• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aniden düşen amh ve sperm

elfth91

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
216
Puanlar
23
Kızlar merhaba. Erkek faktörlü infertilitemiz mevcut, eşim azospermiden şiddetli oligospermiye geçti 1 ay önce sonuç 750 bin total yüzde 66 motil sadece 2 ileri hareketliydi benim 5 ay önce amh 1.47ydi ve biz bunlara dayanarak acaba bu defa olur mu diyorduk.. cumartesi eşim spermiogram verdi 0.. tüm parametreler 0 ve klinik notta her sahada 1 2 hareketli ve hareketsiz sperm görüldü yazıyor. Yani 20 ila 49 saha tatlandırıcı düşünürsek 20 ila 80 arası çıkmış başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Şişli memorial hastanesini arayıp derhal randevu aldım bu cumartesi gideceğiz tahlilleri hep 5 ay öncesine ait diye hastanenin istediği tahlilleri dün bir daha verdin son 6 ay içinde olan yenmesine rağmen birşey bana git yaptır dedi ve amh 0.9 a düşmüş şuan oturdum hüngür hüngür ağlıyorum. Nasıl olur eşim ilaçlarını düzgünce kullanırken ve ben ciddi bir sağlık sorunu yaşamıyorsun nasıl çakılabiliriz ikimizde böyle..

Kızlar merhaba. Erkek faktörlü infertilitemiz mevcut, eşim azospermiden şiddetli oligospermiye geçti 1 ay önce sonuç 750 bin total yüzde 66 motil sadece 2 ileri hareketliydi benim 5 ay önce amh 1.47ydi ve biz bunlara dayanarak acaba bu defa olur mu diyorduk.. cumartesi eşim spermiogram verdi 0.. tüm parametreler 0 ve klinik notta her sahada 1 2 hareketli ve hareketsiz sperm görüldü yazıyor. Yani 20 ila 49 saha tatlandırıcı düşünürsek 20 ila 80 arası çıkmış başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Şişli memorial hastanesini arayıp derhal randevu aldım bu cumartesi gideceğiz tahlilleri hep 5 ay öncesine ait diye hastanenin istediği tahlilleri dün bir daha verdin son 6 ay içinde olan yenmesine rağmen birşey bana git yaptır dedi ve amh 0.9 a düşmüş şuan oturdum hüngür hüngür ağlıyorum. Nasıl olur eşim ilaçlarını düzgünce kullanırken ve ben ciddi bir sağlık sorunu yaşamıyorsun nasıl çakılabiliriz ikimizde böy
Kızlar merhaba. Erkek faktörlü infertilitemiz mevcut, eşim azospermiden şiddetli oligospermiye geçti 1 ay önce sonuç 750 bin total yüzde 66 motil sadece 2 ileri hareketliydi benim 5 ay önce amh 1.47ydi ve biz bunlara dayanarak acaba bu defa olur mu diyorduk.. cumartesi eşim spermiogram verdi 0.. tüm parametreler 0 ve klinik notta her sahada 1 2 hareketli ve hareketsiz sperm görüldü yazıyor. Yani 20 ila 49 saha tatlandırıcı düşünürsek 20 ila 80 arası çıkmış başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Şişli memorial hastanesini arayıp derhal randevu aldım bu cumartesi gideceğiz tahlilleri hep 5 ay öncesine ait diye hastanenin istediği tahlilleri dün bir daha verdin son 6 ay içinde olan yenmesine rağmen birşey bana git yaptır dedi ve amh 0.9 a düşmüş şuan oturdum hüngür hüngür ağlıyorum. Nasıl olur eşim ilaçlarını düzgünce kullanırken ve ben ciddi bir sağlık sorunu yaşamıyorsun nasıl çakılabiliriz ikimizde böyle.böy
Test yaptırdığınız yerler farklı mı eşimde de farklı yerlerde farklı sonuçlar aldık ona dikkat edin

Kızlar merhaba. Erkek faktörlü infertilitemiz mevcut, eşim azospermiden şiddetli oligospermiye geçti 1 ay önce sonuç 750 bin total yüzde 66 motil sadece 2 ileri hareketliydi benim 5 ay önce amh 1.47ydi ve biz bunlara dayanarak acaba bu defa olur mu diyorduk.. cumartesi eşim spermiogram verdi 0.. tüm parametreler 0 ve klinik notta her sahada 1 2 hareketli ve hareketsiz sperm görüldü yazıyor. Yani 20 ila 49 saha tatlandırıcı düşünürsek 20 ila 80 arası çıkmış başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Şişli memorial hastanesini arayıp derhal randevu aldım bu cumartesi gideceğiz tahlilleri hep 5 ay öncesine ait diye hastanenin istediği tahlilleri dün bir daha verdin son 6 ay içinde olan yenmesine rağmen birşey bana git yaptır dedi ve amh 0.9 a düşmüş şuan oturdum hüngür hüngür ağlıyorum. Nasıl olur eşim ilaçlarını düzgünce kullanırken ve ben ciddi bir sağlık sorunu yaşamıyorsun nasıl çakılabiliriz ikimizde böyle..
Testi yaptırdığınız yerler farklı mı ona dikkat edin farklı yerler farklı sonuçlar veriyor

Testi yaptırdığınız yerler farklı mı ona dikkat edin farklı yerler farklı sonuçlar veriyor
Farklı bir yer ama ikiside araştırma hastanesi ve 1.47 ila 0.98 aşırı uçurum değil mi olsa olsa 0.2 0.1 oynar diye düşünüyorum

Farklı bir yer ama ikiside araştırma hastanesi ve 1.47 ila 0.98 aşırı uçurum değil mi olsa olsa 0.2 0.1 oynar diye düşünüyorum
Benim eşimde de aynı şey oldu bende de amh değerine takılmayın önemli olan 1 tane kaliteli yumurta sahibi olmanız

Benim eşimde de aynı şey oldu bende de amh değerine takılmayın önemli olan 1 tane kaliteli yumurta sahibi olmanız
Peki nedenini öğrendiniz mi sonradan düzeldi mi ilk denemede 6 olgun yumurtadan 100 motille 1 tane döllendi şimdi birde yumurta sayısı düşüyor iki taraflı olunca çok üzüldüm

Peki nedenini öğrendiniz mi sonradan düzeldi mi ilk denemede 6 olgun yumurtadan 100 motille 1 tane döllendi şimdi birde yumurta sayısı düşüyor iki taraflı olunca çok üzüldüm
Evet anlıyorum sizi stres yapmıştır diye düşünüyorum benim yumurta sayım atttı kullandığım takviyelerle ama henüz hamile kalamadım

Canım selam, öncelikle sakin ol. Şişliye yönelmen iyi olmuş bence. Bu amh farkları lab kiti kaynaklı biliyosun ki önemli olan antra folikül sayısı regl iken. Bu noktaya takılma. Eşin için de mutlaka farklı yöntemler önereceklerdir. Onları değerlendirirsiniz. Bir de memorial zaten kendi labında sperm analizi istiyor. Orada verin. İstesen sen de amh ı yenile ama afc sayarlarsa gerek duymacaklardır. Regl olcak mısın gittiğinde? Lütfen panik olma. Sizin durumunuza göre önerdikleri yöntemleri zaten opsiyonel tutmuyorlar. Bu nedenle için rahat olsun.

Hayırlı haberler inşallah. 😍 İlk transferimizi hemen hemen aynı zamanda olmuştuk. İnşallah bu sefer olumlu sonuçlar görelim.

Canım selam, öncelikle sakin ol. Şişliye yönelmen iyi olmuş bence. Bu amh farkları lab kiti kaynaklı biliyosun ki önemli olan antra folikül sayısı regl iken. Bu noktaya takılma. Eşin için de mutlaka farklı yöntemler önereceklerdir. Onları değerlendirirsiniz. Bir de memorial zaten kendi labında sperm analizi istiyor. Orada verin. İstesen sen de amh ı yenile ama afc sayarlarsa gerek duymacaklardır. Regl olcak mısın gittiğinde? Lütfen panik olma. Sizin durumunuza göre önerdikleri yöntemleri zaten opsiyonel tutmuyorlar. Bu nedenle için rahat olsun.

Hayırlı haberler inşallah. 😍 İlk transferimizi hemen hemen aynı zamanda olmuştuk. İnşallah bu sefer olumlu sonuçlar görelim.
Yok reglimden 3 4 gün önce gideceğiz umarım sayı çok azalmamıştır zaten çok yüksekte çıkmıyordu iyice düşmesin. Kendilerine istedi perhizli gideceğiz. Seninde ipek hoca mıydı?

Yok reglimden 3 4 gün önce gideceğiz umarım sayı çok azalmamıştır zaten çok yüksekte çıkmıyordu iyice düşmesin. Kendilerine istedi perhizli gideceğiz. Seninde ipek hoca mıydı?
Evet canım ben de ipek hocadayımm

Ben 1 yıl önce amh baktırdığımda 1.5 tu ultrason görüntüsü ise 1.5’tan oldukça iyiydi çok sayıda yumurtam vardı 1 sene sonra artık tüp bebeğe karar verdik ve bu sefer tüp bebek doktoru muayene etti ve yumurtalarımın çok az olduğunu söyledi özel bir hastaneydi ve amh baktırdım yine 1.5’tu mümkün değil dedi test yanlış bence dedi ve beni devlet hastanesine yönlendirdi.Orada 2 ay sonra baktırdığım amh 0.63 çıktı.1 yılda 1.5’tan 0.63’e düşmüş.Şok oldum.
Tüp bebek sürecinde de 2 transfer oldum toplamda 4 embriyo transfer edildi ve negatif.Sürekli baştan başlamam gerekiyor her transferde opu oluyorum çünkü 1-2 embriyo elde ediliyor.Çok yorucu bir süreç.

AMH düşmüş olarak nitelendirme benim 0.80 1,80 1,16 gördüm

Ben 1 yıl önce amh baktırdığımda 1.5 tu ultrason görüntüsü ise 1.5’tan oldukça iyiydi çok sayıda yumurtam vardı 1 sene sonra artık tüp bebeğe karar verdik ve bu sefer tüp bebek doktoru muayene etti ve yumurtalarımın çok az olduğunu söyledi özel bir hastaneydi ve amh baktırdım yine 1.5’tu mümkün değil dedi test yanlış bence dedi ve beni devlet hastanesine yönlendirdi.Orada 2 ay sonra baktırdığım amh 0.63 çıktı.1 yılda 1.5’tan 0.63’e düşmüş.Şok oldum.
Tüp bebek sürecinde de 2 transfer oldum toplamda 4 embriyo transfer edildi ve negatif.Sürekli baştan başlamam gerekiyor her transferde opu oluyorum çünkü 1-2 embriyo elde ediliyor.Çok yorucu bir süreç.
Folükül kaçtan kaça düştü bakın sorun kimi doktora 4btane görür iyi der ama 4 de az sonra tüp bakar 3 görür çok az ser örnek verdim siz kaçtan kaça düştüğünü biliyormusunuz

Folükül kaçtan kaça düştü bakın sorun kimi doktora 4btane görür iyi der ama 4 de az sonra tüp bakar 3 görür çok az ser örnek verdim siz kaçtan kaça düştüğünü biliyormusunuz
Ben ilk doktora gittiğimde 1.5 amh çıktığında ben de ekranda gördüm çok fazla folükül vardı sadece sağ tarafta 12 idi.Diğer tarafta da vardı ama saymadık.Doktorda saymadı burada da var baya gayet iyi dedi.Ama bu yıl tüp bebekde 8 folükül görüldü Ekim ayında aralıkta 5 folükül Bu ay ne diyecek bilmiyorum.

1.47ken afc 9 görüldü son muayenede 10 11 sayıldı 8 toplandı 6 olgun çıktı şiddetli erkek faktörü var 1 embriyom oldu tutmadı, şimdi artık kaç toplanır embriyo olur mu düşünmekten deliricem, kasım aralık üst üste aşılama oldum afc kasımda 7 8 sayıldı adetin ilk günü aralıkta 6 7 dedi, şuan heralde 4 5 falan diyecekler 1 2 de olgun olmuyor zaten kaldı elde 2 3 😑

AMH düşmüş olarak nitelendirme benim 0.80 1,80 1,16 gördüm
5 ay önce 1.47 olup şimdi 0.98 çıkması hızlı bir düşüş daha önce 1.57den 1.47ye 6 7 ayda düşmüştü panikledim haliyle..

1.47ken afc 9 görüldü son muayenede 10 11 sayıldı 8 toplandı 6 olgun çıktı şiddetli erkek faktörü var 1 embriyom oldu tutmadı, şimdi artık kaç toplanır embriyo olur mu düşünmekten deliricem, kasım aralık üst üste aşılama oldum afc kasımda 7 8 sayıldı adetin ilk günü aralıkta 6 7 dedi, şuan heralde 4 5 falan diyecekler 1 2 de olgun olmuyor zaten kaldı elde 2 3 😑
Amh düşük olunca her ay farklı sayıda folükül oluyor ama sürekli bir öncekinden daha düşük bir sayı olacak diye bir kural yok .Dalgalanma gibi bir ay 9 bir ay 5 bir ay 4 bir ay 6 böyle yani sürekli sayı düşecek olarak düşünmeyin.

Ben ilk doktora gittiğimde 1.5 amh çıktığında ben de ekranda gördüm çok fazla folükül vardı sadece sağ tarafta 12 idi.Diğer tarafta da vardı ama saymadık.Doktorda saymadı burada da var baya gayet iyi dedi.Ama bu yıl tüp bebekde 8 folükül görüldü Ekim ayında aralıkta 5 folükül Bu ay ne diyecek bilmiyorum.
Anladım yani belki bu da insandan insana değişiyor bir de kızlar kullandığınız vitaminlerde profiller daha çok çıkabiliyor yani şöyle diyim doğru diyorsunuz yani sağ tarafı sadece 12 saymış sol tarafı sadece 12 saymış hani bu birden ciddi bir düşük bir kistiniz başka bir şeyiniz buna neden olmuş olabilir normalde hani burada konuları da görüyoruz böyle ani düşüşler çok gözükmez şimdi ben kendim için söylediğimde yaklaşık bir yıldan bir yıla baktırdım da aynı folikülleri kalmıştı tabii ki de daha ne olur ya da ne olacak bunu hani bilmiyorum korkuyorum da açıkçası rahi filmini yeni çekildiğim için iki ay bekleyeceğim iki ay sonra gidip bir daha saydıracağım ama dediğiniz gibi yani bir şey etki etmiş olabilir çünkü 12 sahada varsa atıyorum on da solda vardır 22 Folikül yani 22. Folikül birde. bir yılı içinde üçe dörde kadar azalması hiç bana olağan gelmedi açıkçası bunun altında başka bir etkenin olduğunu düşünüyorum çünkü bu kadar hızlı düşeceğini zannetmiyorum ya da büyük konuşmak istemiyorum başıma da böyle bir şey dediğim gibi gelmedi benim de maaşım birinin üstünde birinin altında olmadığı halde yani bir yıldan bir yıl aynı forkliftim duruyordu bilmiyorum hiç de bakın da burada da okuyorum birden düşmezdi en çok insan var ama sizin nasıl ola ki bir yıla yakın sürede birden yarı yarıya yok dereceye kadar düştü onu bilmiyorum bir de benden de çok folkül varmış

Back
X