Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
tabiki muhalefetinde söz hakkı olmalı. kaldıki baskanlık sisteminde evet cıksa bile yuzde 1 lik farkla ancak kazanır cünkü c.baskanlıgında öyle oldu. halkın yarısına zaten zıt bisey yapmamalı.
ama baskanlık sistemi de tabiki c.baskanının at oynattıgı bir yer olmayacak abd de oyle mi değil. yani zannedildiği gibi padisah gibi karar veremez tek basına.
benim bahsettiğim daha cok ayagını baglayan seyler dıs politikayla ilgili.

Maalesef anlamamışsın üzgünüm...Keşke bu yolun Tek adamlık çoğunluk baskısıyla ne sonuçlar getireceğini düşünseydiniz..Partizanlık değil bu empati yeteği..Muhalefet olmadan adım atamayacak atmamalı da zaten...demokrasi budur...Demekki o kadar yetki alabiliyor bu halktan 550 milletvekili çıkaramıyor?Parlamenter sistem demokrasinin gereğidir...Maalesef bu cümleyi kuranların kadın olması çok çok üzücü..Hepimiz komşuyuz arkadaşız...Tek Adamın iki dudağına bakmak ne kadar doğru bi sistem???Evde en basiti babanızı kocanızı düşünün hanımlar herşeyi ama herşeyi onun dediği gibi yapacağınızı emirlerine kurallarına uyacağınızı en küçük birimden düşünün ki biz koskoca bi Ülkeden ve biçok farklı çeşitli düşünceleri olan insanlarımızdan bahsediyoruz...Lütfen Irak ı Suriyeyi İran ı Suudi Arabistanı okuyun araştırın ve Kendizi orda yaşarken hayal edin...Çok zor değil okuyun Araştırın...Ve Cumhuriyetin değerini kıymetini anlayın lütfen 21. yydayız..Söz konusu Vatansa Gerisi Teferruattır...Gün Partizanlık günü değildir...İlk 4 maddeye dokunulması bile bunun Anayasa değişikliği değil bir rejim değişikliği olmasının ispatıdır....

Ama şimdi görüşülen başkanlık dediğiniz gibi bir başkanlık değil.
Güçler ayriligini geçtim azıcık denge dahi yok.
Meclisin kapatılabildigi ve aynı kişi tarafından milletvekili seçiminin yapıldığı bir sistem bu. Yargının pek çok uyesini yine aynı kişinin seçtiği bir sistem söz konusu.
Amerika'da bağımsız yargı çok önemliyken biz de konuşulan da yargıya direk uye seçen partili bir başkan var
Yani dediğiniz gibi bir sistem yok ki su an.
Konuşulan şey Abdülhamit dönemindeki meşrutiyete yakın olabilir ancak Amerika'ya değil.

Anayasa değişiyor farkındaysanız?Nasıl at koşturamaz?İsterse hipodrom kurup at yarışı bile yaptırır..

Bizim başkanlık seçimimiz ile abdedeki aynı değil. Türk tipi türk tipi bu yüzden diyorlar.
Dış politika dediğiniz şey de bizi ilgilendiriyor. Dış politikada attığımızı yanlış adımların meyvesini yiyoruz kaç senedir. Onu da tabiki de ayağının bağı ile yapmak zorunda. Sizin ayak bağı dediğiniz şeye biz çok seslilik ve demokrasi diyoruz.

bu sistemin abd deki sistemle uzaktan yakından alakası yok.. burada tek başına karar verecek, kim seçilirse seçilsin o tek başına karar verecek hemde.. yani (atıyorum) 10 yıl sonra sizin fikirlerinizin tam tersi biri geldiğine eliniz kolunuz bağlı kendi kendine gitmesini bekleyeceksiniz..

Niye ilk mesajdaki linkten yeni anayasa maddelerini okumuyorsunuz? Tam da dediginiz gibi, padisah gibi tek basina herseye karar verebilme yasasi gecti meclisten, referandumda onunuze getirilecek olan da aynen bu.

Bizim milletimiz çok saf gerçekten yemin ederim çok saf..bu tamamen iyi niyet bence.Birine güvenince sonuna kadar ne dese haklı buluyorlar.
Birazcık olsun "acaba bu niye böyle,böyle mi olmalı,bunun aksi olsa ne olur?"gibi düşünceleri olmuyor.Sorgulayın,araştırın,okuyun..ondan sonra içinize siniyorsa sonuna kadar savunun.

Ya bu ne kadr uzun anayasa ya...
Okuyamadim bile...
Hdp ve chp yi bitirecek yok edecek her turlu anayasa degisikligine acigim ben..
Oyumu yeterince belli ettim galiba..

Olayınız o zaten. Okumamak. Sorgulamamak.

Müsait bir yer gösterin de biz kendimizi yok edelim. Anayasa falan uğraştırmayalım sizi!

Tv haber falan da izlemeyin. Ben yanlışlıkla izlediğimde dupduygulu oluyorum,"vay arkadaş ne büyükmüşüz neymişiz,süper bişeymişiz meğer" derken buluyorum kendimi.

Sonra uyanıyorum.

Haber alma özgürlüğüm bile yok mesela benim. Takip ettiğim haberciler yoklar artık..

Tabii ki ABD yle alakası yok orda senato var ki başkanı bile ötttürür...Senatodaki vekiller nerde bizdekiler nerde...Bizim ki düpedüz padişahlık yada dikta rejimi olur...

kızlar ben bir yazıyorum siz 5 cevap veriyosunuz :)
hepimiz için bol bol evet'lere vesile olsun inşallah ne diyelim

Yav ben insanlari anlayamiyorum. Hem tek adam istemiyoruz, kimse tek basina herseye karar veremez diyorlar, hem de bunu iceren anayasaya evet oyu verecegiz diyorlar. Evet dediginiz takdirde bugun RTE, yarin o gittiginde her kim secilirse, bir daha anayasanin degismesi zor olacagi icin o hepinizin ve bu ulkenin tek sahibi gibi davranacak. Ister sizi savasa surecek, ister PKK ile kanka olacak.. Isterse bir kararname ile kadinlara universite yok, is hayati yok, issizlik cozumum bu diyebilecek.
Neden kendinize size ne yapmaniz gerektigini soyleyecek birine ihtiyac duyuyorsunuz? Demokrasi guzel degil miydi simdiye kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…