Anda nasıl kalabilirim ?

kizilelmam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2015
54
80
38
38
Gün içerisinde aklımdan geçen düşünceler olarak geçmişimde yaptığım hatalar ve bana yapılan haksızlıklar, kötülükler aklıma geliyor, hatalarım için pişmanlık duyuyorum, bana yapılan kötülükler için de sinirleniyorum, yıllar öncesinde uğramış olduğum bi haksızlığı hatırlayıp sanki bugün yaşamış gibi hiddetleniyorum bu durumdan kurtulmak için bir liste çıkarıp geçmişimde canımı yakan nekadar insan varsa alayına fake açıp hesap açıp sövmeyi dahi düşündüm... Zihnim sürekli geçmişin üzüntüsü, pişmanlığı ve geleceğin endişesi kaygısı arasında gidip geliyor.. Ben ne geçmişte nede gelecekte şimdide ve burda olmak istiyorum ama nekadar uğraşsamda yapamıyorum.. Sizdede oluyormu aynısı, anda kalabiliyormusunuz, bunu nasıl başarıyorsunuz?

Bende sizin gibiydim öncesinden ama eski şeyleri düşünüp kendini strese koydukça bana zararı olduğunu gördüm kendim için zamanla bırakmaya başladım şimdi hiç düşünmüyorum Allah havale et sen kendin yaptığın haksızlıkları da kabul ediyorsan bir daha aynılarını yapma

pişman olduklarım genelde kendime yaptığım haksızlıklar hatalarım sonucu zarar görmem falan bana yapılanlarda ayrı tabi bende unutmaya çalışıyorum ama olmuyor...

Yapıyorum ama yaptığım süre boyu andayım diğer zamanlar yine aynı
Nefes terapileri daha çok işinize yarar andan çıktığınızda nefesinize ve içinize odaklanmayı öğretir.yoga ile de destekleyebilirsiniz.bunlar benim fayda gördüklerim.belki de önce bir psikolojik muayene gerekebilir.ya da hormonlarla ilgili bir sorun da olabilir ki ben psikolojik muayene sorasında troid hastası olduğumu öğrenmiştim

Hipotiroidim var zaten ilaçda kullanmıyorum onla alakalı olablirmi?

Hipotiroidim var zaten ilaçda kullanmıyorum onla alakalı olablirmi?
Olabilir.troid hormonlarının azlığı veya çokluğunun bu tür durumlara neden olduğu kanıtlanmış.doktora gidin bence.gayet basit çözümü olan şeyler için kendinizi üzmezsiniz de böylece.o süreçten geçtiğim için çok iyi biliyorum

Son yıllardaki terapilerde farkındalık çalışmaları zaten büyük önem kazandı. Bu bir anda ulaşabileceğiniz bi seviye değil. Bol pratikle başarabilirsiniz bunu sadece. Önce nefes çalışmalarıyla başlanır sonra seviye seviye günlük rutinlerdeki bütün aktivetelere taşınır bu anda kalma hali. Tabi bu arada zihinsel anlamda da bazı değişim ve dönüşümleri geçirmek gerekir ki bu egzersizler bir anlam kazanabilsin. Bu konuda oldukça fazla kitap var, herhangi birini alıp başlayabilirsiniz. Fakat daha sistematik ve işlevli olsun diyorsanız bir terapistten de yardım alabilirsiniz.

Gecmis i dusunmek depresyona ,gelecegi dusunmek anksiyete ye neden olur.

İlk bi affetmelisin kendini,bi psikiyatriste ve psikologa gidip terapi alinca bu hesaplasmalarin biter.

çok teşekkür ederim levotiroin isimli bi ilaç kullanmam gerekiyordu bi ömür aksatmıştım... Hatırlattığınız iyi oldu :)

Bu güne kadar yaptığın tüm hataları, sana yapılan haksızlıkları, geçmişinde bilerek ya da bilmeyerek seni inciten, canını yakan her kim ya da her ne varsa AFFET...

Her sabah uyandığında "Beni bilerek ya da bilmeyerek inciten herkesi ve Kendimi Affediyorum." de
Bir süre sonra ne kadar rahatladığını ve anda kalmayı başarabildiğini göreceksin.

sürekli anda kalamaman normal zaten. insanlar 30 dk anda kalabilmek için yıllarca yoga yapıyor. Ben de sizin gibiyim çok fazla geçmişe dönüyorum.
meditasyonda bile anda kalabildiğim süre 5 dk yı bulamıyor. hemen kafama bişi takılıyor. Hobilerle ilgilenmeni tavsiye ederim. birşeyle uğraşırken zaten farklı bişi düşünemiyosun. Psikologlar bazı insanları bir hobi kursuna gönderir mesela.

Çok şükür ilaç başlayınca geçti. Gece yorganı kemirmekten kurtuldum. Ama ilacı bırakınca şu an olduğu gibi içim kaynıyor. Nefret, kin, pişmanlık..

Bunlari bende yaşadim 4yıl önce ve sonuç majör depresyonum tekrarladi hemde şiddetli bi şekilde ve aylarca tedavim işe yarayana kadar süründüm.sende buna yakalanmadan önerilerim şunlar: bi spor salonuna yazıl bide dans kursuna yazıl işin yoksa iyi kötü bi işte bul.ailenle arkadas veya komşunla zaman gecirmeleri arttir.sabahtan aksama kadar yalniz kalmamaya ve yorulmaya çalış hep biseylerle mesgul ol ve en önemlisi bedenini sporla veya dansla yor bak hicbi düsünce kaliyomu.) Ha kafein tüketimini tamamen kes bu ara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…