• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anaokunda wcde kapali kalmak

5-6 yaş grubu çocukları tek başına lavaboya gidebilir ve birilerinin refakat etmesine gerek yoktur. İlk gün öğretmen okulu tanıtırken kurallarıda anlatır. Bu özgüven gelişimi için önemlidir. Talihsiz birşey yaşamış olabilirsiniz. Defalarca çocuğa anlattirip bilincaltina yerleştirmeyin. Ayrıca bu kilit nasıl bir kilitmis? Kapı arıza mi yapmış? Yoksa anahtarla mi kilitlenmiş? Düzgün bir şekilde öğretmeni ile görüşürseniz olay çözülür. SEVGİLER:KK66:
Siz anasınıfı öğretmeni misiniz?

evet ne zaman farkettiler bilmiyorum yuzunu falan yikadiklarina gore kotu durumdaydu yavrum ne yaosam hirsimi alamam elimden geleni yaoicam yarim 5 yasinda ve daha okulun 2, gunu boyle bisey yasaniyor

evet ne zaman farkettiler bilmiyorum yuzunu falan yikadiklarina gore kotu durumdaydu yavrum ne yaosam hirsimi alamam elimden geleni yaoicam yarim 5 yasinda ve daha okulun 2, gunu boyle bisey yasaniyor
Bence sinirlenmeden güzelce bir konuşun yarın. Bir de karşı taraftan dinleyin hikayeyi. Çocuğunuzun yanında da bu kadar sinirlenmiş görünürseniz, demek ki benim başıma çok kötü bir şey geldi annem bu kadar üzüldüğüne göre diye düşünerek, farkında olmadan psikolojisine daha çok zarar verirsiniz.

bize yardimci bayanin wc de refakat edicegini ama sadece basinda bekliyceni soylediler kizim kendi ihtiyaclarini karsilaya biliyor zaten.baska seylerde olabilirdi orda ben ne yapardim sonra

Daha yeni başlamış alıştırma haftasında henüz yani anneden kopmak istemez anaokuluan bırakılırken ağlar içeri girmek istemez belki de kızınız gitmek istemediği için size olayı biraz abartarak anlatmış olabilir :) Telefon numarasını alın lütfen yarın gittiğinizde. Eminim olay kızınızın anlattıgı kadar buyuk degildir :)

Sadece kızınızın söyledikleriyle bence bu kadar sinir ve hırs yapmanıza gerek yok, elbette annelik içgüdüsü ile davranıyorsunuz ama bence oldukça abartıyorsunuz. Bir de öğretmeni dinleyin bakalım, işin aslını astarını öğrenin. Bir de sakın ama sakın bunu yaparken kızınızı yanınızda tutmayın. Siz ve öğretmeninin tartıştığını görmek onun öğretmenine olan davranışlarını etkiler.

Ben periyodik olarak kalıyorum tuvaletlerde.
Ana okulunda ben de kalmışım.
Bir arkadaşım sporcu diyeyim onu izlemeye gitmiştim.
O gün de maç sırasında tuvalette kalmıştım .
Nerde bozuk kapı var itinaylan bulurum :KK53::KK53:

Kızın için ilerde bi sorun yaratmaz bence :KK51:
Öğretmeni de böyle durumlarda haberin olmasını istediğin konusunda nazikçe uyar

sinirden titriyorum gercekten ona asla belli etmedim ama icimdekileride anlatamam .yavrumu gozumden kiskanir yuksek tonda konusunca bile sabahada uyuyamayan biriyim ki kizima asla bagirmam vurmam naziyla oynayan anneyim ya

Tabiki ilk haftaları nihayetinde yalnız olmamaları gerekirdi...siz önce bir sakinleşin...tabi demek kolay olmuyor anlıyorum sizi...insan böyle durumlarda atmaca oluyor...
Böyle bir olay yaşanmış kızımdan duydum çok üzüldüm deyin...onlarda sonuçta böyle olsun istemezdi...olayı bildiginizi fark ettirin sadece...

Daha yeni başlamış alıştırma haftasında henüz yani anneden kopmak istemez anaokuluan bırakılırken ağlar içeri girmek istemez belki de kızınız gitmek istemediği için size olayı biraz abartarak anlatmış olabilir :) Telefon numarasını alın lütfen yarın gittiğinizde. Eminim olay kızınızın anlattıgı kadar buyuk degildir :)
asla tam tersi okulu cok seviyor ve istekli gidiyordu boyle bi durumda yalan atacak bi cocuk degildir

Tabiki ilk haftaları nihayetinde yalnız olmamaları gerekirdi...siz önce bir sakinleşin...tabi demek kolay olmuyor anlıyorum sizi...insan böyle durumlarda atmaca oluyor...
Böyle bir olay yaşanmış kızımdan duydum çok üzüldüm deyin...onlarda sonuçta böyle olsun istemezdi...olayı bildiginizi fark ettirin sadece...
onlarin bana bunu soylemeleri gerekmiyormuydu kizimdan duymak beni daha beter etti

sinirden titriyorum gercekten ona asla belli etmedim ama icimdekileride anlatamam .yavrumu gozumden kiskanir yuksek tonda konusunca bile sabahada uyuyamayan biriyim ki kizima asla bagirmam vurmam naziyla oynayan anneyim ya
O zaman bu anaokulu sana da cok sey katacak :)
Konuyu bir de ogretmenden dinlemelisin bence.
Kizin korktuysa biraz abarmis ve seni telaslandirmis olabilir.
Ona hissettirmedim diyorsun ama bnce hissetmistir, bu kadar telaslanma.
Basina olaganustu birsey gelmemis ki.
Biraz da hayatla tanissiblar diye de gonderilmiyor mu cocuklar anaokuluna?
Hayatta tuvalette kalmak da var tavrum de gulumse :)
ogretmeniyle de konus tabii.

O zaman bu anaokulu sana da cok sey katacak :)
Konuyu bir de ogretmenden dinlemelisin bence.
Kizin korktuysa biraz abarmis ve seni telaslandirmis olabilir.
Ona hissettirmedim diyorsun ama bnce hissetmistir, bu kadar telaslanma.
Basina olaganustu birsey gelmemis ki.
Biraz da hayatla tanissiblar diye de gonderilmiyor mu cocuklar anaokuluna?
Hayatta tuvalette kalmak da var tavrum de gulumse :)
ogretmeniyle de konus tabii.
konusucam tabiki.hayat ogretiyor tabiki ama bilinc alti diyede bisey var.tanidigimiz cocugunu wc ye kapatmisti cocuk 5 yasindayken bur daha anne demedi ve anneannesinde buyudu yerlesiyor beynune.ki benim kizim cok hasastir ve cok korkmustur anne diye agladim diyor

Çok öfkeli olduğunuz kesin, arkadaşların dediği gibi bu öfkeyle kalkarsanız zararla da oturabilirsiniz, fevri davranmayın.
Benim aklıma takılan şey, öğretmen almaya gittiğinizde bunu size neden söylemedi? Tecrübesiz bile olsa bir öğretmenin bunu size söylemesi, hatta duruma göre sizi çağırması bile gerekebilirdi. Detayları öğretmenden dinlemediğimiz için bir şey diyemeyiz, yine siz öğretmene bir anlattırın olayı. Fakat sizin ciddiyetinizi de anlamaları gerek.
"Ben de eğitimciyim" demişsiniz, en azından bir PDR'ciniz varsa onunla konuşabilirsiniz. Ya da burada PDR'ci arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler. Çoğu zaman hiçbir şey olmaz fakat uzun süre kalmış veya çok korkmuşsa okul fobisi benzeri şeyler doğabilir, diye biliyorum.

büyütülecek bir olay değil. kaç öğrenci var herkes kendi tuvalete gider gelir ben de anaokulu öğretmeniyim tuvalete giden her çocuğun peşinden gideceksem ne ders anlatabilirim ne eğitim yapabilirim. çocuk yardım istemiş zaten korkunca duyup çıkarmış onlar da doğal olarak.

icime iturdu kizlar ne yaomam lazim 5 yasinda kizim bu hadta ana okuluna basladi ve bugun ogrendimki kizim wc de kapali kalmus ve aglamis sonradan ogrermen gelip cikarmis.simdi ben bu ogretmene yardimcisina ne desem haketmuyorlarmi siniden olcem.bana kuzim anlatti.ogretmen bana biyle birolay yasandigini soylemedi bile.yarin gidicem ne yapmaliyim saglikli dusunemiyorum ofkeliyim
devletin anaokulumu..birde kızınız kaç doğumlu acaba..2010 temmuz benimki ..göndermedimde..çok geçmiş olsun bu arada..

Çocukların çok fazla koruyup kollanarak el bebek gül bebek yetiştirilmesine karşıyım ben.. Bu çocuk yarın ilkokula başlayacak, daha da az kontrollü bir ortamda bulunacak.. Tabi ki anne baba olarak her zaman gözümüz üzerlerinde olmalı ancak her düştüğünde kaldırırsak bir çocuğu, kendi kalkmayı öğrenemez malesef.. Bu da onun gibi.. Başına Allah korusun kötü bir şey gelmemiş. Anne olarak içinizi ferah tutun, bu kadar telaşlanmayın

büyütülecek bir olay değil. kaç öğrenci var herkes kendi tuvalete gider gelir ben de anaokulu öğretmeniyim tuvalete giden her çocuğun peşinden gideceksem ne ders anlatabilirim ne eğitim yapabilirim. çocuk yardım istemiş zaten korkunca duyup çıkarmış onlar da doğal olarak.
sizin yardimciniz yokmu hocam o goturmek zorunda okul kurallari boyledir bende ogretmenim heleku bunlar 5 yasindaysa daha dikkatli olunmali ve veliye bilgi verilmeli.cocuk annesine soylemez bizde soylemeyelim havasi mi bu sizce

Söylemezler yada atlamış olabilirler...bende oglumdan duyardım hep...banada size gelenler gibi gelirdi...

Okula birgün uzay gòrselleri ve metaryaller içeren çadır kuruluyor...ögretmen ve
velinin iletisimini saglayan defter o gun gelmedi..ertesi gun bu çadır kuruluyor ve 5 tl için cocugum çadıra alınmıyor...benim haberim yok...çünkü defter okulda kalmış...
Cocugum tam uyucaz basladı aglamaya anlatıyor ayrıntısına kadar tabi...

Beni param olmadıgı icin almadılar ki uzayla ilgili alakalı bilincinde bir cocuk...

Sabah önce müdür ardından da genel müdürlüklerini ararsın aklıma agzıma gelen ne varsa gòzüm dönùvermişti...özürler özürler artık..müdürlükle 3 gün görüstük tatlıya bagladıydık sonunda...5 lira ya 5

Bak aklıma geldikçe bile sinirleniyorum.

Back
X