- Emoji Skoru
- 10.764
- Puanlar
- 158
- Konu Sahibi cameronhowe
Birkaç gündür aşırı sinirime dokunan bi konu var. Cidden haksız mıyım diye bi içimi dökmek istedim. Ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz. Ve evlendigimden beri kurban bayramlarında memlekete gitmeyi pek tercih etmiyorum. Gidip kayinvalide evinde köyünde onlarin kurban işine girip bedava işçilik yapacağıma evde kendi kurbanımı keser ona emek veririm diyoruz bastan beri. Bu yıl da öyle karar verdik yine. Ki zaten kurban bayramindan birkac hafta sonra bize gelmeyi planliyorlar. Pek sık gelmezler, 7 sene olacak evleneli 3 kere falan gelmişlerdir. Yatılı misafir agirlamak zor gelse de , zaten pek gelmiyorlar diye ben buyrun gelin deyip israrci oluyorum. Bu yıl ama ilk kez bu kurbanda oraya gitmeme kararimiza saygi duymayıp aşırı sekilde ısrarcı oldular, biz tamam demedigimiz halde kendilerince plan yaptilar gelirsiniz burda kesersiniz vs diye, görümceme falan bize sormadan geliyolar vs demis kv. Bu durum biraz tadımı kaçırmıştı zaten. Biz tatilin kalan kisminda birkaç günlük bi tatil plani yapariz belki, gezer dinleniriz diyorduk. Ama sanki memlekete gitmesek evde mutsuzluktan ölürmüşüz gibi orda 9 gün napacaksiniz falan diye baya söylendiler. Büyük görümcem de kayinvalidemlerden de uzakta baska sehirde yasiyor. Eşi şu an uzakta, 2 cocuguyla bayramda kv gile gidecek. Bize siz gelmiyosaniz ben oglanlari alip size gelirim bayramda cocuklara değişiklik olsun dedi. Bizim tatil vs plani yatti. Neyse tamam buyur gel dedik. Önce kesinmis gibi konuştu. Sonra bi vazgeçtim dedi. Şimdi nerdeyse her gün esimle konusmasina ragmen hala bakarız belli degil belki geliriz belki gelmeyiz diyor. Delirmek uzereyim. Cumartesi veya pazar gelmeyi, bayramin ilk iki günü de dahil kalmayi planliyor ama bakariz ya bakariz diyip duruyor. Hala karar vermemiş ve bize kesin bir şey söylemiyor. O kadar sinirime dokunuyor ki artık. İşim gücüm var, geleceklerse hazırlığım olur, alışverişim olur. Gelmeyeceklerse bi gezme plani yapcaz belki, rezervasyon vs yapicam gerekirse. Bu dusuncesizlik beni çıldırtmak üzere. Eşime de sorup duruyorum o da arada kalıyor. Kırk yilda bi geliyolar, gelmeyin der gibi olmasin diye sürekli sormak ustelemek istemiyoruz ama o da insan gibi gelicez veya vazgectik gelmicez demiyor. Biz onun keyfini mi beklicez bayram tatilimizi heba edip? Ne yapalim sizce ya