• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anemiyi yenebilen var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatt mottonuz su olsun kizlar

Ben inegi yiyorum inek otlari yiyor yani ben sebze de yemis oluyorum!! Sadece inek bana yeter :))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Herkes sıcak bakmaz ama şöyle bir şey duydum . Bizim buralarda bir aktar var dayım tanıyor galiba .
Kan değerlerinle gidiyormuşsun o sana bir karışım hazırlayıp veriyomuş çok kişi faydasını görmüş .
En son çare onu deneyeceğim faydası olursa sana haber ederim just .

Evet canım. Çalışmayan bi doktor:)

merhaba size bi sorum olucak benim...kansızlıktan her gittiğimde doktorlar ferro sanol denilen ilacı verdiler ve demir tüplerin boşalmış dedi bi doktor en az altı ay kullanmak gerek evet ama bu süre çok uzun değilmi birde bu ilaç kabızlık yapıyor...
yokmudur buna alternatif başka bir yöntem..ben ramazandandan sonra tekrar gidicem doktora bu sefer aynı ilacı yazmamalarını isticem...
bi tanıdığıma doktor demişki öyle ilaç vesaire oyalıyorlar hematoloji bölümü sanırım...direk iğneyle kolundan demir takviyesi yapmışlar sanırım tam em,n değilim ama çok iyi hissettiğini söylüyordu..

alternatifi yok mu :27:

benim bir tanıdığım kuzu ayağı kafası ne bulursa yiyor ya adam kıpkırmızı maşallah depolar dolu :27: ben büyük hayvan eti hayatta yiyemem yemediğim için böyleyim herhalde :25:

Ben bu konuda uyuzun önde gideniyim ama kimyon çok yakışıyor ciğere.Ben de kuzu yiyemiyorum,kokuyor.:2::37:

merhaba size bi sorum olucak benim...kansızlıktan her gittiğimde doktorlar ferro sanol denilen ilacı verdiler ve demir tüplerin boşalmış dedi bi doktor en az altı ay kullanmak gerek evet ama bu süre çok uzun değilmi birde bu ilaç kabızlık yapıyor...
yokmudur buna alternatif başka bir yöntem..ben ramazandandan sonra tekrar gidicem doktora bu sefer aynı ilacı yazmamalarını isticem...
bi tanıdığıma doktor demişki öyle ilaç vesaire oyalıyorlar hematoloji bölümü sanırım...direk iğneyle kolundan demir takviyesi yapmışlar sanırım tam em,n değilim ama çok iyi hissettiğini söylüyordu..

Muadil bi ilac deneyebilirsiniz mesela ben de ferro sanolu kullanamazdim icerken demir kokusu geliyor diye ama sonra gynoferon kullandim onu çok iyi tolere ettim.. demir preparatlarinin hemen hemen hepsi kabızlık yapabilir ama ilaci degistirip denemekte de fayda var.
O dediginiz damardan tedaviyi biz yatan hastalarimiza bile zorda kalmazsak yapmiyoruz burda bi konu açılmıştı bi ara eşi igne vuruldktan bi saat sonra evde vefat eden bi bayan vardi demir preparatlari damardan verildiğinde ciddi anlamda bu sekilde risk barındırıyor..sadece demir degil her ilacin agizdan alinan formu damardan uygulanan a gore daha guvenlidir. ayrica yine tekrar ediyorum ki sebebi bilinmeyen aneminin israrla tedavi edilmeye çalışılması sacmaliktir, delik kovayi doldurmaya benzer, sen üstten koyarsin o alttan akar..

Muadil bi ilac deneyebilirsiniz mesela ben de ferro sanolu kullanamazdim icerken demir kokusu geliyor diye ama sonra gynoferon kullandim onu çok iyi tolere ettim.. demir preparatlarinin hemen hemen hepsi kabızlık yapabilir ama ilaci degistirip denemekte de fayda var.
O dediginiz damardan tedaviyi biz yatan hastalarimiza bile zorda kalmazsak yapmiyoruz burda bi konu açılmıştı bi ara eşi igne vuruldktan bi saat sonra evde vefat eden bi bayan vardi demir preparatlari damardan verildiğinde ciddi anlamda bu sekilde risk barındırıyor..sadece demir degil her ilacin agizdan alinan formu damardan uygulanan a gore daha guvenlidir. ayrica yine tekrar ediyorum ki sebebi bilinmeyen aneminin israrla tedavi edilmeye çalışılması sacmaliktir, delik kovayi doldurmaya benzer, sen üstten koyarsin o alttan akar..

teşekkür ederim bi dahakine ferro sanol yazmamasını rica edicem doktordan..

yenmek degilde bas etmek , ilac kullanmiyorum cunki yeniden cikiyor,

bana cok iyi gelen tomates , ve kirmizi olan hersey doktorum tarafindan önerildi, gerci sadece tomates bile yetiyor bana, hergün yeg:)

benim ablamdada vardı kansızlık.doktor firek damardan alıcaksın dedi.damardan alınca sıkıntı olucağımı burda ilk defa okudum açıkçası.sadece alerji yapar die demirin yanında seruma alerji ilacıda katıolar.ablam şu an iyi hissedio baya.1 sene oldu doktora gitmedi daha iyi hissediorum dio.bir kaç gün üst üste gidip damardan aldı ikacı.bence doktora sorun.uygunsanız alırsınız

benim yiyebildiğim tek et türü tavuktur. kırmızı et yiyemiyorum yemeklerde kokusunu almazsam belki oda..

Biz yemeklere koymuyoruz zaten kuzum.Mesela etli kuru fasulye,kıymalı bamya,etli nohut yemeyiz.

Hepsine zeytinyağı...Egeliyiz malum.:27::27:

Eti yemek olarak yiyoruz yani.Etli patates,kavurma vs...Diğer türlü yemeklerin tadını bozuyor gibi geliyor bana.:30:

Siyah uzum suyunun iyi geldigini biliyorum. Annemde once demir eksikligi var dendi asiri cay ictigi icin.en son tahlil yaptirdi ameliyat olacak.tahlilde anemi baslangici oldugunh soylediler. Oyuzden ameliyatta kan verebilirlermis.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benim yiyebildiğim tek et türü tavuktur. kırmızı et yiyemiyorum yemeklerde kokusunu almazsam belki oda..

Etin her çeşidini yiyen yakınlarımda da çıktı kansızlık . of of ne bela bir şey yinede şükür ya daha beter bir dert olmasın :31:

ahaha öküz kafasını bile haşlıyor yiyor vallaha :27:

beni en çok nefes darlığı zorluyor çok var sanki aldığım oksijen yetmiyor :25:

ohh aynen :50:

ben kırmızı ete bayılırım

waowww çok şaşırdım ve sevindim :70:

bugün şeyh şamili okumaya başlamıştım tam da :27:

bu arada o aktar amca neye göre yapıyormuş şaştım valla

Kırmızı şarap da çok iyi geliyor, aklıma gelmişken yazayım dedim ;)

meyveli olsa vişneli ahududulu falan? :1:

ohh aynen :50:

ben kırmızı ete bayılırım

bugün şeyh şamili okumaya başlamıştım tam da :27:

bu arada o aktar amca neye göre yapıyormuş şaştım valla

meyveli olsa vişneli ahududulu falan? :1:

Açıkçası hiçbir bilgim yok :26: Konuyu görünce aklıma geldi araştırmaya karar verdim o aktarı büyük ihtimalle yine pekmez ya da çeşitli ot karışımlarıdır .

bende de asırı kansızlık var kendımı bıldım bılelı malesef...ialçlar içiyorum süreklı.ve bebek ıstıyoruz doktorum kansızlıktanda hamıle kalamayabılırsın dedı yuklendım pekmeze,kuru üzüme özellıklede keçiboynuzu ve özüne kendımı daha ıyı hıssedıyorum...

Anemiye sebebiyet veren neyse o arastırılmalıdır bence.yoksa boşuna .hem yazmışsınız artıyor ama bisüre sonra düşüyor.altta yatan bir neden var o halde?

anemin kac türü var,
demir eksikligine bagli olmayanida var.
hemde türkiyede cok yaygin.
talesemi var bende mesela, ne kadar demir alsamda asla etkilemiyor
hatta demir almam zararli bile olabiliyor

her anemiyi demir eksikligine yormak cok büyük bi yanilgi,
iyice bi testlerden gecmen gerek bence demirden kaynaklanmiyorsa
yada demir ilaclarini yanlis zamanda aliyorsun ve etkisini azaltiyorsun
ac karnina, vitamin c iceren birseyle birlikte alman önemli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back