- 24 Temmuz 2011
- 2.768
- 3.626
- 448
bizde çocuğumuzu gönderiyoruz ama yardımcı abla olayı yok iki kişiler çocuklara tuvalete kadar refakat edebilirler çocuklar usluysa yoksa gerek görmezler çünkü okul çocuklara göre dizayn edilmiş..kapıda bu çocuk saatlerce kalmamıştır emin olun..yorumumu artniyet ile yapmadım..sistem farklı işleyebilir sizin olduğunuz yerde ama konu sahibinin tepkisi fazla bir çocuk bende der gibi.
Ben tepkisinin fazla olduğunu düşünmüyorum.
Kardeşim ilkokul 1. sınıftayken arkadaşıyla sınıfta yalnız kalmış, üzerine tahta devrilmişti. Gözünü sıyırmış tahta, doktorlar çok şanslısınız demişti. Kardeşim 8 yaşındaydı düşün, tahtanın duvara sabitleyicilerinden biri çıkmış ve hocalar ilgilenmemiş. Tahtaya yazı yazarken üzerine devrilmiş.
Aynı şey değil, ama tuvaletin kapısı üzerine devrilebilirdi, lavabo düşebilirdi, ayağı kayıp Allah muhafaza ciddi anlamda yaralanabilirdi. Korktuğu için bayılabilirdi.
Benim annemde konu sahibi gibi ihmale gelemez. Kendisine haber verilmesini ister, ki okul yönetimi o olayda geç haber vermişti bize korkularından. Böyle şey olmaz.
Ayrıca anaokullarının büyük kısmında, özel kolej ve kreşlerde stajyer yardımcı ablalar olur. Çocuklara tuvalette eşlik eder. Okullar daha yeni başladı ve bu çocuklar 5 yaşında da olsa daha acemi. Evde tuvalet kullanmakla, okulda kullanmak aynı değil. Alışkanlıklar değişiyor, çocuk bocalayabilir. Alışana kadar yardımcı olmak gerekir.
Eğer konu sahibinin yerinde olsaydım bende tepki gösterirdim. Ki kadın buraya konu açmış, sıkıntısını anlatmış, gidipte öğretmeni dövecek değil, sakinleşeyim diye açmış konuyu. Ama bu gibi ihmaller nelere sebep olur bir düşünün. Bence küçümsenmeyecek bir durum bu.