Anaokuluna başladı huyu değişti

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
3 yaşındaki oğlum 1 aydır anaokuluna gidiyor ama çok huy değiştirdi.Önceleri sakin olan oğlum,okula başlamasıyla beraber çok sinirli,agresif ve hırçın bir çocuk oldu.En ufak birşeyde ağlıyor,bağırıyor,tükürüyor,vuruyor...Aptal salak gibi kelimeler kullanıyor.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Ayrıca çok şımarık hareketleride var.Sizde de böyle oldumu?Ayrıca uykusuz geliyor çoğu zaman onun verdiği huysuzlukta oluyor.Bir aydır zayıfladı.Okula göndermeye devam etmekte kararsızım.Oğlumun psikolojisi bozulmuş gibi geliyor üzülüyorum bu duruma..

canım bence zorlama ve şımarıklık olarak düşünme, çocuğuna, onun hislerine güven, 3 yaşında bi çocuk kendini bi yetişkin gibi ifade edemez, tabii ki böyle ifade edecek
tam günse yarım güne çevirip dene, hatta başka okulu dene, okul müdürünü iyi gözlemle, anaokulları müdür çok önemli

anaokulu çocuk gelişimi için çok önemlidir baska okul deneyin ama birazda disiplini elden bırakmayın derim....

öğretmeniyle görüşmelisin normal gelmiyorsa çocuğun okulda bir terslik yaşıyor olabilir

ben çocuk gelişimciyim, bu değişim hiç normal değil. Okul değişikliği mümkün değilse acilen öğretmen değişikliği öneririm. Özel okul mu devlet okulu mu? Öğretmen ne mezunu? Diğer veliler de aynı şeylerden şikayetçi mi :26:

yeni girdiği ortamın gerginliği, alışma dönemi diye düşünüyorum ben. ilk zamanlarda çocuklar anneden ayrılmak istemediği için bu tür şeylere başvurabiliyor ailenin ilgisini çekmek adına. ama okulda da sorun yaşıyor olabilir öğretmeniyle mutlaka görüşün bu değişiklikleri. çocuğunuzun davranışlarını mutlaka gözlemlemiştir öğretmen. eğer öğretmenden kaynaklanan bir durum yoksa işbirliğiyle çözersiniz durumu

Kucuk yastada yaptim stajimi
36 ayliklar icin 1 ay alisma suresi olarak veriliyordu
Eger hala bu sekilde devam ediyorsa baska ogretmen deneyin

Bir ogrencim 34 aylik falandi annesi biraktigindan gelene kadar agliyordu arkadaslarini isiriyordu falan ama 2 ayin sonunda inanilmaz degisti. Annesi geldiginde yanimizdan gitmek bile istemedi. Bende henuz yeni ortama alisma surecinde biraz daha sabir bence

çok ilginç ama çocuğunu anaokuluna yazdıran iki kuzenim de aynı dertten muzdarip..
birinin kızı gayet uslu sakin bi kızdı şimdi çok şımarık bişi olmuş..
diğerinin oğlu da aynı dediğiniz gibi hırçınlaşmış alsam mı diye düşünüyodu..

Bunun bir çok nedeni olabilir, öğretmenden kaynaklı bir sorun mutlaka öğretmen değiştirin demek çok doğru olmaz. Örneğin çocuğunuz okula gidip sizden ayrı kaldığı için sizi suçluyor olabilir, ya da sınıftaki popüler bir çocuğu kendine örnek almıştır, bu çocuk şu an sizin çocuğunuzun davrandığı gibi davranıyor olabilir. Bu durumda yapacağınız en doğru şey önce öğretmeni ile, sonra rehber öğretmen ile durum hakkında görüşmek. Elbetteki öğretmeni hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmanızda önemli. Zira özel okullar vitrini güzel tutup öğretmenin eğitimli olması konusunda taviz vererebiliyor maalesef. Neticede ticari kurum dikkatli olmakta fayda var bence...

Ayrıca devir anne terliğini yiyip uslanma devri değil miniklerimizin yaşına özel sendromları var maalesef:) Çocuğunuz anaokulu ile alakasız 3 yaş sendromu yaşıyor olabilir. Ki zaten bahsettiğiniz sorunlar 3 yaş sendromu ile benzerlik gösteriyor.Anne baba ile inatlaşma, benliğini ispat çabaları, öfke nöbetleri vs... Bu konuda araştırma yapmanızda faydalı olacaktır

okuldaki bir arkadaşından etkileniyor olabilir,arkadaşlarıyla ilişkilerini gözlemleme şansınız varsa gözlemleyin farkettirmeden, öğretmeniyle de görüşmelisiniz bence

evden farklı bi ortama geçiş var tabiki değişicek zamanla oturur davranışları okul terbiye verir fakat kullandığı kelimeleri kesin başkasından duymuştur demekki öğretmeni çok müdahale etmiyo kötü konuşanlara..bence okul müdürüne anlat sokak çocuğu gibi konuşulduğunu bilsin okulunda

Okulada gidip gözlemleme şansım olmuyor çalıştığım için.sabahları eşim bırakıyor akşamüstü yine eşim alıyor.Ben hergün gitsem zaten daha dikkatli olurum gözlemlerim.Öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum.Sebebini nasıl bulucam bilmiyorum.Öğretmeni çok tatlı güleryüzlü bir bayan.Zaten şu an yaz okulu olduğu için eylül döneminde öğretmeni değişecek.10 gün daha gidecek sonra okul bitiyor.Devlete bağlı anaokuluna gidiyor.

Kışın okula göndermesem diye düşündüm ama haftasonu 2 günde bile evde canı sıkılıyor.Tüm kış evde ne yapacak ne öğrenecek.Okula gidiyor bu seferde kendi kendine yiyebildiği kadar ne yiyor bilmiyorum zayıfladığı farkediliyor.Uykuda en fazla 1,5 saat uyuyorlar yetmiyor.Evde 2,5-3 saat uyuyordu.Düzeni değiştiği içinmi böyle yapıyor bilmiyorum.Anaokulu iyi gelir diyordum ama bizde ters etki yaptı.

evde farkli ortama gecince cocuklar huysuzlukyapar canim
ilk benim kizim basladiginda sakin sesiz melek kiz gitti yerine bir cadi gelmisti allahim bu ney diyordum
sonra anladimki ana okul cocuklari hayata hazirliyor hem öyle nazli sesiz olsaydi simdi cok ezilirdi
benle bile yarim saat tartisip kendi hakkini koruyor simdi 9 yasinda iyikide ana okuluna yolamisim
cokkkkk faydasi olduuuuu

Büyük ihtimalle o kotu sozlerı okuldakı bazı cocuklardan duydugu ıcın kullanıyor. (benım oglumda daha kotusunu soylemıstı bıze evde)
ıkaz ettım oglumu guzel bır dılle. ve şu arkadaşım soyledı annecım dedı. bende ogretmenıne uyarıda bulundum. lutfen cocugun ailesını uyarın dedım.
cocuk zaten normal degıl cok hıperaktıfmış ve pedagog a gıdıyorlarmıs. cocuk o netıcede kotu bırsey oldugunun farkında olsa soylemez ama aıle kesınlıkle kabahatlı.
ogremenı de tekrar uyarıda bulundu aileye. uyku duzenı ise; cocuklar okulda aynı oda ıcerısınde uyudukları ıcın erken uyanan cocuklar genelde uyuyan cocukları uyandururlar dıye dusunuyorum. ama zamanla alısacaktır.

bence alışma sürecinde normal. ben yaklaşık 2 hafta önce kızımı öncesinden alışık olduu anneannesine bırakıp işe başladım, kızım 20 aylık bu arada. 1 hafta zorlandı(sürenn kısa olma sebebi evden ayrılmaması ve anneannesiyle olmasıydı bence) 1 hafta hergün ağladı, kafasına vurdu, bana vurdu, bana küstü(sanırım onu terkettiğimi düşünüp bana kızdı bebeğim benm,kıyamıyorum),babaya düşkünleşti,uyurken mızırdandı vs... ama geçen hafta sanki daha iyi geldi bana, bugün nasıl bakalım. haftann ilk günü zorlamamıştır inşallah...

arkadaşlar oğlum bayram tatilinde hastalandı ve tatilin ardından 2 gündür okula gitmedi.Önceleri gelemeyeceği zamanlar telefon açıp durumu bildiriyordum ama bu sefer özellikle haber vermedim bakalım öğretmeni merak edip arayacakmı diye.Ama 2 gündür ne arayan var ne soran.Aklıma takıldı ve şaşırdım açıkçası.Normalde aramaları gerekmiyormu bu kadar ilgisiz olamazlar diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…