• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anaokunda wcde kapali kalmak

nemli olan evet ruh hali ama baska durumlarda olabilidi cocuk panikle herseyi yapabilirdi .basina dada da kotu seyler geleblirdi anlatamiyorum galiba sizin cocugunuz kalsa demekki iyi olmus cesur olmayi ogreniceksin.tuvalette kapali kalabilirsin lavabo dusebilir falan diceksiniz sasdim gercekten

Sen ısrarla yanlış anlıyorsun ki. Kimse ihmale olur böyle şeyler amaaaaan takma demiyor sadece bu kadar evhamli davranmanıza kiziyor insanlar.

Hayat çok ama çok zor sevdiklerimizin başına istemediğimiz kötü olaylar gelebilir, psikolojisi hemencecik bozulacak çocuklar değil de hayattaki zorluklarla mücadele edebilcek çocuklar yetiştirmek daha doğru olmaz mı?

Kilitli kaldı diye kekeme kalan çocuklar.. Bunlar çok acı, el bebek gül bebek değil de biraz güçlü olsunlar işte, siz de sinirle hareket etmeyin mutlaka ögretmeni de her kim görevliyse hepsini uyarın konuşun tavrınızı belli edin dedik

Ben de biliyorum lavaboda üzerine lavabo düşüp rahmetli olan yavrucagı

Kimse bunlara aman normal demedi
Herkes tavrınızdaki aşırılığı eleştirdi sadece:KK64:

Sen ısrarla yanlış anlıyorsun ki. Kimse ihmale olur böyle şeyler amaaaaan takma demiyor sadece bu kadar evhamli davranmanıza kiziyor insanlar.

Hayat çok ama çok zor sevdiklerimizin başına istemediğimiz kötü olaylar gelebilir, psikolojisi hemencecik bozulacak çocuklar değil de hayattaki zorluklarla mücadele edebilcek çocuklar yetiştirmek daha doğru olmaz mı?

Kilitli kaldı diye kekeme kalan çocuklar.. Bunlar çok acı, el bebek gül bebek değil de biraz güçlü olsunlar işte, siz de sinirle hareket etmeyin mutlaka ögretmeni de her kim görevliyse hepsini uyarın konuşun tavrınızı belli edin dedik

Ben de biliyorum lavaboda üzerine lavabo düşüp rahmetli olan yavrucagı

Kimse bunlara aman normal demedi
Herkes tavrınızdaki aşırılığı eleştirdi sadece:KK64:
bende zaten sinirle gitmemek icin buraya konu actim rahatlamak ve fikir almak icin.sagolun ama ben cocuk ve ihmal soz konusuysa gorevler yerine getirilmiyorsa dayanamuyorum.

Çok küçük daha çok korkmuştur yavrum :( bence kesinlikle gidin yarın bir konuşun adeta ihmaller zinciri var.

aynısı anaokuluna giderken başıma geldi:) o yüzden kızınızı çok iyi anlıyorum. neler hissettiğini söyleyeyim. başta paniğe kapılıp biraz korktu. ağladı kapıya vurdu falan.. sonra amaan napıyorum ben, nasıl olsa birilerinin tuvaleti gelecek ve buraya uğrayacak, beni de o zaman çıkaracaklar diye düşünüp rahatladı :) sonra canı sıkılıp kendi kendine oyun oynamaya başladı.. aynada dil çıkarmaca, fayansların üstünde seksek oynamaca falan.. derkeen bi baktı kapıda sesler.. ve kurtuluş :)
bu kadar.. abartacak olay çıkaracak bir şey yok, fakat öğretmenler bir uyarıyı kesinlikle hakediyor. benim ailem ne mi yaptı? hiçbir şey.. gülüp geçtiler.. iyi mi, değil..

bende zaten sinirle gitmemek icin buraya konu actim rahatlamak ve fikir almak icin.sagolun ama ben cocuk ve ihmal soz konusuysa gorevler yerine getirilmiyorsa dayanamuyorum.

Tabi sessiz kalınmayacak sert bir tavır sergilersiniz mutlaka

Bol bol dua edin Allah daha beterinden saklasın, psikolojisi bozulmaz annesi insaAllah, çok korkmuştur neticede ögretmeni gelmiş de halletmişler cıkarmışlar onu, bir daha olmaması dilegiyle, olursa da mutlaka bir süre sonra birilerinin farkedip ona yardımcı olacagını aşılayın mutlaka.

Ben de kucukken bir kere kaldiktan sonra artik sakince beklemeye basladim bi yerde kilitli kalinca mutlaka annem ya da birileri farkedip gelecek diye, işte cocuga bu aşılanmalı bunu anlatmaya calısıyoruz, burada annemin böyle olaylarda tavrı yönlendirici oldu benim için

aynısı anaokuluna giderken başıma geldi:) o yüzden kızınızı çok iyi anlıyorum. neler hissettiğini söyleyeyim. başta paniğe kapılıp biraz korktu. ağladı kapıya vurdu falan.. sonra amaan napıyorum ben, nasıl olsa birilerinin tuvaleti gelecek ve buraya uğrayacak, beni de o zaman çıkaracaklar diye düşünüp rahatladı :) sonra canı sıkılıp kendi kendine oyun oynamaya başladı.. aynada dil çıkarmaca, fayansların üstünde seksek oynamaca falan.. derkeen bi baktı kapıda sesler.. ve kurtuluş :)
bu kadar.. abartacak olay çıkaracak bir şey yok, fakat öğretmenler bir uyarıyı kesinlikle hakediyor. benim ailem ne mi yaptı? hiçbir şey.. gülüp geçtiler.. iyi mi, değil..
evet ben küçükken dahada farklıydı,37 yaşımdayım:)eti senin kemiği benim gibi..:KK51:
birde arkadaşların bazıları yazmış kimi çocuk daha hassas yapıda yeğenim var:nazar:maaşallah o kapıyıda kırabilirdi yani..gerçi 5 yaşında yapamazdı ama:)çok hassas değil örneğin..ama her çocuk aynı değil işte..

bende kendimi kizimin yerine koydum biz bile bu yasta asansirde kalsak bi yerde kilitli kalsak panik yapiyoruz ki 5 yasinda bi cocuk savunmasiz korkusu hissettim sadece ve ihmale sinir oldum yarin konusucam bakalim neden haber vermemisler bana ve neden tek gondermisler

icime iturdu kizlar ne yaomam lazim 5 yasinda kizim bu hadta ana okuluna basladi ve bugun ogrendiistki kizim wc de kapali kalmus ve aglamis sonradan ogrermen gelip cikarmis.simdi ben bu ogretmene yardimcisina ne desem haketmuyorlarmi siniden olcem.bana kuzim anlatti.ogretmen bana biyle birolay yasandigini soylemedi bile.yarin gidicem ne yapmaliyim saglikli dusunemiyorum ofkeliyim
Arkadasim ablamda anaokulunda calisiyor.birgun ziyaretine gitmistim.Tuvalete giren cocugun kapisinda stajer ogretmen bekliiyor o dikkatimi cekmisti.

Konu sahibi arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum. Benimde sizin kızınızdan 3 ay küçük ikiz kızlarım var...ikisinide ben yetiştirdim ama yapı olarak çok farklılar...bizdede tabiki şiddet vs yok ancak bazen sesimi yükseltirim, biri hiç tınlamaz diğerinin hemen gözleri dolar...şimdi benim o tınlamayan wc de kapalı kalsaydı ayyy çok eğlenceliymiş derdi diğerinin ise psikolojisi felaket etkilenirdi çünkü aşırı hassa bir çocuk,,,bu bizim yetiştirmemizden çok onların fıtratıyla alakalı...bizimde bugün anaokulunda ilk günümüzdü ben yanlarında 1 saat durdum sonra bıraktım onları...kızım eve gelir gelmez kendi anlattı tuvalete gitmiş çişini yapınca tuvalet kağıdıyla silmiş..bende buna sinirlendim daha ilk günden...yanlızmıydın kızım dedim yanında abla beklemiş ama yıkamamış ki ben ısrarla kendi hijyenlerini henüz sağlayamadıklarını ve mutlaka birinin yıkaması gerektiğini belirtmeme rağmen ilk gün böyle bişey olmuş....yarın gidince konuşucam bakalım ne olacak...bence sizde sakince yarın gidin sorun daha dikkatli olmalarını söyleyin bunlar o yaşta basite alınacak şeyler değil bence...

Cocugun kukusunu ogretmen mi yikayacak yok artik. :KK57: Cocugunuz ogrenmis artik ne guzel... :KK14:

Bu kadar abartmayın!

Siz bu kadar pimpirikli hassas olursanız cocugunuz cok PISIRIK olur haberiniz olsun.

Sanki cocugunuzun önünde cinayet işlenmiş de unutamayacak bunu.

Ben de çok kaldım tuvalette iki aglayıp bagırıp kurtulduk işte.

Allah beterinden korusun bol bol dua edin kötü düşünüp, kötüyü çağırmayın, çocuğu da olumsuz etkilemeyin.

Olayı bir de sakince ôğretmenden dinleyip hassas olduğunuzu belirtin.
Her gün tv lerde neler neler duyuyoruz. Güzelce uyarın memnun kalmazsanız okul değiştirirsiniz.

Sakınan göze çöp batar unutmayın.

Ama sinirle hareket etmeyin.
Her şerrde bir hayır vardır.
Her ilgili bundan bir ders cıkarsın.

ben de anaokulundayken kalmıştım tuvalette, ama tuvalette kaldım diye büyük bir yara açılmadı yani. ilkokulda falan da başıma illa ki gelmiştir. bu kadar büyütülecek bir olay değil.

Aynen ben de kilitli kaldim. Hic de etkilenmedim. :KK64:Gayet siradan bir olay...

Söylemezler yada atlamış olabilirler...bende oglumdan duyardım hep...banada size gelenler gibi gelirdi...

Okula birgün uzay gòrselleri ve metaryaller içeren çadır kuruluyor...ögretmen ve
velinin iletisimini saglayan defter o gun gelmedi..ertesi gun bu çadır kuruluyor ve 5 tl için cocugum çadıra alınmıyor...benim haberim yok...çünkü defter okulda kalmış...
Cocugum tam uyucaz basladı aglamaya anlatıyor ayrıntısına kadar tabi...

Beni param olmadıgı icin almadılar ki uzayla ilgili alakalı bilincinde bir cocuk...

Sabah önce müdür ardından da genel müdürlüklerini ararsın aklıma agzıma gelen ne varsa gòzüm dönùvermişti...özürler özürler artık..müdürlükle 3 gün görüstük tatlıya bagladıydık sonunda...5 lira ya 5

Bak aklıma geldikçe bile sinirleniyorum.

Oo her para vermeyene cebinden verse ogretmen... ozel okul mu?

kim ne yazmış ne etmiş bilmiyorumda.
cocuklar tuvalette başı boş bırakılmamalılar.
tamam yardım etmesinler ama bence mutlaka gözlemlemek zorundalar.
devlet okuılları şöyle dursun orada personel için para istendiğinde veliler bunu vermek istemiyormuş başka sayfada okudumda. özel okullar başka bişey.

evet özel okuldu...zaten ben cocugumun yerine para versinler demiyorum ki ??? zaten vermesinler ben göze alıp özele para veriyorum 5 tl yimi vermicem allasenn...
Benim kızgınlıgım bana vaktinde haber verilmemesiydi...neyse geldi geçti.

Son düzenleme:
Ben de Anneyim ben de öğretmenim ama üzülerek söylüyorum tepkinizi abartılı buldum. Belki kızınız İlginizi çekmek için yada bileyim naz yapmak için öyle davranmıştır. Belki de olay toplamda üç beş saniye sürdü. Bir eğitimci olarak biraz daha anlayış lütfen. Hangi öğretmen ister ki küçük bir çocuğun psikolojisini bozmayı. Bu arada iki çocuğum var ve biri Anaokuluna gidiyor. Diğeri de üç yıl gitti.
valla ben şunu anladımki
öğretmenlerin bir vurdum duymazlığı var net.
yani ne olurs aolsun hep veli suclu, küçük hep abartmış
gerçekten
istediğiniz kadar anne olun, cocuklarınız anaokuluna gitmiş olsun. şuanda bu yazdığınız yorumu kesinlikle adil bulmuyorum.

çok abartılı tepkiniz, olabilir böyle şeyler altı üstü içerde kalmış çocukluğumuzda biz de böyle şeyler yaşadık da psikolojimiz bozulmadı yani.

her insanın kriz anlarında olaylara nasıl tepki vercegini bilemeyiz...tabiki cocukları buna göre yetiştirmek lazım...olaylar esnasında sogukkanlı olmayı kriz anını nasıl yönetecegini...bu zaman alacak bir şeydir...
Konu sahibini anlayan anladı.çok abartıyorsunuz diyenler sanirim cocugu yok...hanımefendi zaten rahatlamak icin burda paylaştı..sizler öfkesini daha da perçinlediniz...
Hanımefendi sizin bu tarz yorumlara sakinliginizi korumanizi tavsiye ediyorum...cocugunuza da bu olayı tekrar tekrar yaşatmamak adına kafasında güncellemeyin yanında bu olaydan bahsetmeyin...ögretmenlede sakin bir dille konuşun...
Türk milletinin en büyük eksigi EMPATİ kuramaması...herseye hemen muhalefet olması...

bize yardimci bayanin wc de refakat edicegini ama sadece basinda bekliyceni soylediler kizim kendi ihtiyaclarini karsilaya biliyor zaten.baska seylerde olabilirdi orda ben ne yapardim sonra

bu söyledikleriniz okuyunca benim içim şişti. kusura bakmayın bayan. siz çocuğunuzu bu şekilde pamuklar içinde yetiştiriyor olabilirsiniz ama çevre aynı özeni sizin çocuğunuza göstermek zorunda değil. o yüzden butür beklentilere girmeyin normal hayatta herkesin başına gelecek bir olay sizin çocuğunuzuz başına geldi diye kıyameti koparamazsınız kimseyi suçlayamazsınız eğerki kendiniz gibi bir öğretmen arıyorsanız ki bulmanız imkansız o zaman çocuğunuzu okuldan alın özel mürebbiye tutun. bu neya öğretmen sınıfta 20-25 çocukla eğitim faaliyeti için uğraşırken birde bu kişisel bakım hizmeti yüklenirken ezilmiyor yıpranmıyor değil mi. hele de sizin gibi velileri varsa. öğretmeninize Allah sabır versin ve lütfen çevrenize bir iyilik yapıp çocuğunuzu o okuldan alın.

Kreşe yazdırırken bize de söylenen tüm yaş gruplarını yardımcı olmadan
tuvalete göndermiyoruz dendi.Bence sorun, wc de kalmasından ziyade
tek gönderilmesi.Başka durumlarda olabilirdi.

Valla kızınıza yazık. Tuvalette kapalı kaldığu için değil, siZin gibi bi annesi olduğu için.
Çocuğunuzun bu şekilde karakteri gelişemez. Anneye bağımşı pasif bi insan olur ilerde.
Kapı belki o anda bozuktur. Öğretmenin ne suçu var. Belki öğretmn durumu direkt müdür beye aktarmıştır.
Kızınızın psikolojisi bu kadar hassas olmasın.

Allah korusun bi gün bi deprem olsa. Kızımın psikolojisi bozuldu diye bu sefer de Allah ı mı şikayet etceksiniz. Töbe töbe.

Biraz alışsın. Günlük hayatta her türlü olay gelebilir başımıza. Kızınızın başına hiçbişey gelmesin istiyosanız kapatın bi fanusa oturun!

Back
X