Anaokulu ve sosyal medya

Ben websitesi ve okulun kendi sosyal medya hesabı için izin verirdim. Ama şu var, bu tür şeyler için bilgi ve izin imzası vermek gerekir diye düşünüyorum. Okul kaydı esnasında.

Benim en sinir olduğum şey de şu, sadece okul sayfası değil, oradaki çalışanlar da çocuklarınızı kendi kişisel sayfalarında yayınlıyorlar. Benim arkadaş listemde bir sürü anaokulu öğretmeni var. Hepsinin de sayfası çocuklarla çekilmiş fotolarla dolu okulda. Daha şirin görülsün, beğeni alınsın diye çocukları kullanıyorlar. Bence etik dışı olan bu. Veli olsam ve böyle bir şey yakalasam fena olurdu.

Ben yenidoğan hemşiresiyim mesela, bir sürü bebekle iç içeyim. İş yerinde bebekleri kucağımda az uyutmuyorum. Bunları çekip koyabilir miyim sayfama? Hayır, yasa dışı ve etik dışı. Aynı şey işte.

bizim anaokulu öğretmeni benden habersiz bır velinin amcasını sınıfa alıp kızıma elini dolayıp fotoğraf cekmeyı oğretıyor diye açıklama yapmıştı birde sınıf whatsabında gorduk babasıyla.bana ızınlıydı o gun hemen okula gıttık sert dılle sınıftan kızı aldık şikayet falan etmedik.ama öğretmen savunma yazdırmış o amcaya ve bize tavır aldı diğer velilerden bazıları da bana tavır aldı.o amca benim de habersiz 7 8 tek resmımı çekmiş öğretmenler gününde ve ızınsız sınıf whatsabına atmış.kızınca da suçlu oldum.bazı kadın veliler arkadaşlıktan çıkardı beni .tam bir mobbıng yaşadım .annem de amekli oğretmen kendim de 3 yıl öğretmenlik yaptım suç olduğunu bilıyorum ama gel de bu cahillere anlat
o profesyonel fotoğrafçımıymış ki?

Ben izin verirdim, hatta hoşuma gider kendi sayfamda bile paylaşırdim
Ama sizin hassasiyetinizi de anlıyorum. Ne olursa olsun karariniza saygı duymak zorundalar. Ablamın çocuğu, bir tanecik öz yeğenim bir yaşına gelecek, bir resmini bile paylasmadim mesela,annesi istemiyor diye .
Resmi de kaldırırlar eminim bir sonraki uyarinizda

o profesyonel fotoğrafçımıymış ki?
yok amatör yani asıl mesleği değil.ayrıca o gun yerli malı günüydü.resımlere kıznca kılıf uydurdular yok fotoğraf çekmeyı oğretıyormuş dıye.o amca kızımla kendının resmını de facebookuna koymuş bır de ızınsız tam skandaldı.

işte onların o reklamı sadece isteyen velilerle yapması gerekmez mi
banane okulun reklamından
benim kız artiz değil manken değil
tamam çok güzel acayip fotojenik ama :)
:) Maşallah güzelliğe.
Allah bağışlasın ve esirgesin tüm pisliklerden.
Siz madem bu kadar tedirgin oluyorsunuz , haksızsınız asla diyemem, kimsenin tepkisine bakmayın, diretin fikrinizde.

merhaba
Kızlar 5 yaşında bir prensesim var.
Anasıfında bu sene
Okul yönetimi bilgim ve iznim olmadan kızımın sınıf etkinliklerinde çekilmiş fotoğraflarını kendi web sitesinde ve sosyal medya hesabında kullanmış.
Öğrenir öğrenmez resimleri kaldırmalarını istedim.
Web sitesindekileri hemen kaldırdılar ancak sosyal medya hesabındakiler silinmedi.
Bugün okul müdüresiyle görüştüm.
Kendisi bunlar kalsın bundan sonra yüklemeyelim gibi abuk subuk bir öneride bulundu.
Şaşırmış gibide bir tavrı vardı.Veliler özellikle o hesaba çocukların resminin atılmasını istiyormuş.Merak ediyorlarmış neler yapıldığını.
Son zamanlar çocuklara yönelik korkunç pedofili olaylarından sonra diken üstünde olduğum doğru da
Bu kadarı da fazla değil mi?
Çocuğun yüzü bile apaçık belli adres belli
Siz izin verirmiydiniz bu resim olayına?
Abartıyor muyum ben?
Pardon da çocuğunuz ne yaparken resim çekildi de pedofili olacak? Kadın gibi mi giydirildi, ne oldu.
Abartıyorsunuz ama duyarlı ve dikkatli olmamız iyi birşey

yok amatör yani asıl mesleği değil.ayrıca o gun yerli malı günüydü.resımlere kıznca kılıf uydurdular yok fotoğraf çekmeyı oğretıyormuş dıye.o amca kızımla kendının resmını de facebookuna koymuş bır de ızınsız tam skandaldı.
:KK35:

kalabalık çekimler bir nebze daha kabul edilebilir
ama tekli çekimde çok
elinde yaptığı etkinlik tekli resmi var mesela
hatta bir proje de bir haftanın sonunda başarı belgesi verilmişti
adı soyadı yazıyor kızımın elinde resim çekilmiş tek
ayy yok ya
hiç benlik değil
uyuyamam da ben şimdi
Bir de tc yi yazsalarmış, o resmî sildirin bence o olmamış

bizde sene başında imzalı izin istediler, bende çocuklara sorarak onay verdim.. evet zaman çok kötü ama okulun kapalı grubunda bir sakıncası yok bence..

Bizim okulunda resim paylaşılan sitede sayfası var ama çocukların yüzleri gösterilmiyor.yandan usten cekimler yada tildiz koyularak yapiliyor.ama sınıf grubunda öğretmen paylaşılıyor izinle.

Malesef öyle bir dünyada yasıyoruz ki bir çok tehlike hiç umulmayan yerlerden geliyor.haklisiniz yanı haberli olmalı bu tarz seyler

okul başlarken imzalı izninizi istemediler mi bu konuda?
ama pedofil falan abartmışsınız.
facedeki okul grupları kapalı zaten.

pedofili olacak derken
kadın gibi giydirilip makyaj yapılan çocuklar mı pedofili kurbanı oluyor?
Diyorsunuz ki etkinlik yaparken resmî çekilmiş ne etkinliği yapıldı diyorum, çocuğun istismar edilmesi için herhangi birşey olmasına gerek yok, hiç resmini çekmeseniz bile parkta oynarken dahi başına gelebilir. Ayrıca bu pislikler sosyal medyadan ziyade parkları, sokakları mesken ediniyorlar. Yabancı değil yakın olan insanlardan çıkıyorlar. Çocuk istismarı ile ilgili istatistiklere bakarsanız ne yazık ki böyle.
Çocuğun kimliğini açık bir şekilde deşifre etmedikçe, çocuğu çocukluktan çıkarıp saçma sapan kılıklara. Olaylara, durumlara bütündürmedikçe ben sorun görmüyorum, abartıyor muyum sorunuzun cevabını verdim. Onun dışında çocuğun her zaman takip edilmesi gerekiyor o ayrı birşey. Okul yönetiminin de duyarlı olması lazım.

Back
X