler silinmedi.
Bugün okul müdüresiyle görüştüm.
Kendisi bunlar kalsın bundan sonra yüklemeyelim gibi abuk subuk bir öneride bulundu.
Şaşırmış gibide bir tavrı vardı.Veliler özellikle o hesaba çocukların resminin atılmasını istiyormuş.Merak ediyorlarmış neler yapıldığını.
Son zamanlar çocuklara yönelik korkunç pedofili olaylarından sonra diken üstünde olduğum doğru da
Bu kadarı da fazla değil mi?
Çocuğun yüzü bile apaçık belli adres belli
Siz izin verirmiydiniz bu resim olayına?
Abartıyor muyum ben?
Bir uyuz pembe kuleleri varÇok paylaşım yapılıyorsa haklısın da, bak oğlumun bu yıl 2 fotosu mu ne paylaşıldı sadece. Ben izin verdim böyle az olduğu için, hatta keşke daha fazla olsa diye düşünüyorum.
Hergün paylaşılsa hoşlanmam elbette.
sizin gibi eğitimcilerin çoğalması için neler vermezdimGeçen yıl MEB tüm okullara "eğitim kurumlarında sosyal medya kullanma yasağı" adı altında resmi yazı gönderdi ve bu genelgede yayımlandı.
Bende bir anaokulunda okul müdürüyüm, öğrencileri kullanarak reklam yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum, zira çalıştığım yıllar içerisinde çocukların 1 saat etkinlik yapıp geriye kalan saatlerde bütün gün boş vakit geçirdiklerine tanık olmuşumdur. Bu 1 saatte yapılan etkinlikleri fotoğraflayınca dışardan gören kişiler gerçekten birşeyler yaptıklarını sanıyorlar. Çocuklara değer vererek,sevgi,saygı çerçevesinde mesleğini icra eden eğitim kurumlarının zaten öyle ikide bir fotoğraf paylaşıp reklam yapmaya ihtiyacı yoktur.
daha beterini yaşadım anaokulunda geçen sene hatta buraya konu açmıştım.müdür öğretmenin tarafını tuttu.öğretmen 2 donemde kızıma eleştırı dolu karne verdi umursamadım canı cehenneme dedim.şu an 1. sınıfta kızım süper bir öğretmeni var ve çok başarılı dersleri.herkes öğretmen olmamalı diyorum ve susuyorumkalabalık çekimler bir nebze daha kabul edilebilir
ama tekli çekimde çok
elinde yaptığı etkinlik tekli resmi var mesela
hatta bir proje de bir haftanın sonunda başarı belgesi verilmişti
adı soyadı yazıyor kızımın elinde resim çekilmiş tek
ayy yok ya
hiç benlik değil
uyuyamam da ben şimdi
bizim anaokulu öğretmeni benden habersiz bır velinin amcasını sınıfa alıp kızıma elini dolayıp fotoğraf cekmeyı oğretıyor diye açıklama yapmıştı birde sınıf whatsabında gorduk babasıyla.bana ızınlıydı o gun hemen okula gıttık sert dılle sınıftan kızı aldık şikayet falan etmedik.ama öğretmen savunma yazdırmış o amcaya ve bize tavır aldı diğer velilerden bazıları da bana tavır aldı.o amca benim de habersiz 7 8 tek resmımı çekmiş öğretmenler gününde ve ızınsız sınıf whatsabına atmış.kızınca da suçlu oldum.bazı kadın veliler arkadaşlıktan çıkardı beni .tam bir mobbıng yaşadım .annem de amekli oğretmen kendim de 3 yıl öğretmenlik yaptım suç olduğunu bilıyorum ama gel de bu cahillere anlatGeçen yıl MEB tüm okullara "eğitim kurumlarında sosyal medya kullanma yasağı" adı altında resmi yazı gönderdi ve bu genelgede yayımlandı.
Bende bir anaokulunda okul müdürüyüm, öğrencileri kullanarak reklam yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum, zira çalıştığım yıllar içerisinde çocukların 1 saat etkinlik yapıp geriye kalan saatlerde bütün gün boş vakit geçirdiklerine tanık olmuşumdur. Bu 1 saatte yapılan etkinlikleri fotoğraflayınca dışardan gören kişiler gerçekten birşeyler yaptıklarını sanıyorlar. Çocuklara değer vererek,sevgi,saygı çerçevesinde mesleğini icra eden eğitim kurumlarının zaten öyle ikide bir fotoğraf paylaşıp reklam yapmaya ihtiyacı yoktur.