• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anaokunda wcde kapali kalmak

Konu sahibi arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum. Benimde sizin kızınızdan 3 ay küçük ikiz kızlarım var...ikisinide ben yetiştirdim ama yapı olarak çok farklılar...bizdede tabiki şiddet vs yok ancak bazen sesimi yükseltirim, biri hiç tınlamaz diğerinin hemen gözleri dolar...şimdi benim o tınlamayan wc de kapalı kalsaydı ayyy çok eğlenceliymiş derdi diğerinin ise psikolojisi felaket etkilenirdi çünkü aşırı hassa bir çocuk,,,bu bizim yetiştirmemizden çok onların fıtratıyla alakalı...bizimde bugün anaokulunda ilk günümüzdü ben yanlarında 1 saat durdum sonra bıraktım onları...kızım eve gelir gelmez kendi anlattı tuvalete gitmiş çişini yapınca tuvalet kağıdıyla silmiş..bende buna sinirlendim daha ilk günden...yanlızmıydın kızım dedim yanında abla beklemiş ama yıkamamış ki ben ısrarla kendi hijyenlerini henüz sağlayamadıklarını ve mutlaka birinin yıkaması gerektiğini belirtmeme rağmen ilk gün böyle bişey olmuş....yarın gidince konuşucam bakalım ne olacak...bence sizde sakince yarın gidin sorun daha dikkatli olmalarını söyleyin bunlar o yaşta basite alınacak şeyler değil bence...
lütfen yapsa da yapamasa da kendileri halletsin.bir başkasının çocuğunuzun özel yerlerine dokunmasına izin vermeyin:KK43:

Tepkili değilim. Ben sizin oğlunuzun olayı için değil konu sahibinin olayı için yorum yapmıştım. Uzay gösterisi sizin Oğlunuz ile ilgiliydi değil mi? O konuda zaten size hak vermiştim okurken.
hayır o arkadaşın konusuydu..ama öğretmenleri suçlamam mümkün değil..bu şartlar altında..ne gerektiği gibiki ülkemizdeki:KK64:

lütfen yapsa da yapamasa da kendileri halletsin.bir başkasının çocuğunuzun özel yerlerine dokunmasına izin vermeyin:KK43:
ben becermiyor henüz diye 1 sene erteleyenler biliyorum canım..bu tip sorunlardan ötürü..

e sizde abartmışsınız.tuvalet eğitimini alması gerekiyordu yani kızınızın kimse başkasının idrarını silmek zorunda değil hatta özel bölgesini görmesi çook uygunsuz,esas o sorun yaratır.
Kızım daha 4,5 yaşında ve ne kakasını nede çişini kendi tam olarak temizleyemez...ben ve bakıcısı bile hijyenine biraz dikkat etmesek hemen yara oluyor genital bölgesi aşırı hassas ve allerjik bir çocuk...sırf bu yüzden bir sürü anaokulu gezdim ve bu şartı sağladıkları için buraya verdim üstelik özel bir anaokulu...bunu baştan kabul ettikleri için çişini temizlemek zorundalar...kabul etmselerdi bende oraya vermezdim...

Araba altında kalan çocuklar? Başına mermi isabet eden çocuklar? O çocuklar bu çocuklar? Bunlar bitmez işte.. Bunları düşünmek evham yapmaktır. Konu sahibi arkadaş ciddi derecede evhamlı hem de aşırı..
bulunduğum yer tatil beldesi her günmü çocuk kaybedilir allah kimseye göstermesin..her gün anons yapılıyor..defalarca..

Konu sahibi arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum. Benimde sizin kızınızdan 3 ay küçük ikiz kızlarım var...ikisinide ben yetiştirdim ama yapı olarak çok farklılar...bizdede tabiki şiddet vs yok ancak bazen sesimi yükseltirim, biri hiç tınlamaz diğerinin hemen gözleri dolar...şimdi benim o tınlamayan wc de kapalı kalsaydı ayyy çok eğlenceliymiş derdi diğerinin ise psikolojisi felaket etkilenirdi çünkü aşırı hassa bir çocuk,,,bu bizim yetiştirmemizden çok onların fıtratıyla alakalı...bizimde bugün anaokulunda ilk günümüzdü ben yanlarında 1 saat durdum sonra bıraktım onları...kızım eve gelir gelmez kendi anlattı tuvalete gitmiş çişini yapınca tuvalet kağıdıyla silmiş..bende buna sinirlendim daha ilk günden...yanlızmıydın kızım dedim yanında abla beklemiş ama yıkamamış ki ben ısrarla kendi hijyenlerini henüz sağlayamadıklarını ve mutlaka birinin yıkaması gerektiğini belirtmeme rağmen ilk gün böyle bişey olmuş....yarın gidince konuşucam bakalım ne olacak...bence sizde sakince yarın gidin sorun daha dikkatli olmalarını söyleyin bunlar o yaşta basite alınacak şeyler değil bence...
Yanlış anlamayın ama 5 yaş tuvalet ve hijyen eğitimi için geç bir yaş değil mi? En fazla 3 yaşına kadar bu eğitimin verilmesi gerekirdi.

Kızım daha 4,5 yaşında ve ne kakasını nede çişini kendi tam olarak temizleyemez...ben ve bakıcısı bile hijyenine biraz dikkat etmesek hemen yara oluyor genital bölgesi aşırı hassas ve allerjik bir çocuk...sırf bu yüzden bir sürü anaokulu gezdim ve bu şartı sağladıkları için buraya verdim üstelik özel bir anaokulu...bunu baştan kabul ettikleri için çişini temizlemek zorundalar...kabul etmselerdi bende oraya vermezdim...
ben de diyorum ki öğrenene kadar göndermeyin o zaman.kimin ne olduğunu bilemeyiz ya mazallah orda çalışan bayan çocuklara ilgi duyuyor olsa?

Yanlış anlamayın ama 5 yaş tuvalet ve hijyen eğitimi için geç bir yaş değil mi? En fazla 3 yaşına kadar bu eğitimin verilmesi gerekirdi.
3 yaş çok erken 5 yaş belki...ama dediğim gibi kızım aşırı allerjik ve hassas vede ben bu konuda aşırı takıntılıyım...biraz benden kaynaklı ama henüz bu işi beceremiyorlar ve bu işi öğrenene kadar yardım almaları gerekiyor...eliyle temizlenesede ıslak mendille yardımcı olabilirler...

Psikoloji,bilincalti naptiniz hocam siz? Abartilir da bu kadar abartilmaz.Ayni sey bir alisveris merkrzinde hatta evinizde de basiniza gelebilirdi.Yukarida bir arkadas demis kilitli kalmak degil sizin bu yaklasiminiz eykileyecek diye.Tam isabet bir teshis olmus.
anlatamiyoeum galiba tek kelime etmedim soylede boylede demedim dememede cocuk psk ve gelisim psk egitumi almaniza gerek yok bazi seyleri idrak etmek icin benim kizim 5 yasinda tek basina tuvalette ne isi var o kadar aglamis yuzunu yikamislar ve benim haberim yok herseyde ihmalll var diyorym ya sizi olsaniz aferin kuzim hayati ogreniyosunmu diceksiniz allah askina

3 yaş çok erken 5 yaş belki...ama dediğim gibi kızım aşırı allerjik ve hassas vede ben bu konuda aşırı takıntılıyım...biraz benden kaynaklı ama henüz bu işi beceremiyorlar ve bu işi öğrenene kadar yardım almaları gerekiyor...eliyle temizlenesede ıslak mendille yardımcı olabilirler...
Bu konuda yanlışınız var, 2 yaş ideal, ama kas gelişimi vs. tamamlanmamışsa en fazla 3 yaşına kadar bu eğitimin verilmesi gerekiyor.

B
ben de diyorum ki öğrenene kadar göndermeyin o zaman.kimin ne olduğunu bilemeyiz ya mazallah orda çalışan bayan çocuklara ilgi duyuyor olsa?
Bu konuda onlara şimdiye kadar özel bölgelerine kimlerin elleyebileceğini hep tekrarladım....bu konuda sanırım azda olsa bilinçlendiler ama sonuçta daha akılları ermeyen küçücük çocuklar... dediğim gibi benim takıntım bu henüz tam temizleyemiyeceklerini düşünüyorum ama bugün olandan sonra azda olsa kontrollü bir şekilde artık öğretmem gerektiğini anladım...

Bu konuda yanlışınız var, 2 yaş ideal, ama kas gelişimi vs. tamamlanmamışsa en fazla 3 yaşına kadar bu eğitimin verilmesi gerekiyor.
Siz yanlış anladınız sanırım kendileri gidip oturup tuvaletini yapıyor bitince temizlemek için bizi çağırıyor...ikiside 3 yaşına varmadan tuvalet eğitimini tamamladı yani bezli değiller...sadece tuvaletini yaptıktan sonra biz wc de temizliyoruz..iki yaşında bir çocuk wc ye oturup tuvaletini yaptıktan sonra genital bölgesini temizleyemez sanırım...

anlatamiyoeum galiba tek kelime etmedim soylede boylede demedim dememede cocuk psk ve gelisim psk egitumi almaniza gerek yok bazi seyleri idrak etmek icin benim kizim 5 yasinda tek basina tuvalette ne isi var o kadar aglamis yuzunu yikamislar ve benim haberim yok herseyde ihmalll var diyorym ya sizi olsaniz aferin kuzim hayati ogreniyosunmu diceksiniz allah askina
bence konu açmakla iyi yaptın..paylaştın en azından..öfkeyle kalkan zararla oturur..tartışmadan izah edersin..

B

Bu konuda onlara şimdiye kadar özel bölgelerine kimlerin elleyebileceğini hep tekrarladım....bu konuda sanırım azda olsa bilinçlendiler ama sonuçta daha akılları ermeyen küçücük çocuklar... dediğim gibi benim takıntım bu henüz tam temizleyemiyeceklerini düşünüyorum ama bugün olandan sonra azda olsa kontrollü bir şekilde artık öğretmem gerektiğini anladım...
Az da olsa değil tamamen öğretmeye çalışın. Belki çocuk kendi öğrenecekti ama siz o zaten temizleyemez temiz olmaz diye düşünüp sürekli vc.den sonra müdahale ettiyseniz zaten çocuğun suçu yok burada.
Bu konu çok önemli, o yapamaz diye düşünmeyin, yapabildiği kadar yapsın ama başkasına dokundurmayın.

Son düzenleme:
tuvalette kapali kalir cocuk korkup urkerse evet pisirik olur cesur olmayi ona tuvalette kapali kalarak ogretmiycez degilmi boyle ogretiyorsak vah yani

Ee bu çocuğun başına hiç mi talihsizlik gelmeyecek bu hayatta? Bu kadar insan tavrınızı eleştirdigine göre bir oturup düşünün derim :)

ben degil sizler dusunmelisiniz herseui normal karsiladiginiz icin arkadaslar.bu yuzden hep ihmal hep ihmal.bu olayi normal karsilamak kalabilir hayati ogreniyor demek cok uzucu.insanlar boyle olmamali ya

eşimin yakın akrabası köyde yaşıyor,çocuk 2 yaşlarındayken nasıl olduysa köpekleri saldırmış ve kafasındaki saçlı deri tamamen sıyrılmış.annesi hemen sıcaklığı ile yerine yerleştirip hemen ilçeye yetiştirmiş.oğlumun ilk düşüşünde başını çarpması sonunda fenalaştığımda eşim anlatmıştı ve insanın başına her şeyin gelebileceğini ama biraz sakin olmak gerektiğni de eklemişti.:KK43:
ama anneyiz işte,halen koca çocuklarım için endişelenirim.:KK51:

Bence konu sahibi endişesinde haklı yıllar önce anaokulundaki lavabo üzerine düştüğü için ölen masum bebeğin günahı neydi?Öğretmen veya yardımcısı mutlaka lavaboda eşlik etmek zorunda!!

Back
X