oldu canim!! kimsin sen??
dokunsunlarda gör! ufagiyla büyüğüyle her sekilde!! hemde sadece ilk 3 maddeye de değil!!
bu ne be ali kiran bas kesen misin??
catlada patla surda mart nisana ne kaldi...
cildiriyorsunuz değil mi istediğiniz gibi at kosturamiyorsunuz artik diye..
hic bir halt da edemeyeceksiniz! öncekindede edemediniz bundada edemeyeceksiniz bundan sonrakilerdede!!
simdiden al kum torbani hazir et anca öyle cikarirsin hincini!!
sonuçlarına katlanirmisiz bak sen hele... kendinde inanmıyorsun yazdigina komik olma!!
mesajınız çok faydalı oldu teşekkür ederim kendi adıma yalnız yazıldı mı bilmiyorum 86 doğumluluk 30 yaşa tekabül ediyor değil mi?
oldu canim!! kimsin sen??
dokunsunlarda gör! ufagiyla büyüğüyle her sekilde!! hemde sadece ilk 3 maddeye de değil!!
bu ne be ali kiran bas kesen misin??
catlada patla surda mart nisana ne kaldi...
cildiriyorsunuz değil mi istediğiniz gibi at kosturamiyorsunuz artik diye..
hic bir halt da edemeyeceksiniz! öncekindede edemediniz bundada edemeyeceksiniz bundan sonrakilerdede!!
simdiden al kum torbani hazir et anca öyle cikarirsin hincini!!
sonuçlarına katlanirmisiz bak sen hele... kendinde inanmıyorsun yazdigina komik olma!!
Madde 77: TBMM ve Cumhurbaşkanı seçim dönemi . TBMM seçimlerde sistem aynı , fark 4 yılda değil 5 yılda bir seçim olması . Ek olarak Cumhurbaşkanı seçimi var ki , o da ilk turda gerekli çoğunluk sağlanmaz ise ; iki oylamanın yapılması yönünde . 5 yılda bir halk yöneticini ve meclisi seçecek, sandıkta . Değişen bir durum yok , Evet .
kendime güldüm , çok pardon .
Bu yaşlılık alameti
Geçen seneleri reddediyor beyin .
Yoksa matematiğim fena değildir valla :))
Yaş maddesindeki hesabım için edit .
Meclise girdiğinde 28 yaşından küçük vekil yoktur mevcutta .
Ama fikrim hala aynı , fosilleşmiş dinazorlar yerine gençlere yer verilmeli.
Yaşa takılmıyorum.
Yine de tekrar beynimin hatalı kodlaması için özürlerimi sunarım
Milli bütünlüğe kastınız varsa, suç işlemek istiyorsanız önden buyurun.
Bunun lafını eden şahıs gayet geri adım attı ve başbakan çıkıp böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını anında belirtti.
Aklı selim olanın kalkışmayacağı hareketlerdir bunlar.
estağfurullah :)
o kadar çok teknik terim okumuşsunuz ki mavi ekran kaçınılmaz
dinazorlara ben de karşıyım ama inanın 18likler felaket.
bakın geçen gün 96 doğumlu bir öğrencim kendisine kızıp odamdan çıkmasını istediğimde bana "kendinize cici bakın" dedi
:) deli deliyi görünce sopasini saklarmis sözü doğruymuştescilledin
baskalarini tehdit etmek suc değil mi?? senin yaptigin tahrik akli selim insanin yapacagi birseymi??
hic öyle tepeden bakip ince ince tehdit etmeyi sürdürme..
yada sürdür senin bileceğin is..
bana göre hava hos!!
bazi hukukçular bile 4. maddeyi koruyan başka bir madde yok o 4. madde kalkarsa ilk 3 de kalkabilir diye fikir üretiyor sen gelmişsin neler yazıyorsun!! yok suçmuş bilmem ne
degissin değişmesin senin gelip yapamazsin edemezsin sonuçlarına katlanirsiniz sözlerin bana o satirlari yazdirdi
üslubumu begenmediysende sucu kendinde ara!!
hâklisin sana katiliyorum ki zaten bencede dokunulmayacak ilk 3 maddeye dokunulsada cok küçük dokunuşlar olacaktır ki sanmiyorum ama bazilari sankiülkesadece onlarinmis anayasa sadece onlarinmis hatta ilk 3 madde sadece onlarinmis gibi saldırgan bir tutumla yapta göreyim demesi insani kizdiriyor.Anayasa kutsal kitap değil arkadaşlar (kaldı ki dinler tarihinde onlarda tahrife uğradı )
Daha önce de değişti , yine değişir .
Madde eklenir , madde çıkarılır ...
Geçen yıllarla beraber ülke dinamiğide değişiyor , değişmezse sorun vardır .
Yok yaş inmiş , yok vekil sayısı artmış ... bunlar teferruat ( kaldı ki bende eleştirdim)
Ama ülke anayasasının bölünmezlik , yönetim şekli ,bayrak,vatan,dil .... ile başlamasından doğal ne var ?
Vatanında bunları sıkı sıkıya tutmayacaksan , neyi tutacaksın ?
O yüzden ilk 3 madde önemlidir , bana göre devletin bekası ... dili .... bölünmezliği namustur.
Burada kafamı karıştıran bir durum var
Zaten eskiden de 5 yıldı ve
31/05/2007 tarihli ve 5678 sayılı Kanunun 1. maddesiyle; Anayasanın 77. maddesinin 1. fıkrasında geçen “beş” ibaresi, “dört” olarak değiştirilmiştir (bkz. https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5678.html)
Bu değişiklik AKP iktidarında yapılıyor. On yıl sonra neden geriye dönülüyor acaba? düşünmem lazımfikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
hâklisin sana katiliyorum ki zaten bencede dokunulmayacak ilk 3 maddeye dokunulsada cok küçük dokunuşlar olacaktır ki sanmiyorum ama bazilari sankiülkesadece onlarinmis anayasa sadece onlarinmis hatta ilk 3 madde sadece onlarinmis gibi saldırgan bir tutumla yapta göreyim demesi insani kizdiriyor.
sanki ayni gemide değilmişiz gibi karsisindakini düşman görüp saldirip sert cevap alincada yok suc islersin felan filan diye lafi değiştirmesi gerçekten akillara ziyan!
4. maddenin ne olduğunu biliyorum o yüzden "koruyucu" madde yazdım...
61 anayasasinda da değiştirilmez tek madde 1. maddeymiş. ( türkiye devleti bir cumhuriyettir)
82 yilina kadar gelinmiş yani 2. ve 3. maddeyi "korumadan"
özellikle cuntacilarin 1. madde ile beraber 2. ve 3. maddeyi de "korumak" için 4. maddeyi anayasaya koydurmasi bana tekrar söylüyorum hicde masum gelmiyor...
kimse kusura bakmasin ama halkindan korkan devlet mi olur??
yasayi yasayla korumak nedir ya?
gerekirse değişir elbette. yapmissin 82 anayasa referandumunu koymuşsun yeni maddeleri kimse bisey demísmi diyebilmismi????
gecmisdeki bazi seyleri sorguladigimda cevap veremeyince dönemin sartlari diye basliyorlar söze
buda bu dönemin sarti o halde... hic değilse seçilmiş hükümet yapıyor değişiklikleri
ayrica ilk 3 madde için korkmaniza lüzüm yok bence yapilirsa bile ufak dokunuşlar olacaktır..
neye göre suçtur hanimefendi???bu yazdığınız suçtur umarım sizinle uğraşacak bir avukat çıkar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?