Ankara bahçeci tüp bebek merkezi gerçeklerinden konuşalım lütfen

hayallergercekolur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2025
10
6
1
30
Herkese merhabalar . Biraz Ankara bahçeci tüp bebek merkezi gerçeklerinden konuşmak istiyorum. . Evet embriyo oluşturup transfer ediyorlar tutarsa evet tutuyor ve hep tutanların olumlu yorumları var sayfalarında. Ama olumsuz yorumu olanlar maalesef ülkemizdeki toplum baskısı ve kimliğinin açığa çıkacak olmanın vermiş olduğu korkudan dolayı asla düşüncelerini dile getirmiyorlar . Tıpkı benim gibi . Ben bugünden itibaren buraya düşüncelerimi yazacağım lütfen benim gibi görüşü olanlar veya tersi görüşü olanlar belirtsin . Bir şekilde bu başlığı bahçeci merkezinden birileri görsün ve bizim gözümüzden olumlu veya olumsuz olarak kendilerini görsünler istiyorum

Son düzenleme:
Canım selamlar öncelikle geçmiş olsun. Ne yaşadın ne oldu bahseder misin biraz? Bence hastaneler dısında bir çok merkez bu şekilde benim gittiğim merkezde kart kabul etmiyorlar mesela yüzde 5 alırız diyorlar gibi gibi gerçekten çok zor bir süreç

1- denemeler yapılıyor ama mesela her denemede bir iki olumsuzluk oluşturabilecek şeylere odaklanılıyor . Geniş kapsamlı oturup hasta üzerinde bütün yönleri ile asla düşünmüyorlar . Bir konuda mesela hocam acaba şu konuda mı sorun var diye fikir söyleyince ‘ bu transfer sonucu olmazsa …. Bakarız ‘deniliyor. Bu otomatik olarak onlar için sonuç olumlu olmuş olmamış çok da önemli olmadığını gösteriyor açıkçası . Transferleri arasında illaki pozitifler olacağı için negatifler de olsun işler devam etsin mantığı bence hep devrede. Hastaların sürekli olumsuz sonuç almalarından asla çekinmiyorlar

Kart konusunda ekstra yüzde almıyorlar çünkü fiyatları zaten piyasanın çok çok üzerinde . Bu eleştirilmesi gereken en önemli ayrıntılardan .mesela rahim dinlendirme ekstra ücretli. Evet illaki bir ücret olacak ama ekstra 22.500 tl(agutos 2025 fiyatı) edecek kadarda insafsızca fark ekleyemezsiniz . Çünkü rahim dinlendirmede fazladan embriyo transferi olmak için iki haftalık kan ve muayene vs oluyor ama muayene ücreti zaten ekstra her 6 ayda bir minimum şuan 6 bin tl civarında. Yumurta toplamdı bir ay ara verdin mesela sonra transfer hazırlığı için 3/4 kez kan veriliyor bunun için ekstra 22.500 tl almak nedir?

3- Embriyo transferi oldunuz olumsuz oldu diyelim. 30.000 tl vererek (agustos 2025 fiyatı)1 yıl için dondurduğun sana ait olan embriyolarım için her transfere 66.200 tl alma cürretkarlıgına da sahipler . Evet yeni bir donma çözme olacak yeni transfer hazırlığı için yine 3/4 kan 3/4 muayene oluyoruz(bunun ücreti zaten ayrı alındı ve her 6 ay yeniden alınıyor) , kurumunda daha önce nehatif almış ve parasını ödeyerek embriyo oluşturan dondurma ücreti veren hastandan 66.200 tl her transfer için ek ücret almak nedir . Ben çok iyi başka bir kurumdan fiyat aldım bahçecideki embriyolarımı taşısam ne kadar transfer ücreti çıkar diye şaka gibi ama çok çok iyi profesörlere bile 40 bin tl gibi bir fiyat çıktı. Ama herseyi yaptırdığın tedaviye başladığın kurum sana 66.200 tl fiyat çıkarıyor

4-şuan taze transfer olmayacaklar
125 bin tüp bebek,30 bin dondurma ,22.500 rahim dinlendirme(mecburi ödeme) ,6 bin muayene 183 bin civarı tutuyor ilaçlar hariç .

Burada sadece duygularımızı bilsinler istiyorum . Evet orada birsürü çalışan var herkes oradan ekmek yiyor ama bu oynanılmaması gereken tek duygu, anne/baba olma duygusu . Bazen doktora attığınız bir mesaja bile güzel bir emoji veya gülümseme göndermesine muhtaç oluyorsun doktorun, verilen 183 bin tl nin karşılığında ya doktor bana vakit ayıramıyor ama eminimki benim olumsuz olan sonuçlarım karşısında benimle ilgili birseyler düşünüyordur demek istiyorsun ,bu güveni almak istiyorsun ama ben alamıyorum alan varsa da tebrik ederim . Ben illa Hersey kasıtlı demiyorum ama verilen emeklerin ve paraların kariılıgında cani gönülden bir uğraş verilmediğini düşünüyorum. Mesela en son 10 ay önce negatif olan 2.sonucumda benim bahçecide kendi Dr um attığım sonuca sadece ilaçları bırakabilirsin diye dönüş yaparken fikir almak için görüştüğüm alakasız başka bir doktor beni arayarak teselli verdi .

Burada sadece duygularımızı bilsinler istiyorum . Evet orada birsürü çalışan var herkes oradan ekmek yiyor ama bu oynanılmaması gereken tek duygu, anne/baba olma duygusu . Bazen doktora attığınız bir mesaja bile güzel bir emoji veya gülümseme göndermesine muhtaç oluyorsun doktorun, verilen 183 bin tl nin karşılığında ya doktor bana vakit ayıramıyor ama eminimki benim olumsuz olan sonuçlarım karşısında benimle ilgili birseyler düşünüyordur demek istiyorsun ,bu güveni almak istiyorsun ama ben alamıyorum alan varsa da tebrik ederim . Ben illa Hersey kasıtlı demiyorum ama verilen emeklerin ve paraların kariılıgında cani gönülden bir uğraş verilmediğini düşünüyorum. Mesela en son 10 ay önce negatif olan 2.sonucumda benim bahçecide kendi Dr um attığım sonuca sadece ilaçları bırakabilirsin diye dönüş yaparken fikir almak için görüştüğüm alakasız başka bir doktor beni arayarak teselli verdi .

Ankara bahçeci tüp bebek merkezinde bekleme salonunda sürekli bankoda ödeme ile ilgili mağdur edilmiş ve sekreter ile tartışmaya girenler olduğunu görebilirsiniz . Her an daha tedaviniz bitmemişken ilk anlaşılan fiyat değişebilir ve siz ek ödeme yapabilirsiniz .bu nasıl oluyor derseniz mesela yumurtalarınız toplandı ama iki ay sonra transferi planlandı iki ay sonra sadece ilk anlaşılan miktardan transfer ücretini ödeyeceğim diye siz düşünürken transfer ücreti değişti efendim yeni tutardan ödeme yapmanız gerekiyor diye bir cümle ile karşılaşabilirsiniz . Ama kurum için bu önemli mi değil çünkü biri tercih etmezse illa başkası tercih edecek hiç bir randevu boş kalmayacak çünkü etraf infertil çiftlerle dolu .

Bütün çalışanlar veya hekimler güler yüzlü ola ne olur, kurumda siz bebek hayali kurarsınız kurum ise size para gözüyle bakar . Kasıtlı negatif evet yapmazlar bu kadar kimse cani olamaz ve bir doktor bunu yapmaz ama var olan negatiflere sizin kadar kimsenin üzülmesini ve tedavinize 4 gözle sarılmasını beklemeyin

Back
X