Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası anaokulu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Nartanesi46

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2017
29
8
6
37
mrb arkadaşlar benim oğlum 3.5 yaşında. bu sene anaokuluna başlıcak. tuvaletimizi bırakalı 1 ay oldu yanlız tam konuşumadığı için anne kaka diye söylüyor. bazende kaçırıyor. yani ordada kaçırırsa nasıl olacak diye düşünorum. bide mesela haberlerde görüyoruz okulda kötü muamele görürse söyleyemezse hiç gitmez. bide kayıt yaptırmaya gittiğimizde acaba açıkca konuşmalımıyım?
 
Merhaba,
Bence sorun etmeyin eğer araştırıp düzgün bir kreş bulursanız orada yardımcı oluyorlar. Çocugunuzun durumunu açık açık anlatın ki kurumdakiler bilsin. Sonuçta bütün gün onlar ilgilenecek çocugunuzla. Sadece kreş araştırırken dikkatli olun, iyi gözlemleyin. Hemen tam günle başlamasın mesela. Adaptasyon sürecini nasıl tamamlıyorsunuz diye sorun mutlaka. Sakın "ağlasa da bırakın gidin" derlerse bunu yapmayın. Önce 2 saatle başlayın, siz de orada olun ama yanında değil. Size istediğinde ulaşabileceğini bilsin. yavaş yavaş arttırın orada kaldığı saati. Bir anda tam gün sizden ayrılması travma yaratabilir çünkü. Daha sonra anlatın ona gideceğinizi ama onu almaya geleceğinizi. Bir de okulu sevdirecek şeyler anlatın evde ona. kreşleri gezerken de yanınızda götürün ki gorsün okulları. Çok fazla oldu yazdıklarım ama ben şu anda tırım tırım kreş arayan bir anne olarak özellikle bunlara dikkat ediyorum.
 
Back