- 18 Mart 2013
- 3.854
- 12.420
- 363
- Konu Sahibi lattesizkitapsiz
İnsanların hitabete takılması o kadar tuhaf ki. Umarım Z kuşağı üst kusaktaki insanların bu tarz komplekslerini yıkar.
Hitabete takılmak bence de yanlış, isyerimde z kuşağı arkadaşlarımla bütün gün gülüp eğleniyoruz çok da akıllı ve olaylara yaratıcı bakan gençler. Ama çoğunda malesef şöyle bir özellik gözlemledim, hiçbir şey okumadan etmeden olayı anlamadan işin neden öyle yapıldığını anlamadan bodoslama yönetici eleştirme hepsine boomer deme ve kendilerini hepimizden üstün görme. Arkadaşım tamam haklısın tamam zeki bir gencimizsin ama azıcık gozlemle işin mantığını anla ve 85 sene o işin her türlü yanını görmüş deneyimli amcalarini bir kalemde harcarken biraz düşün değil mi neden böyle diyorlar. Unvan hitap bunlar sorun değil aslında. Tek sorun bizler gençlerin aklına vizyonuna yaratıcılığına fikirlerine saygı duyarken onların deneyime kurumsal hafızaya ve bilgiye o kadar da saygı duymamalari ve ben her şeyi herkesten iyi yaparım zannetmeleri. Tabi ki bazı şeyleri hepimizden iyi yapabilirler ve belki birkaç sene sonra onlar bizim yöneticimiz olacak buna hiçbir lafım yok. Ama maillerini bile okumaya üşeniyor benim bazı z kuşağı arkadaşlarım yani bu z kuşağı kötüleme modası da durup dururken çıkmadı bazı haklı yanları var...