Sivilceli Ciltler Aniden bozulan cildim?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Evet geçer :) şanslısınız çünkü cukur değilde, kahverengi leke olarak iz bırakmış sivilceniz.

Öncelikle cildinize uygun ama asla kurutmayan bir yıkama jeliyle sabah akşam yıkayın.
Haftada iki kere salisilik asit veya glikolik asitle peeling yapın. Her ikisi de cilt yuzeyini yenileyen, ölü derinizi atmanızı sağlayan asitlerdir. Peelingten sonra cilt bariyerinizi onaracak bir krem sürün. La roche posay cicaplast baume b5 veya avene cicalfate krem gibi. Bunlar onarıcı ve biraz yogun kremlerdir haftada iki kere kullansanız yeter. Nemlendiricinizin iceriginde niacinamide olsun. Bu icerik cilt yüzeyini yenilet ve lekeri açar.
Hergün de günes kremi kullanın. Ozellikle salisilik asit ve glikolik asit kullanmaya başlarsanız gunes kremini asla ihmal etmemeniz gerekiyor. Cilt yuzeyiniz yenilenecegi icin güneşe karşı hassasiyet yapabilir.

Beslenmeniz de de elma kuru kayısı ve bol yeşillige daha cok yer verin ve sabırlı olun. Cilt kendini zaten 28 gunde bir yeniliyor zaten. Bir iki hafta yapıp lekelerim geçmedi diye bırakmayın
la roche kullanamıyorum ama avene deneyebilirim çok teşekkür ederim doktora gittim bunların sivilce olmadığını bi tür bakteri olduğunu ve izler için bişey yapamayacağını söyledi yine de söylediklerinizi denememde bi zarar yok deneyeceğim🙏🏻 bir de malesef kahverengi lekeler çukurlaşmaya başladı çok şanssız hissediyorum

Son düzenleme:
yüzümde çok az sivilce sivilce lekeleri vardı ve sürekli arada patlayan sivilceler bi cahillik yapıp dermoroller kullandım ve sivilceleri tüm yüzüme yaydım bi sabah kalktım ki yüzüm sivilceden görünmüyor treatin krem duymuştum doktorada sorup hemen aldım ve mucize ilk gün sorun 2 gün yok 3 gün yüzüm kıpkırmızı oldu devam et demişti cildiyecim ettim bu sürede tabiki yanma gerginlik oluyor inatla kesmedim 4 5 gün soyunalar başladı kremin amacı üstteki deriyi atıp alttan yenisini çıkartmak o sürede hametanveya bepantenile nemlendirdim ve en önemlisi 50 faktör güneş kremsizcikmadim şuan 7 inci gündeyim yüzüm de gram leke kalmadı doktorum 1 ay en az kullanki içerdeki problemi de çöz dedi ben çok fayda gördüm aciyo diyip kesmedim yaniyo demedim kızardı demedim ve sadece geceleri 2 bezelye kadar uyguluyorsunuz bol bol sürmek yok :) minnacık belli belirsiz kaldı devam ediyorum onlarda gidiceeekk önemli olan azim sabır
dermaroller sivilceli cilde uygulanmaz mıymış?

Back