Anında motivasyonumu kaybediyorum ve hiçbir şey yapmak istemiyorum nedendirki?

Canandemir344

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2018
111
-55
98
32
Plan kuruyorum heyecanla sabah erken kalkıp sahile giderim gibi aradan 5 dakika bile geçmiyor hemen sabah kim kalkacak ya, öğlen sıcak, akşam kalabalık diye kafada kurup motivasyonumu kaybediyorum ve öylece evde duruyorum. Sizde bunu yaşıyor musunuz, bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

Plan kuruyorum heyecanla sabah erken kalkıp sahile giderim gibi aradan 5 dakika bile geçmiyor hemen sabah kim kalkacak ya, öğlen sıcak, akşam kalabalık diye kafada kurup motivasyonumu kaybediyorum ve öylece evde duruyorum. Sizde bunu yaşıyor musunuz, bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Herkes sıcaktan bu durumda yalnız değilsiniz

Motivasyona değil iradeye ihtiyacınız var. Eskiden bende öyleydim. Plan yapmadan bir kaç gün önce her gece yatmadan sabah yaptıklarınızı sanki yapacakmış gibi söyleyin. Örneğin diş fırçalamak, duşa girmek, su içmek saç taramak gibi. '' Yarın sabah uyandığımda dişlerimi fırçalayacağım. '' uyuyun ve ertesi sabah kalktığınızda zaten her gün yaptığınız için bu kolay alışkanlığınızı yapacaksınız. Böylelikle beyin geceden aldığı komutu uyguladığı için komutu uygula kodunu uygulayacak. Bir hafta bu şekilde devam edin. Bir hafta sonra yine bu şekilde devam edin ama araya bir tane de yapmak istediğiniz bir şeyi ekleyin. Örneğin '' Yarın sabah uyanınca dişlerimi fırçalayacağım. Büyük bir bardak su içeceğim. Sonrasında beni mutlu edecek bir yürüyüş yapacağım. Bunun için çok hevesliyim'' gibi. Çok daha kolay bir şekilde yapacaksınız istediğinizi.

Alasını yaşıyorum ya . Yaşlandım galiba diye düşünmeye başladım hatta

Geçen gün yabancı bi videoda duymuştum, mantıklı geldi. Diyo ki yeni Bi alışkanlık kazanmaya çalışıyorsanız zaten varılan Bi alışkanlığın ardina ekleyin. Yani mesela her lavaboyu temizlicem diye karar almaktansa, her sabah dişimi fırçaladıktan hemen sonra lavaboyu temizlicem gibi. Böyle olunca daha az yeni alışkanlık tedirginliği yaşanıyormus.

Şimdi zaten erken kalkmayan birisi hem erken kalkmayı hem de yürüyüşe gitmeyi aynı anda başlatmaya çalışırsa zor geliyo tabi. Daha gerçekçi ve küçük adimlarla başlamak lazım.

Ben Ben ben dün ne planlar yaptim su an balkonda kahve sigara keyfi bütün gün zibarmaca yapacam

Motivasyona değil iradeye ihtiyacınız var. Eskiden bende öyleydim. Plan yapmadan bir kaç gün önce her gece yatmadan sabah yaptıklarınızı sanki yapacakmış gibi söyleyin. Örneğin diş fırçalamak, duşa girmek, su içmek saç taramak gibi. '' Yarın sabah uyandığımda dişlerimi fırçalayacağım. '' uyuyun ve ertesi sabah kalktığınızda zaten her gün yaptığınız için bu kolay alışkanlığınızı yapacaksınız. Böylelikle beyin geceden aldığı komutu uyguladığı için komutu uygula kodunu uygulayacak. Bir hafta bu şekilde devam edin. Bir hafta sonra yine bu şekilde devam edin ama araya bir tane de yapmak istediğiniz bir şeyi ekleyin. Örneğin '' Yarın sabah uyanınca dişlerimi fırçalayacağım. Büyük bir bardak su içeceğim. Sonrasında beni mutlu edecek bir yürüyüş yapacağım. Bunun için çok hevesliyim'' gibi. Çok daha kolay bir şekilde yapacaksınız istediğinizi.
Bahsettiğiniz şartlandırma çok hoşuma gitti. Bu gece yatarken deneyeceğim.

yapa yapa alışırsınız kendinizi zorlayın o şeyi kalkın yapın bunu sürdürün geçer bi şeyi yapmayı istemek değil o hale girmeniz gerekiyor "olmanız" gerekiyor o da nasıl oluyor sinir sistemi stresle yani aşırı yüklemeyle beraber kendini donmaya alıyor sistemi kapatıyor sebebi budur esneme egzersizi yapın sinir sistemini kasları rahatlatın negatif yüklendiğiniz inançları duyguları fark edin yazın atın içinizden iyi beslenin iyi uyuyun güneş ışığı alın mutsuz ediyorsa orda çalışmayın mutsuz ediyorsa o ilişkide olmayın mutsuz ediyorsa o arkadaşla aile üyesiyle görüşmeyin vs. kendinizi önceleyin hepimize lazım reçete bu işte

Back
X