Anemiyi yenebilen var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım sebebini bilmiyorum ama demir eksikliğiyse,

Tahin, pekmez,
Kırmızı et,dalak,ciğer,
Siyah üzüm,
Yeşil yapraklı bitkiler,ıspanak

En önemli nokta bunlarla beraber süt,süt ürünleri,çay yenmeyecek. En az 1 saat sonra yenmeli.Ve c vitamini olan içecekle beraber alırsanız kana karışmasını daha çok emilmesini sağlarsınız.

Bende ve kızımda kansızlık var çok araştırıyorum bu konuyu.Size de yardımcı olursa ne mutlu.Bu arada en çok tahin de bilginize,

sanırım anemi çoğu kadında olan bi rahatsızlık.. malesefki bendede mevcut. bundan bi 10 sene önce kan tahlilime bakan doktor sonucumu görünce bu hasta 70 yaşındamı diye sormuş bi başka tahlil ve sonuçta ise doktor bana düşükmü yaptın diye sormuştu. o derece kansızdım. ilaçların yanı sıra annem sağolsun nerden ne duyduysa uyguladı üstümde. portakal suyu sıkıp içine pekmez koydu, dalağı baharatla beraber az pişirip zorla yedirdi :120: , siyah çekirdekli kuru üzümü çörek otu ile karıştırıp önüme koydu daha neler neler. sonuç olarak 12-16 arası olması gereken değerin senelr içinde 11 e ulaştı çok şükür. eskisi kadar yorgun uykusuz hissetmiyorum. ama bu seferde demir bağlam eksikliği çıktı 6 ay önceki tahlilimde. ilaç verdi mide bulantısı yaptığı için bi kaç defadan sonra bıraktım.. yemene mutlaka dikkat etmen lazım. yeşil biberin kansızlığa iyi geldiğini biliyorum. onun dışında bulgur tüketmeni önerebilirim, keçiboynuzu pekmezi kesinlikle..

Merhabalar;

İleri derecede anemi geçirdim.Öyleki artık halsizlikten bayılır duruma gelmiştim.5dk.Yürümemle bayılmam bir olurdu.
İlaçlarımı aksatmadan kullandım.gaita testi felan yapmışlardı bana.
Kuru siyah üzümler olurya biraz irice çekirdeğilye birlikte 1 avuç yiyordum hergün.Sonra karadut pekmezi içirirdi annem.(Orijinal katkısız getittiriyordu babam).Dalak,ciğer tadı kötü olsada yiyordum mecbur.
1 senede düzeldim çok şükür.
Gerçi hastalığı geçirdiğimde 15 yaşında felandı.

bu sorun bende de var...merdiven çıkamıyorum tıkanıp kalıyorum kuru üzüm yemeye çalışıyorum...depolarım bomboş...sürekli nasıl boşalıyorsa.demiri tutamıyormuşum haplar bende kapızlık yapıyor oyüzden hep yarıda bırakıyorum

just, anemi benim kuzenimde de var ve çok ileri dereceydi. devlet hastanelerindeki doktorlar ilgilenmedikleri için de artık had safhaya ulaşmıştı. özele gitti şu an daha iyi. ama bir ömür ilaç tedavisi ve gıda takviyesi sürecekmiş. anemi hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ama bildiklerimi aktarayım dedim. çok geçmiş olsun canım.

Geçmiş olsun canim. Bende bir rahatsizligim sonucu anemi sorunumn olduğu ortaya cikti. Ben fakülteye girmiştim. Endokrin bölümüne. tahlil sonucunda doktor çok sasirmistu. Sen Nasil yasiyorsn diye :) bende yan etkileri şöyleydi. Hayattan zevk almama, olumsuz düşünme, bir isi yaparken cabuk sklma, sürekli yatma isteği , ani kalkmalarda bas dönmesi, el ayak usumesi vs. Ben uç ay tedavi oldum. Doktor bana sunu demişti. İçeriden tedavi olmadigin surece pekmez le vs. Şeylerle kansizlik giderilmez. Önce ilaç tedavisi felan dedi. İğne oldum ilaclar aldim. Kanim yükseldi. Doktor aylik tahlillere cagirdi. İlaç almadigim zaman da düşüyor mu diye. Sebebi nerden diye. Çok şükür birşey cikmadi. Şuan çoğu yan etkileri geçti. İnş sende şifa bulursun. Hayirli gunler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu arada canim beni hematolojiye sevk etmişti. İhmal etme inş kisa zamanda sende iyilesirsin :) ha birde özel gunlerimde kan ilaci kullaniyrm doktorum söylemişti

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Annemde anemi vardı 2 ünite kan serumu takıldı şimdide gyno ferrosanol diye bi ilaç içiyo lakin onun anemisi aşırı regl kanamasından myomu var

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

bende 2006 yılından beri kansızım ilaç kullanıyorum düzeliyor, bırakınca tekrar eski halını alıyor, gittiğim hiçbir doktor önemsemiyor malesef, olabılır kadınlarda adet göruyorsun ondandır dıyor ama işin tuhafı ben 2 ayda bir adet oluyorum, dediğim gibi gittiğim hiçbir doktor önemsemiyor

Eti dalagi cigeri pekmezleri uzumleri yesillikleri eksik etmeyin menunuzden bunlar cok onemli cay icmeyin demir eksikligi yapiyo

canım sana acil katı meyve sıkacağı almanı tavsiye edreim bununla birlikte pancar havuç diğeri sana kalmış mesela portakal mandalina falan hem c vitamini acısından süper bunu sık iç bak kanın nasıl tavan yapıyo bende kansızlık problemi vardı adetlerin öyle sancılı ve kötü geçerdiki anlatamam sonra bigün internette dolaşırken bunu buldum sonra deneyim ne kaybederim dedim 1 hafta boyunca ve sonrası içtin inan 1 hafta sonunda yuyan yorulan soluk tenli kız gitti yerine cildi yavaş yavaş parlamaya başlayan sırt ağrıları geçen adetim ilk defa sanki hiç farketmeden rahat geçen biri oldum inan çok etkili hem vitamin alıyosun hemde kırmızı pancar doğal diğer ilaçlar gibi yan etkisi de olmuyo denemeni tavsiye ederim benden demesi şuan yaz pazrdakiler çok büyük ama olsun den mutlaka dene ben devamlı günde 1 bardak sıkp içiyorm

yıllarca kan hapları iğneleri ve serumlarıyla anemiyle başetmeye çalışan bir insan olarak bir doktorun burada bi sorun var emilim bozukluğu araştırılmalı demesiyle hastalığım keşfedilmişti o yüzden eğer tedavilere rağmen düzelmeyen ya da kısa sürede eski hale dönen bir durumla karşı karşıyaysanız mutlaka araştırılmalı.. onun dışında çay ve kahve tüketimini sınırlandırmalı, kırmızı eti biraz artırmalısınız ve kırmızı etin yanında kesinlikle süt ürünleri tüketmemeli c vitamini içeren şeyler yiyerek demir emilimini artırabilirsiniz.. ancak söylediğim gibi emilim bozukluğunuz varsa bunlar çok sınırlı fayda sağlayacaktır..

Ailecek anemiydik beslenme düzenini değiştirdik doktor bile şaşırdı, hergün mutlaka bol yeşil bir tabak salata bir kase vadem kuru üzüm kuru incir karıştır ye ara öğün olarak o Demir ilâçlarından bin kat daha tesirli bunlar

Olasılıklar&şanslar

gerçekten önemsemiyorlar ama özellikle bu nefes tıkanması çok kötü yormaya başladı beni resmen oksijen tükeniyor sanki öyle zonkluyor vücudum

listemi yaptım çok çirkin bi liste malesef tadını sevmesem de doktora gitmeden önce ilk iş bunlarla arttırmaya çalışacağım bakalım işe yarayacak mı
o yüzden tavsiye veren herkese teşekkürler..

Allaha şükür ki ben atlattım.. ama atlatana kadar da canım çıktı.. en ders çalışmam gereken dönemdi, lise son da tam teşhis konuldu ama ben ölüden farksızdım.. aylarca okula gidemediğim oldu, her hafta tahliller, ilaçlar.. tabi ben bu arada yemek seçen doğru düzgün yemeyen biriydim.. ama baktım böyle olmayacak, bildiğin ölüyor gibiyim. başladım önüme ne gelirse yemeye.. sebzeden yeşillikten hiç kaçmadım.. bolca yedim.. yani bir bakıma beslendim diyim adamakıllı.. sonra dr un verdiği tüm ilaçları kullandım.. tabi benim düzelmem ciddi zamanımı ve bunun yanında da istediğim üniversiteye giremememi sağladı.. napalım sağlık olsun.. kısmet dedik.. hala b12 eksikliğiyle uğraşıyorum ama benim kemiklerimdeki deposu bile bitmiş, tam tamına 2006 dan beri de onla uğraşıyorum..yani ne tavsiye edebilirim bilmiyorum, sağlıklı beslen, dalak ve ciğer öneriyor herkes.. kuru üzüm falan ye, bir an önce atlatırsın inşallah

Konuyla ilgili pek yardımım olamayacak ama bir sey sormak istiyorum.

Benim de geçen yıl b12 seviyem biraz düşük çıkmıştı sınırın altında ama çok da düşük değil, biraz hap kullandım sonra bıraktım. Baş dönmelerim geri döndü şu an. Sürekli yorgunum bütün gün yatakta olsam bile. Aşırı çabuk yoruluyorum, evi süpürsem yoruluyorum. Bazen çarpıntılarım da oluyor. Çok çok unutkanım. Çok yakta durduğumda, her ayağa kalktığımda gözlerim kararıyor. Annemdle her kavga ettiğimizde (beni hep ayakta bekletir ve çok uzatır tartışmayı) bayılacak gibi oluyorum gözlerim kararıyor sanki kanım çekiliyor gibi. En son oturunca bir yere geçiyor.

Teyzemde akdeniz anemisi vardı.
Sizce bende de böyle bir durum olabilir mi? Doktora görünmeli miyim? Ben direk B12 hapı alıp kullanmayı düşünüyordum ama konuyu okuyunca biraz korktum :44:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…