Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Evet göz yumdu çünkü site yönetimi de hayır diyor. Göz yumma sebebi çok açık.
Kimse alıntılamasın mesajımı cevap vermeyeceğim.
Fikirleri sabitleşen ön yargılı insanlara verecek cevabım yok!
Ya hu hala anlamıyorlar diye ve buna benzer bir çok cümle ile evet diyenler aşağılanıyor. Demokrasiye gel!

kim ne demişse demiş.. demokratlığımızı korumalı, özgürce tartışmalıyız. Evet diyenler ve hayır diyenler..hepimiz aynı gemideyiz. bu gemi batmamalı
Ozgurce tartisma karsidaki sahsin verdigi oyu kucumsemekten alaya almaktan hakaret etmekten gecmez.hayir diyene de evet diyene de saygim var isteyen istedigine verir.

Ozgurce tartisma karsidaki sahsin verdigi oyu kucumsemekten alaya almaktan hakaret etmekten gecmez.hayir diyene de evet diyene de saygim var isteyen istedigine verir.
İşte o mümkün değil. Bu sitede "evet' diyeceklere saygıyla yaklaşabilecek insan yok, varsa da çok azdır.
Burda muhafazakarlar alaya alınır.
Burda hükümet yanlıları alaya alınır.
Burda İslamı savunanlar, dinini yaşayanlar sevilmez, alaya alınır.
Örnekleri çoğaltabilirim diyemicem.
Çoğalmaz, çünkü tek dertleri din düşmanlığı.başka mesele yok aslında herşey çok basit.
Boşuna yorulmayın
Bu konu ilk açıldığında gereksiz bulmuştum.
Sayfalar ilerledikçe konuşulanlara inanamadım bir kez daha gereksizliği ispatlanmış oldu benim gözümde.
Bu kadar çarpıtmak, bu kadar seviyesizlik, ne nikah kalmış el atılmadık, ne imam hatipler, ne suriye, ne yollar köprüler, ne makarnalar, ne kürtaj vs vs vs...
Hele hdplilerin içerde olmasına üzülenler, karşı çıkanlar. İşte onları görmek! Suratlarına isterdim!
Herşeye eyvallah, her görüşe eyvallah ama bu nedir!
Alttan alttan terör propagandası yapılıyor ve yönetim buna sessiz mi kalıyor, anlayamadımki dönenleri.

Karşı tarafa çamur atmadan saygılı bir şekilde neden evet neden hayır diye tartışsaydık keşke.
Ama hayır diyenlerin saldırganca tutumları yüzünden pasif kalan evetçiler bu kez de cahillikle suçlandı. İsteyen istediği gibi at koştursun, olacak olanı hep beraber görücez. Burda çata çat konuşmayı elbet hepimiz biliriz. Ama ne gerek var? Tanımıyoruz birbirimizi diye, hakkımıza girmeye, kalp kırmaya ne gerek var.

Burda da oy kullanmadım.Referandum günü kullanıcam, ona saklıyorum

Kimse kimseyi küçümsemiyor hanımefendi ve böyle davranan bir kaç kişiyi genele atfetmeyin lütfen.
afedersiniz ama sizler bizim konuşma, fikir belirtme, düşünce özgürlüğümüze gaspetmeye çalışıp hem de veryansın mı ediyorsunuz?
Bizim adamımız gelsin, bizim adamlarımızı seçsin, bizim hakimlerimiz yargılasın, bürokrasi de biz olalım, akademide biz olalım diye uzayıp gidecek bir liste bu!
O mecliste şu an suç işleniyor o mecliste meclisi yok etmek tartışılıyor şaka gibi! ve siz bunlara destek oluyorsunuz, üstüne gelip şikayet mi ediyorsunuz?
Ama unutmayın ki bir gün gelipte sizlerin karşı çıktığı biri gelirse bu saydıklarımı kendiniz kendinize yaşatacaksınız?

Burda muhafazakarlar alaya alınır.
Katılmıyorum. Referandumda evet deyince muhafazakar, hayır deyince laik olmayacaksınız.
Burada "dualarımız sizinle" diye bir bölüm var. Bakmanı tavsiye ederim. Orada her gün zikirler, hatimler yapılıyor. İnsanlar hiçbir karşılık beklemeden hasta insanlara dua ediyorlar. Ve kimse inancından dolayı alaya alınmıyor.

O kadar iste fazlasi yok ama dua hatim zikir vs..

Burada diye siyaset bölümünü kastediyor sanırım.Dini hassasiyetler dolayısıyla ,kavga çıkmasın diye zaten bu bölümde de ,BDVde de dini yorum yasak,yoksa sitenin dini istemiyor diye bir düşüncesi yok @Kitap kokusu

hayır diyenler neden hayır dediklerini yazıyorlar. ama evet diyenler sadece küçümsendikleri üzerinden dem vuruyorlar. Sadece bir arkadaş açıkça fikrini söyledi; evet dersem ve başkanlık gelirse ülke daha güçlü olacak dedi. Böyle fikirler okumak istiyorum ben. neden evet, neden hayır??? konu muhafazakar veya anti muhafazakar olmak değil.

Yok bebegim baskanlik karsitiysan onlara gore kuran zikir namaz falan bos, euzubillah cennet cehennem bunlara kalmadi sukur, din karsiti iftirasina karsi iki elim tek tek yakalarinda olacak ahirette..

Ama diğer konularda dinden sürekli bahsedilmesi de doğru değil ki.
Herkesin dini inancını bilemezsiniz ki?
Ben bundan bdvde rahatsızım mesela.
Biri çocuga bakamayacak durumda bir hata etmiş hamile kalmış mesela ailesi duysa öldürecek belki kızı herkes ayetler hadisler paylaşıyor. Kimse keyfine kürtaj olmaz zaten mesela o kızı babası çekse öldürse daha mı iyi? Yada doğursa çocuğu devlet yurduna bıraksa orada taciz ve dayakla sevgisizlikle büyüse daha mı iyi?
Yada kızın teki sevgilisiyle yaşıyor hemen dini içerikler akıyor. E kız bakalım inanıyor mu? Dini soru sormayan insana hadislerle akıl vermek de mahalle baskısı oluyor.
Aleviye Sünni hadisler buyurmak doğru mı?
Yada inanmayana kendi inancından dem vurmak doğru mu?
Bu nedenle yasak.
Çok da doğru bir yasak bu.

Yok bebegim baskanlik karsitiysan onlara gore kuran zikir namaz falan bos, euzubillah cennet cehennem bunlara kalmadi sukur, din karsiti iftirasina karsi iki elim tek tek yakalarinda olacak ahirette..
"Din karşıtı" çok büyük bir itham... Konuyu dine getirmek istemiyorum ama nedense bu ülkede her tartışma gelip dine ve dinsizliğe dayanıyor. Ne çok seviyoruz Allah adına düşünüp konuşmayı... Halbuki dini bütün olup "hayır" diyecek; dinsiz demeyeyim ama dini hiç umursamayıp sadece şahsi çıkarları için "evet" diyecek o kadar insan tanıyorum ki...

aslinda dine de asil bdv de htiyac var ama olmuyor olamiyor cunku dediginiz gibi her kesimden inanis var bana uyan ona uymuyor sonra tartisma vs..mecburen de yasak oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…