Anemiyi yenebilen var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalışıyor olsam ben bakardim sana:) belki tedavin eksik kaliyordur, depolari doldurmak icin en az 6 ay araliksiz demir ilaci kullanilmali.

doktor musunuz :)

dalak iyi geliyormuş yazdılar şimdi bir de onu deneyeceğim ben
geçmeyince umursamadım da bu çarpıntı tıkanma falan artık kötü oluyor :44:

edit: konuyla alakasız ama çeçen misiniz :))

Son düzenleme:

Evet canım. Çalışmayan bi doktor:)

en son geçen ay gittim değerler yerlerde sürünüyor benim. açlık şekerim yüksek çıkıyor biraz onun dışında bir rahatsızlığım yok
saçlarım çok döküldüğü için doktor çinko vermişti o biraz dinç tutmuştu aslında beni
haftaya randevum var tekrar baktırcam değerlere inşallah bu doktor çözer sorunu kaç tane hastane dolandım

Çok geçmiş olsun arkadaşım, bir kez tatmakta fayda var kaç günde bir yiyorsun :26:

Haftada iki kez kirmizi et bir kez baklagiller. Dalak daha nadir yiyorum. Mecburen en cok b12 onda.

Ama azda olsa yemeklerden kirmizi et (ciger bobrek dalak bonfile kiyma vs. ) haftada iki kez en az yemelisin. Ama once hastaneye git. Sebebini ogren.

Shilling die bi test var. sayet anemin b12 dense bu testi yspiyolar. Ve bu trst pozitif cikarsa bagirdak emilimin yok demek ve omur boyu dodex vuruluyorsun ayda bi kez.

Negatif cikarsa ete yumul.

Cok zor bir durum, ben anliyorum seni. Doktorum cok ugrasti benimle. :))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ama gecici bi sure demir yada b12 olma ihtimaline karsi pharmaton oneririm. Hubilac degildir. Vitamin mineral takviyesi icin.

ben ciğeri çok tüketiyorum da dalak hiç sevmiyorum:104: büyük hayvan dalağı dimi

Evet igrenc bence ama dedim ya en cok onda :)

alternatifi yok mu

benim bir tanıdığım kuzu ayağı kafası ne bulursa yiyor ya adam kıpkırmızı maşallah depolar dolu ben büyük hayvan eti hayatta yiyemem yemediğim için böyleyim herhalde

Bir keresinde annemlere söyledim dalak ciğer yicem artık bıktım diye ama sadece güldüler. Yiyemeyeceğimi biliyorlar çünkü :)
Evet çeçenim

Pff, yarama tuz bastınız kızlar. Akdeniz anemisi var bende her aneminin sebebi olmuyor işte, genetik benimki, piyango bana vurmuş.
Bana dut pekmezi iyi geliyor, bir de çekirdekli kuru üzüm. Sakatatla kırmızı etle pek aram yok ama yemeye çalışıyorum. Genelde baklagillerle telafi ediyorum.

malesef .. ailecek akdeniz anemisiyiz ..
halsizlik , kansızlık,viitamin,demir,b12 hepsi eksik ...
geçmiyor,gitmiyor .. senle yaşıyor ..

her doktor da farklı bir şey söylüyor o sinir bozucu. yıllarca cilt doktorlarını dolaştım en son bir tanesi bir şeyin yok neden abartmışlar bu kadar dedi de duruldum ya çocukluğumdan beri üniversite hastanelerine bile gitmiştim yani

ciğer bana çok trahatsız edici geliyor ben onu yiyemiyorum :120: dalak hiç yemedim bakalım deneyeceğim buradaki tavsiyeden sonra

bana hiç böyle şeyler yapmadılar sizinki ne güzel ilgilenmiş

bana ilacı ver yolla ilacı ver yolla normal kırmızı etin hastasıyım her gün bile yerim

Evde minicik bebegin olsun da gör bakalim:)

aa izindesiniz anladım sağlıkla büyüsün miniğiniz ne doktorsunuz merak ettim

benim daha çok var oralara galiba

çok geçmiş olsun canım akdeniz anemisi daha zor

malesef .. ailecek akdeniz anemisiyiz ..
halsizlik , kansızlık,viitamin,demir,b12 hepsi eksik ...
geçmiyor,gitmiyor .. senle yaşıyor ..

peki sizde de nefes tıkanması olmuyor mu çarpıntı falan

alternatifi yok mu

benim bir tanıdığım kuzu ayağı kafası ne bulursa yiyor ya adam kıpkırmızı maşallah depolar dolu ben büyük hayvan eti hayatta yiyemem yemediğim için böyleyim herhalde

kuzu ayağı kafası ne bade ahahaha ay koptum düşünsene çatır çutur

Bir keresinde annemlere söyledim dalak ciğer yicem artık bıktım diye ama sadece güldüler. Yiyemeyeceğimi biliyorlar çünkü :)
Evet çeçenim

ben kasaba söylesem o bile güler

ben de lezgiyim canım ondan sordum

Baklagille kirmizi ette ki aminoasitler farkli ayni b12 vitamini yok. Farkli varyeteler.

Yani gercekten b12 eksikse baklagiller cok isinize yaramaz.

kuzu ayağı kafası ne bade ahahaha ay koptum düşünsene çatır çutur

ben kasaba söylesem o bile güler

ben de lezgiyim canım ondan sordum

ahaha öküz kafasını bile haşlıyor yiyor vallaha

beni en çok nefes darlığı zorluyor çok var sanki aldığım oksijen yetmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…